![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
In Ardeal nu sunt manastiri? :)
|
||||
|
||||
|
Ba da, am avut de ales între Putna și încă două (dintre care una în Ardeal). Mă sunase părintele duhovnic să mă trimită în tabără.
Altfel, merg cu familia cam o dată pe lună în Alba, la Rimetea. Suntem prieteni cu maicile de acolo.
|
||||
|
||||
|
Un episcop vrednic poate invia o eparhie intreaga...
Un om poate da viata unei tari, daca este destoinic. Prin ajutorul lui Dumnezeu si exemplul personal. Cred ca un patriarh bun poate da viata acestei tari. Este doar o problema de imagine, de PR, de marketing pana la urma. Un patriarh poate da viata unei tari... daca el cu adevarat traieste Evanghelia, daca este cu adevarat viu. Asta este gandul meu, un om da viata unei tari. |
|
|
||||
|
||||
|
gpalama, mă faci să zâmbesc. Dacă e ceva care ține de viața în Hristos - și este -, PR-ul și marketingul sunt futile. De ele au nevoie politicienii, nu oamenii cu viață sfântă. Pe cei din urmă îi descoperă Dumnezeu lumii, dacă e spre folosul poporului. :)
|
||||
|
||||
|
Citat:
Stii cum este, smerenia este una, insa ca oamenii sa faca trebuie sa vada. Hristos zice sa le facem in ascuns, insa preotul si patriarhul au datoria sa INVETE. Adica sa publice in mod organizat si sa arate celorlalti ce se face in Biserica pentru a fi exemplu pentru ceilalti. Au datoria asta morala fata de intreaga Biserica. Un PR bun nu ar strica Bisericii, ar mai zidi inimile credinciosilor si asa plapande dupa mizeriile continue aruncate pe media despre preoti si Biserica. Sunt 2 lucruri distincte: ce face fiecare in particular se face in smerenie si ce se face de catre Biserica se arata si celorlalti ca exemplu si invatatura pentru ca restul Bisericii sa urmeze exemplul bun. |
|
|
|||
|
|||
|
PS Ignatie Mureșanul: „A-L mărturisi pe Hristos este o mare responsabilitate”
https://www.youtube.com/watch?v=NrGD8cABPJk |
|
|
|||
|
|||
|
Sa nu ne facem iluzii.
Nu ca n-ar fi mai multi ca el in Biserica, dar nu multi ca el ajung in varf. In situatia data, pentru a salva ceva din aparente a fost neaparat necesara aceasta miscare. si e una inteligenta. Acum sa vedem cum o sa mearga treaba pe termen lung. Pe langa un episcop cu probleme sunt si multi consilieri cu probleme serioasa, daca nu ii va schimba si pe aceia..