Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2017, 23:32:16
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Legat de mesajul de mai sus ,dumitru am mai multi cunoscuti in strainatate si in tara care lucreaza pe TIR. Cum e treaba care lucreaza cate doi, sambata si duminica sunt acasa.Si cei care lucreaza singuri, la doua saptamani tot sunt acasa ,dar uneori saptamanal. Deci varianta cu pasti,Craciun si concediu acasa nu e OK. Acuma daca te lasi hamalit de sef dupa cum vrea el, pe unii sefi, niciodata nu ii saturi si te vor trimite tot timpul undeva.Dar trebuie sa le pui o bariera ,am o familie,pot atata. Nu, plec la altii! Dumitre ,familia trebuie sa fie pe primul plan nu serviciul,ca mai gasesti zece servicii, da sotie credincioasa si compatibila mai greu.
Vechi 12.10.2017, 10:13:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Si cvasi-imposibil in conditiile in care de la inceput ii spui ca vrei sa va vedeti de doua ori pe an.

Ce ar trebui sa fie in capul respectivei sa accepte asa ceva?

Cei care sunt deja casatoriti, mai tolereaza uneori despartiri indelungate, din diverse motive dar astea lasa intotdeauna urme, mai ales asupra copiilor.

Stiu un caz in care cineva a plecat, chipurile pentru 2-3 ani in Franta ca sa stranga niste bani si de acum sunt cam 6, are doi copii, iar fetita mai mica, de 9 ani care l-a prins doar la o varsta la care abia si-l putea aminti, nici macar nu vrea sa mai vorbeasca la telefon cu tatal ei cu toate ca in vacanta de vara petrece cu el acolo cca. 1 luna, insa in tara doar 1-2 ori pe an mai vine.
El le-a propus sa se mute toti acolo dar fetita asta nici nu vrea sa aude, a zis ca in primul rand uraste tara asta pentru ca i l-a furat pe tata.

Si desi sunt inca casatoriti, relatiile dintre parinti sunt destul de deteriorate, mama copiilor nu il considera capabil si necesar sa se implice in educatia copiilor, probabil de asta a si plecat de la bun inceput si refuza sa se intoarca mai ales ca sotia a si renuntat la un serviciu f. bun iar aici ar insemna sa castige probabil nu cine stie ce in plus fata de minim pe economie.

Si ca mentiune extra, ambii sunt ortodocsi practicanti, ea si mai si poate decat el - dar nu neaparat in sensul bun ci a unui extremism ideologic codimentat cu f. putin discernamant si buna atitudine in chestiuni de viata.

Asadar uitati-va bine pe cine alegeti si nu luati nimic drept garantat, casatoria in sine nu va garanteaza nimic din ceea ce stie/poate face celalat, incercati sa-l cunoasteti inainte, caracterul, felul de a fi, daca aveti obiective comune, lucruri comune (altele decat "vreau o familie si copii") daca manifesta in mod real virtutile crestine, si daca toceste cu genunchii covoarele din biserica - asta spune mai putin despre un om decat puteti crede iar oamenii nu se schimba semnificativ in bine, cu timpul, decat f. rar.

Pe de alta parte nu cautati un om bun ca sa-l puteti abuza crezand ca e legat de maini prin casatorie, copii, etc. - bunatatea in general are si ea niste limite de toleranta, nu toti sunt sfinti sa suporte cu stoicism orice si mai ales cand sunt lucruri care afecteaza si copiii - e chiar absurd sa ii ceri unui parinte sa tolereze comportamentul abuziv al celuilalt atunci cand sunt afectati copiii.

Iar abuz insemna si sa faci copii si sa accepti sa fie educati monoparental in perioada cea mai critica a vietii lor, din motive financiare. Si nu, nu vor aprecia mai tarziu ca au nu stiu ce facilitati materiale in felul asta, daca ai lipsit in perioada 4(5)-14 ani din viata lor, nu mai ai nici un cuvand de spus mai tarziu.

Nu ca e bine sa lipsesti in primii 4-5 ani, nu ca nu s-ar putea recupera ceva-ceva si dupa 14, dar esenta se pierde.
Si ce e trist, e ca multi parinti chiar fiind prezenti fizic langa copilul lor in perioada respectiva, in practica tot lipsesc sau ceea ce pun in viata lor nu e nici pe departe o educatie de calitate.
Si cand spun educatie, vorbesc de toate capitolele, nu doar principii enuntate distant si abstract cu pretentie de reguli absolute.

Last edited by AlinB; 12.10.2017 at 10:28:30.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2017, 17:07:01
dumitrucelmare2000 dumitrucelmare2000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Legat de mesajul de mai sus ,dumitru am mai multi cunoscuti in strainatate si in tara care lucreaza pe TIR. Cum e treaba care lucreaza cate doi, sambata si duminica sunt acasa.Si cei care lucreaza singuri, la doua saptamani tot sunt acasa ,dar uneori saptamanal. Deci varianta cu pasti,Craciun si concediu acasa nu e OK. Acuma daca te lasi hamalit de sef dupa cum vrea el, pe unii sefi, niciodata nu ii saturi si te vor trimite tot timpul undeva.Dar trebuie sa le pui o bariera ,am o familie,pot atata. Nu, plec la altii! Dumitre ,familia trebuie sa fie pe primul plan nu serviciul,ca mai gasesti zece servicii, da sotie credincioasa si compatibila mai greu.
Parerea mea este ca lucrurile astea se mai hotarasc si de comun acord. Adica vreau sa spun ca fratele e un om deschis si dispus sa ia decizii impreuna cu viitoarea lui sotie. Este adevarat ca acolo in occident salariile sunt ceva mai mari decat in Romania dar ar putea gasi o varianta fie sa se mute ea acolo cu copilul sau cu copii, in cazul in care are si ea un copil sau vor avea impreuna sau l-ar putea ajuta sa gaesasca o varianta in care sa fie acasa macar saptamanal.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2017, 21:38:44
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
Parerea mea este ca lucrurile astea se mai hotarasc si de comun acord. Adica vreau sa spun ca fratele e un om deschis si dispus sa ia decizii impreuna cu viitoarea lui sotie. Este adevarat ca acolo in occident salariile sunt ceva mai mari decat in Romania dar ar putea gasi o varianta fie sa se mute ea acolo cu copilul sau cu copii, in cazul in care are si ea un copil sau vor avea impreuna sau l-ar putea ajuta sa gaesasca o varianta in care sa fie acasa macar saptamanal.
Ești sigur că fratele tău și-ar dori ca tu să-i cauți soție în locul lui pe un forum creștin ortodox ?
A aflat de postarea ta, (corect așa ar fi) ?

Nu de alta dar mai rău cred că l-ai îndepărtat de o potențială soție după ce i-ai prezentat situația care a fost disecată la obiect de ceilalți comentatori în sensul minusurilor unei conviețuiri funcționale.
Poate va găsi pe cineva tot cu un copil, că e greu în situația lui, nu există mai nou și femei șofer de TIR (în final își saluta colegele) ?

El ar fi dispus să aștepte după o femeie care e mereu pe drumuri gen stewardesă, sau femeie care pleacă prin croaziere ?

Parcă una din condițiile de la căsătorie - pe care ți le citește ofițerul de stare civilă la oficierea cununiei civile - era ca soții să împartă domicilul conjugal, greșesc ?

Cuviosul Paisie Aghioritul exemplifica o istorioară cu o femeie care și-a dorit și mânăstire și căsătorie și în final s-a ales cu un marinar plecat luni de zile de acasă, după tot ea se plângea că e cam apăsătoare distanța.

Last edited by Iorest; 12.10.2017 at 21:40:50.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2017, 21:42:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
...
Cuviosul Paisie Aghioritul exemplifica o istorioară cu o femeie care și-a dorit și mânăstire și căsătorie și în final s-a ales cu un marinar plecat luni de zile de acasă, după tot ea se plângea că e cam apăsătoare distanța.
Cuviosul Paisie Aghioritul exemplifica cum o femeie a primit exact ce si-a dorit.
Marire Tie, Doamne, marire Tie! Neajunse mintii noastre sunt caile Tale!

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000
...Ciudat este că oricând,oriunde ne întâlnim colegii prin parcări ,subiectele de discuție pot dura ore sau zile,în schimb pt cunoscuți ,pt prieteni devenim doar șoferii plecați cu lunile de acasă,oameni dedicați mai mult jobului decât vieții personale....

Respect colegelor și colegilor din trafic
Noi ducem greul pe roti si ne mândrim cu asta.
Drumuri bune să aveți..oriunde va aflați ..."
Admir intelepciunea soferilor de cursa lunga; datorita ei, intelepciunii, discutiile lor sunt nesafasite.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde