![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Btw, esti cam in urma cu vreo cincispe- douazeci de ani cu "ajutorul financiar la greu din afară" si la ani lumina de "avantajele materiale imediat oferite convertiților". Insa daca n-ai povestit si cum "sting lumina si amesteca sangele", esti ok. Last edited by Penticostalul Traditional; 12.10.2017 at 18:01:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avea nevoie sau nu sa fie convertit? Si urmarea: - e ok sa faca neoprotestantii evanghelizare printre ortodocsi? - sau doar ortodocsii sa converteasca penticostali? |
|
||||
|
||||
![]()
Mai bine ai crede în Dumnezeu cel Viu.
|
|||
|
|||
![]()
Din fericire nu e nevoie sa asteptam sa curga apa deloc pe Siret ca sa intelegem mandria penticostalului.Asta e primul semn al ratacirii.E drept ca avem si noi ortodocsii multi increzuti care sunt mult mai infumurati decat tine dar asta nu din vina Bisericii ci a lor insisi.La tine e vorba de biserica penticostala infiintata ca multe alte mii de secte de niste oameni care se credeau mai drepti decat Biserica.Infiintarea lor e legata de mandrie (toate infiintate de tatal mandriei) sore deosebire de infiintarea Bisericii care a fost facuta la porunca Mantuitorului.Exista o singura Biserica adevarata si aia nu e o secta infiintata la 2000 de ani dupa Hristos.
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica "sting lumina si amesteca sangele"? Ce prostii zic unii ultrasi despre neoprotestanti?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate stiu povestea cu convertirea penticostalilor, e ca in psalmi, au cazut in cursa pe care ei au intins-o, nu s-a dus nimeni la ei, ei venisera sa converteasca pe altii si s-au convertit..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea a stiut el cu ce se maninca ortodoxia, dar daca ii oferi fast-food religios, primeste cu bucurie.. Fara suparare.. E infinit mai usor ca tu om corupt sa-ti fii si propriul judecator si propriul ispasitor pe socotelaa lui Hristos, poti baga sub pres multe lucruri si multi o fac efectiv traind intr-un soi de ortodoxie. Sigur, nici ortodoxia nu e "failsafe" din punctul asta de vedere, sunt oameni care se prezinta la duhovnic unde banuiesc ca au o fatza destul de onorabila si tot in mizerii traiesc dar aici nu e vina preotului ca nu toti sunt vazatori cu duhul sa vada ce ascunde/deformeaza credinciosul. Ideea este ca ortodoxia iti pune la dispozitie uneltele, chiar te someaza sa le folosesti - ca nu o faci sau o faci in mod pervers e vina ta. Orice forma de neoprotestantism care lasa omul sa-si fie singur judecator e fascinanta, atragatoare, dar falita moral in esenta. Sigur, mai intervine si politia comunitatilor mici - mediul social omul stie ca nu poate gresi prea mult si prea evident daca il stiu toti si toata lumea e cu ochii pe toata lumea (cum era pe vreamea comunistilor cand fiecare stia ca celalat e potentia informator si se abtinea sa deschida gura desi cate ar mai fi spus..) Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=B0521ygWMb8 minutul 5:40 - hatru omul, dar beton, la faza asta cel putin nu-l poti contrazice
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai putin ca primeste fast-food. Scriptura e hrana sanatoasa, nu junk-food. Citat:
Daca un credincios ortodox trebuie "sa-si urmeze ierarhul doar pana la erezie", dupa cum am auzit in repetate randuri pe acest forum, inseamna ca fiecare credincios isi este propriul lui judecator. Fiecare credincios ortodox interpreteaza si isi stabileste adevarul de credinta. Eu cred ca teologii isi schimba confesiunea atunci cand traverseaza o criza. Fie experimenteaza o dezamagire profunda in confesiunea in care au crescut, fie tocmai au descoperit si sunt fascinati de un punct forte al confesiunii in care trec. |
|
||||
|
||||
![]()
Vai ce bine ai zis-o p'aia cu propriul adevăr!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|