Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2008, 00:46:55
mihaela24 mihaela24 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.12.2007
Implicit

De acord! Nu cred ca as putea vreodata sa fac acest pas doar pentru a fugi de singuratate! nu am prea multi ani, dar am facut cunostinta cu ea, cu singuratatea fara Dumnezeu...si e o boala a tuturor lucrurilor din tine si din afara ta... Da, duce la depresie si nu numai... Dar daca nu e iubire intre tine si persoana cealalta atunci mai bine sa nu fie o casatorie, nu? Casatoria e pentru o viata, aici pe pamant, si pentru mantuire, acolo... dincolo... Mai greu cred ca e sa iti dai seama daca iubesti sau nu... , nu? :)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2008, 07:41:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaela24
De acord! Nu cred ca as putea vreodata sa fac acest pas doar pentru a fugi de singuratate! nu am prea multi ani, dar am facut cunostinta cu ea, cu singuratatea fara Dumnezeu...si e o boala a tuturor lucrurilor din tine si din afara ta... Da, duce la depresie si nu numai... Dar daca nu e iubire intre tine si persoana cealalta atunci mai bine sa nu fie o casatorie, nu? Casatoria e pentru o viata, aici pe pamant, si pentru mantuire, acolo... dincolo... Mai greu cred ca e sa iti dai seama daca iubesti sau nu... , nu? :)
Nu Mihaiela,nu trebuie sa-ti dai seama daca iubesti sau nu. Acest unic si curat sentiment al iubirii prin insasi unicitatea si puritatea lui degaja o traire launtrica ce te scoala si din somnul cel mai adanc, neavand nevoie de prezentare , el vine ca atare si se instaleaza definitiv inlauntrul nostru. Asa ca, nu-ti face griji, va veni si la tine si-ti va bate incet, incet la poarta sufletului si atunci cu siguranta ii vei deschide larg portile intru bucurie.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2008, 12:39:06
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bobby
scuzati-ma daca is prea insistent.. dar as vrea sa va mai cer parerile pentru ca is convins ca pe acest forum is multi oameni induhovniciti.cum ar trebui sa fac??????is fotbalist si slava Domnului am destui bani pentru varsta mea iar majoritatea fetelor cu care as putea sa fiu impreuna privesc mai mult la aceste lucruri.cum e mai bine sa fac?sa ma conving singur de aceste lucruri?sa incerc sa schimb fetele cu care is impreuna?sau sa evit sa fiu impreuna cu astfel de persoane asteptand fata cu care m-as potrivii mai bine?????astept opinii....va multumesc!!!!
Pai ...sa ai grija sa nu se vada de la o posta ca si tu pretuiesti banii.Iti dai seama ca o fata din asta cu fite care cauta numai baieti cu bani nu se va uita decat la unul cu masina scumpa,cu haine de fitze si tot asa.Pe de alta parte o fata asa cum ti-ai dori tu nu stiu daca va aborda un baiat care din cap pana in picioare e "de firma".Se va simti poate inferioara sau pur si simplu va crede ca tu pretuiesti doar hainele,bijuteriile,masinile...s.a.Am presupus doar cele de mai sus...incearca sa fii mai normal,mai obisnuit...atat in privinta hainelor cat si a tuturor lucrurilor.In plus nu stiu de ce pe la noi bogatii ii vezi de la o posta,afiseaza prin orice chiar si prin chiloti cat de avuti sunt...cunosc o persoana,roman,care a trait mult in strainatate,are mai multi bani decat si-ar inchipui ceilalti dar...asta nu se vede deloc in exterior...pt ca are o masina obisnuita si pt ca se imbraca ffffff comun.Deci cred ca felul cum ne afisam(haine... masini si alte alea)exprima intr-un fel practic ceea ce noi pretuim,..
Reply With Quote
Vechi 01.03.2008, 13:58:52
mihaela24 mihaela24 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.12.2007
Implicit

Va multumesc domnule Cristi; intr-adevar iubirea e asa cum ati descris-o in cuvinte, dar ce se intampla daca nu e impartasita???(nu e iubire???) lasi trecutul si iti ridici ochii spre viitor, daca poti, si astepti sa-ti bata la usa inimii... oricum eu cred ca, daca lasi lucruri nerezolvate in trecut ti se intorc pana le rezolvi, aceleasi dar cu alti oamenii, in alte locuri...
Reply With Quote
Vechi 11.03.2008, 14:06:15
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

bobby, ce intelegi prin cuvintele Mantuitorului "ia-ti crucea ta si urmeaza-Mi"?
Chiar daca ai bani mai mult decat suficient, nu inseamna ca trebuie sa arati asta..
Dumnezeu ti-a dat succes profesional cu un scop..trebuie tu sa stii cum sa cheltuiesti banii pe care ii castigi.
De cand ma stiu nu am fost de acord ca partenerul meu sa plateasca pt mine consumatia..iar daca am acceptat a fost pt a evita o situatie jenanta de a ne lua la cearta cu nota de plata in fata. Oricum cu prima ocazie il invitam undeva si faceam cinste.
nu te mandri in societate cu situatia ta materiala si succesul tau, din bunavointa lui Dumnezeu le ai, iar daca nu te mandresti(nu arati ca ai posibilitati), se va lipi de tine o fata care sa te iubeasca pentru ceea ce esti si sa ignore celelalte aspecte.
Desi am principiile bine stabilite, iti spun din experienta ca orice femeie viseaza un barbat care sa ii ofere si stabilitate financiara,deci se poate pica usor in capcana asta

P.S: invita-o la un suc. Prima oara sa zicem ca platesti tu pt ca tu ai invitat-o. Dar urmatoarea data cand va intalniti, nu plati...si urmareste reactia: fata trece testul sau il pica
Reply With Quote
Vechi 21.03.2008, 12:44:43
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de E_my
P.S: invita-o la un suc. Prima oara sa zicem ca platesti tu pt ca tu ai invitat-o. Dar urmatoarea data cand va intalniti, nu plati...si urmareste reactia: fata trece testul sau il pica
[color=red]Consumatia o plateste baiatul.[/color]

Asta este un factor cultural in Romania de care trebuie tinut cont..

Personal cred ca singura ocazie cand baiatul poate solicita fetei sa plateasca este atunci cand fata arata lipsa de interes in conversatie, si cumva arata in felul asta ca singurul scop pentru care a venit la intalnire este acela de a manca, bea, si eventual pentru ca asa e la moda...

[color=green]Testul[/color] este [color=red]cat interes are[/color] o fata in privinta ta atunci cand povestesti cu ea la restaurant. A face presupuneri ca o intereseaza mai mult banii este gresit... trebuie vazut cat interes are in tine in general.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce trebuie sa facem cand intram in biserica? costel Despre Biserica Ortodoxa in general 15 07.04.2014 20:39:41
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Cand facem milostenie... ClaudiuT Umanitare 25 21.02.2011 10:37:58
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
ce facem asa verona Biserica Ortodoxa Romana 2 02.02.2007 19:12:09