Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2008, 20:05:51
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
mai litanule, sa nu osandeshti mai ce a curatzit Dumnezeu ci sa te inchini shi sa mananci, ca sfintzii, asta sunt, acea masa pe care o pregateshte Hristos, shi a aratat-o sf Ap Petru, coborand de la cer, o masa plina cu toate lighioanele pamantului, iar sf Petru nu a vrut sa manance fiindca erau spurcate iar Domnul l-a Mustrat spunand:
"Ceea ce a curatzat Dumnezeu nu e spurcat" iar sfintzii sunt ceea ce a Curatzit Dumnezeu.... deci dumneata incearca de nu mai da apa la moara la minciuni, ca Hristos nu e singur, ci este vorba de tot trupul Sau shi toate madularele bisericii Sale, care s-au pregatit shi curatzit shi shi-au luat undelemn in candelele lor shi lumineaza la toata casa lor, deci nu ne invatza pe noi sa fim ca cele cinci fecioare neintzelepte... care shi-au lepadat fie undelemnul, fie sfintzii fie alte lucruri de la casele lor... :hmmm:??????:|
O interpretare tipica celor care nu au argumente si talmacesc Sfanta Scriptura dupa bunul lor plac. In Faptele Apostolilor cap. 10, unde este descrisa vedenia sfantului Petru, este vorba despre oamenii care nu faceau parte din poporul iudeu. Nu este nevoie de nici o talmacire a vedeniei pentru ca insusi apostolul Petru o explica destul de limpede. "Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de Lege nici unui iudeu sa se insoteasca impreuna cu unul din alt neam, sau sa vina la el; DAR DUMNEZEU MI-A ARATAT SA NU NUMESC PE NICI UN OM SPURCAT SAU NECURAT" (Faptele apostolilor cap 10:28). E bine sa fie citit tot capitolul.
A spus cineva ca sfintii nu ar fi curati? Am vrut sa arat ca nu este necesara inchinarea la sfinti. Biblia este plina de exemple in care insasi sfintii ne invata sa nu ne inchinam lor. Un exemplu este chiar in capitolul mai sus discutat (Faptele apostolilor cap.10) "Scoala-te, si eu sunt om" spune apostolul Petru in vers. 26. Sfintii si chiar ingerii ne invata ca toata slava si inchinarea sunt ale lui Dumnezeu. Daca tot vrem sa-i cinstim pe sfinti, atunci sa o facem urmandu-le invataturile.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2008, 20:13:26
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Noi acum suntem in postul Pastelui si trebuie sa ne infranam de la multe. De aceea, te binecuvantez in Numele Domnului!
Multumesc pentru binecuvantare. Te rog sa ma ierti si sa nu fii suparata pe mine daca uneori am fost mai caustic.
Domnul sa fie cu tine pana-n vesnicii.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 08:03:13
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de litanul
Citat:
În prealabil postat de ancah
Noi acum suntem in postul Pastelui si trebuie sa ne infranam de la multe. De aceea, te binecuvantez in Numele Domnului!
Multumesc pentru binecuvantare. Te rog sa ma ierti si sa nu fii suparata pe mine daca uneori am fost mai caustic.
Domnul sa fie cu tine pana-n vesnicii.
Sfintii au avut in trecerea lor pe pamant, o viata plina de pocainta, smerenie si dragoste. Din acest motiv, s-au invrednicit de rugaciune puternica si ascultata de Dumnezeu. Au, ceea ce spunem de obicei, trecere la Dumnezeu. Fiind si iubitori de oameni, sigur ca i-a durut suferinta umana si au intervenit pt ei la Dumnezeu. Voi nu va rugati pentru persoanele la care tineti? De aici minunile lor. Simplificand,eu nu fac decat sa-l pun pe sfant sa intervina pt mine, ca sa ma ierte Dumnezeu. Orice sfant, oricat de puternic ar fi, nu-L cuprinde nici pe departe pe Dumnezeu si nu ma inchin lui, ci Celui caruia ii aduce slava sfantul, prin minunile pe care le face.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 08:11:58
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Citatul l-am inserat din greseala.
Afirmai undeva mai sus, ca din motivul ca ai multi ortodocsi pe langa tine, cunosti destul de bine ortodoxia. Vreau sa spun ca am crescut intr-o familie de ortodocsi practicanti si nu am ajuns sa cunosc nimic despre acest subiect, decat din momentul in care am inceput sa traiesc ortodoxia. Pana atunci nu vedeam decat o serie de practici, de gesturi, care, din lipsa mea de traire, nu-mi pareau decat ridicole.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 20:05:13
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

mai litanule daca noi ortodocsii ne consideram prea pacatosi incit e nevoie pentru indreptarea noastra si rugaciuni catre MAICA DOMNULUI SI CATRE SFINTII LUI DUMNEZEU ,pe lg.cele catre SFINTA TREIME SI IISUS HRISTOS asta inseamna SMERENIE si dupa cite stiu eu smerenia este un lucru care si lui DUMNEZEU II place ,de oamenii care smeriti considera ca atit sint de pacatosi ca numai rugaciunea catre Dumnezeu nu li ajuta ci mai tre si alte rugaciuni FORTE pe lg.ale lui ,rugaciunile MAICIII DOMNULUI ,pe care IISUS HRISTOS ne-a lasat-o si noua de mama prin apostolul iubirii IOAN ,ca si de rugacinile altor sfinti minunati ,prieteni cu Dumnezeu si alaturi de EL in cerurile pe care le-a vazut si Apostolul PAVEL.Domnul sa te lumineze si sa-ti dea mai multa SMERENIE!
Reply With Quote
Vechi 20.03.2008, 22:53:22
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de istoica
Sfintii au avut in trecerea lor pe pamant, o viata plina de pocainta, smerenie si dragoste. Din acest motiv, s-au invrednicit de rugaciune puternica si ascultata de Dumnezeu. Au, ceea ce spunem de obicei, trecere la Dumnezeu. Fiind si iubitori de oameni, sigur ca i-a durut suferinta umana si au intervenit pt ei la Dumnezeu. Voi nu va rugati pentru persoanele la care tineti? De aici minunile lor. Simplificand,eu nu fac decat sa-l pun pe sfant sa intervina pt mine, ca sa ma ierte Dumnezeu. Orice sfant, oricat de puternic ar fi, nu-L cuprinde nici pe departe pe Dumnezeu si nu ma inchin lui, ci Celui caruia ii aduce slava sfantul, prin minunile pe care le face.
Am un mare respect pentru sfinti. La randul meu, si eu l-as indemna pe un sfant sa se roage pentru mine. Dar cu o conditie: acel sfant sa fie in viata. Nu pot pretinde ca un mort sa se roage pentru mine. Biblia ne arata ca in moarte nu exista comuniune cu Dumnezeu. Trebuie mai intai sa aiba loc o inviere. Dar, slavit sa fie Dumnezeu, avem un mijlocitor viu: Domnul Iisus Hristos.
"Rugati-va unii pentru altii" ne invata apostolul Iacov (Iacov cap. 5). Sa ne rugam bunului Dumnezeu in felul in care ne-a invatat Domnul Iisus Hristos si sfintii sai apostoli.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2008, 23:19:29
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de istoica
Citatul l-am inserat din greseala.
Afirmai undeva mai sus, ca din motivul ca ai multi ortodocsi pe langa tine, cunosti destul de bine ortodoxia. Vreau sa spun ca am crescut intr-o familie de ortodocsi practicanti si nu am ajuns sa cunosc nimic despre acest subiect, decat din momentul in care am inceput sa traiesc ortodoxia. Pana atunci nu vedeam decat o serie de practici, de gesturi, care, din lipsa mea de traire, nu-mi pareau decat ridicole.
Nu-mi face placere sa discut despre ortodoxie sau alte confesiuni religioase. Imi plac foarte mult invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu. Am vazut in jurul meu si am simtit si eu ce binecuvantari aduce ascultarea de aceste sfinte invataturi. In rest, cred ca fiecare biserica sau cult vine cu adaugirile sale (mai multe sau mai putine) care nu fac decat sa incurce credinciosii. Asta este o convingere a mea. Sunt atat de multe de cunoscut din ceea ce ne spune Dumnezeu in Sfanta Scriptura, dar noi nu avem timp de asa ceva pentru ca suntem directionati pe alte cai. Personal, imi pare rau de timpul pe care l-am pierdut participand la diferite ritualuri in loc sa invat din ceea ceea ce Dumnezeu ne-a scris. Domnul Iisus Hristos obisnuia sa invete pe norod nu sa-i faca slujbe. Crestinismul este un mod de viata. Avem nevoie de invatatura buna si putere de la Dumnezeu sa facem cum ne invata El.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2008, 23:32:12
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
mai litanule daca noi ortodocsii ne consideram prea pacatosi incit e nevoie pentru indreptarea noastra si rugaciuni catre MAICA DOMNULUI SI CATRE SFINTII LUI DUMNEZEU ,pe lg.cele catre SFINTA TREIME SI IISUS HRISTOS asta inseamna SMERENIE si dupa cite stiu eu smerenia este un lucru care si lui DUMNEZEU II place ,de oamenii care smeriti considera ca atit sint de pacatosi ca numai rugaciunea catre Dumnezeu nu li ajuta ci mai tre si alte rugaciuni FORTE pe lg.ale lui ,rugaciunile MAICIII DOMNULUI ,pe care IISUS HRISTOS ne-a lasat-o si noua de mama prin apostolul iubirii IOAN ,ca si de rugacinile altor sfinti minunati ,prieteni cu Dumnezeu si alaturi de EL in cerurile pe care le-a vazut si Apostolul PAVEL.Domnul sa te lumineze si sa-ti dea mai multa SMERENIE!
Sa inteleg ca smerenia se masoara in numarul de sfinti la care te rogi? Si inca ceva: nu crezi ca-l superi pe Dumnezeu cand spui ca pe unii "numai rugaciunea catre Dumnezeu nu-i ajuta ci mai trebuie si alte rugaciuni Forte"? Sfintii apostoli de ce nu au folosit rugaciuni "Forte" si s-au multumit sa se roage doar lui Dumnezeu? Poti sa-mi dai vre-un exemplu de apostol care s-a rugat la Maica Domnului? Sau nici sfintii apostoli nu erau smeriti?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 00:18:27
ancah
Guest

Implicit

litanul: Am un mare respect pentru sfinti. La randul meu, si eu l-as indemna pe un sfant sa se roage pentru mine. Dar cu o conditie: acel sfant sa fie in viata.

Contradictie in termeni: nu exista sfinti in viata.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 00:22:23
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Luca 5:19 Dar negasind pe unde sa-l duca, din pricina multimii, s-au suit pe acoperis si, printre caramizi, l-au lasat cu patul in mijloc, inaintea lui Iisus.
Luca 5:20 [color=red]si văzând credinta lor[/color], El le-a zis: Omule, iertate iti sunt pacatele tale.

Mijlociri catre Dumnezeu pentru popor au facut si Moise, Ieremia, Iisus, etc..

Referitor la Sfanta Feciara Maria, intamplator prima minune pe care a facut-o Iisus a fost ca raspuns la mijlocirea ei, la nunta din Cana Galileii. Sigur ca se poate argumenta da ca cei care erau acolo la nunta ar fi fost ascultati daca s-ar fi adresat direct lui Iisus, insa in acel context, 100% ca daca s-ar fi adresat direct, nu ar fi fost ascultati.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
corect sau gresit? Andreea2012 Pelerinaje la locuri Sfinte 3 14.11.2012 10:12:11
am gresit? Dumitru73 Generalitati 69 20.06.2012 18:36:55
Iubirea gresit inteleasa Traditie1 Pocainta 54 21.11.2010 21:36:55
Oare unde am gresit? Simpet Intrebari utilizatori 2 03.04.2010 22:44:28
biblia tradusa gresit? pisi Generalitati 10 14.10.2009 17:03:42