Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2017, 11:21:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Inteleg ca esti antiecumenist si ca esti suparat.
Totusi incearca sa discuti la subiect, daca se poate.

1. Celibatul - conditie eliminatorie pentru hirotonirea epsicopilor
2. Incurajarea divortului.
Mie aceste doua chestiuni mi se par impotriva invataturii apostolilor.
Ai vrea sa discuti pe acest subiect, fara divagatii sterile?
Tu ai scris acele lucruri, eu doar am raspuns la ele, nu am initiat eu discutia despre Biserica.
In al doilea rand, am raspuns la ce spui tu, am scris ca acolo nu e vorba de obligativitatea casatoriei episcopilor, tu ai raspuns ca nu ai afirmat asta, dar tocmai la asta te referi. Tu spui ca ceea ce a reglementat Biserica este impotriva invataturii Apostolilor, adica spui ca Apostolii au legat episcopia de casatorie, desi negi asta. Ce am spus eu ca scrie acolo? Ca episcopii sa aiba o singura femeie, adica sa nu fie recasatoriti. Cum incalca acest lucru Biserica? Cunosti tu un episcop recasatorit? Deci nu contrazice cu nimic invatatura Apostolilor, nu-i asa? Pentru ca altfel ar fi trebuit sa spuna ca un episcop trebuie sa fie casatorit. Despre conditiile eliminatorii pentru hirotonirea episcopilor, una din ele e chiar cea spusa de Sfantul Apostol, cei recasatoriti nu pot fi episcopi.

Legat de divort, era vorba de hotararea ambilor soti de a deveni calugari. Doar nu crezi ca o inchideau pe sotie la manastire, iar viitorul episcop se plangea toata viata de napasta acre a picat pe capul lui. Daca citesti vietile sfintilor o sa vezi ca sunt multe cazuri in care ambii soti se hotarasc sa se calugareasca. Sau soti care traiesc in curatie toata viata. Avem si cazul cunoscut al Fecioarei Maria.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20
Falsii calugari puciosi, andreicozia Calugarul 0 20.04.2010 01:32:12
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? sophia Calugarul 322 26.06.2009 14:51:55