Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2017, 14:35:56
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Dumnezeu insusi zice cu glas ca de tunet ca haina mea e cu mult mai alba decat a ta...

P.S. In acest fel vrei sa mearga discutia noastra?
Ma indoiesc cu mare mare mare indoiala de lucrul asta.

Ti-ai fabricat un Dumnezeu care iti zice ce vrei. Stil protestant. Fac ce vreau, numai sa imi iasa socoteala.. SOLE-UL protestant.

Merge ok discutia, este o discutie care oricare alta...

Iar ajungem in aceeasi fundatura: demonstrarea ca ortodoxia il are pe Dumnezeu iar protestantismul se inchina gresit unui Dumnezeu pe care l-au deformat...

Toate duc in acelasi loc.

Iar raspunsul meu este simplu: marturie iau de la Paisie Aghiorutul si de la toti cei asemenea Lui, care pentru toate s-au rugat, si care sunt teologi mari, dupa Apostoli, cu descoperire de la Dumnezeu.. si care toti spun intr-un glas: Ortodoxia e pastratoarea Adevarului....

Paisie Aghioritul este un APOSTOL dupa APOSTOLI, lasat de Dumnezeu pentru intarire in credinta, cu mare putere, cu fapte minunate, cu multe daruri duhovnicesti, care dovedeste plinatatea Duhului in el, si care spune cu mare pputere: Dumnezeu este in Ortodoxie.

Arata-mi un Paisie Aghioritul in intreg protestantismul te rog... Hellen White? Charles Russel Taze :) - tot pe filiera protestanta?

Copacul se cunoaste dupa roadele lui - roadele Ortodoxiei sunt Paisie Aghioritul, roadele protestantismului sunt Hellen White, Charles Russel Taze, mormonii, penticostalii si restul...

La orice intrebare iti pot raspunde: Paisie Aghioritul, cu AUTORITATE si cu PUTERE de la Dumnezeu pentru zilele de astazi a spus: ORTODOXIA

Acum daca vrei sa refuzi ca Dumnezeu este in Paisie Aghioritul sau sa relativizezi este decizia ta.

Iar daca vrei sa-l bagi in aceeasi oala cu Mahomed, Hellen White si Charles Taze e decizia ta. Sau cu penticostalii.

Doamne, de ar fi Hristos in fata voastra i-ati spune ca nu e Hristos si ca nu credeti in El pentru ca nu are Scriptura in mana...

Last edited by gpalama; 29.12.2017 at 14:44:48.
Vechi 29.12.2017, 14:43:42
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Iar raspunsul meu este simplu: marturie iau de la Paisie Aghiorutul si de la toti cei asemenea Lui, care pentru toate s-au rugat, si care sunt teologi mari, dupa Apostoli, cu descoperire de la Dumnezeu.
Raspunsul meu e si mai simplu: Marturie iau de la Hristos, Domnul.
Si de la sfintii Sai Apostoli.

Asta e diferenta dintre noi.
Ca tu iei marturie de la unii mai prejos. Care sunt dupa Apostoli. Mult in urma lor.
Vechi 29.12.2017, 14:53:06
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Raspunsul meu e si mai simplu: Marturie iau de la Hristos, Domnul.
Si de la sfintii Sai Apostoli.

Asta e diferenta dintre noi.
Ca tu iei marturie de la unii mai prejos. Care sunt dupa Apostoli. Mult in urma lor.
Serios ??? Esti sigur de ce spui ?

Vezi ca ai dat-o rau de gard.

Este Duhul Sfant de acum 2000 de ani mai prejos decat Duhul Sfant de acum?

Vezi ca incurci lucrurile rau de tot si dovedesti o neintelegere si neasezare corecta a lucrurilor.

DUHUL SFANT este AUTORITATEA.

Acum 2000 de ani, prin Apostoli a enuntat PRINCIPIILE. De asta Apostolii sunt mari, pentru ca au fost la inceput si prin ei s-au dat PRINCIPIILE SI TEMELIA.

Paisie Aghioritul lucreaza intr-o Biserica, intr-o structura formata.

Iar prin el Duhul Sfant INTARESTE, ADEVERESTE, si da din nou o MARTURIE, la fel de mare ca a apostolilor: vindecari, profetie, inainte vedere, "vorbire in limbi", pentru ca vorbea cu altii si altii intelegeau... adica TOATE darurile de care tu vorbesti.

Paisie Aghioritul are aceleasi daruri ca Apostolii si este lasat in Biserica pentru NOI, pentru Biserica, pentru a ne intari pe noi, ca noi sa vedem din nou PUTEREA lui Dumnezeu si sa nu ne ratacim in marea de protestanti aparuta.

Paisie Aghioritul este lasat de Dumnezeu pentru a alunga din mintea noastra orice indoiala.

Iar valoarea lucrarii lui este EGALA cu lucrarea Apostolilor.

DE CE? Pentru ca si Apostolii si el au intarit o Biserica intreaga, fiecare la timpul lui.

Si mai mult, si prin el si prin Apostli este ACELASI DUH.

Poti spune tu ca este Duhul Sfant mai mic in el decat in Apostoli ???

NU.

Ai putea spune ca este alt moment, dar DUHUL ESTE ACELASI, SI PUTEREA SI AUTORITATEA LUCRARII ESTE LA ACEEASI.

Strategie protestanta clara: nu iti convine, ignori sau sari peste. Nu iti convine Paisie Aghioritul pentru ca va sta cu adevarat in coasta si va arata ca fiind rataciti..

Si nu este Paisie Aghioritul ci DUHUL SFANT... El este cel care va spune SUNTETI RATACITI prin gura Apostolului si a lui Paisie Aghiritul.

Daca Duhul Sfant a spus ceva prin Apostoli sau prin oricine are valoare de cuvant al lui Dumnezeu... ori tocmai tu sari in sus ca trebuie sa ascultam de Dumnezeu si de cuvantul Lui si tocmai tu esti CALCATOR AL CUVANTULUI LUI DUMNEZEU.

ESTI CALCATOR DE LEGE PENTRU CA ESTE ACELASI CUVANT AL DUHULUI SFANT SI PRIN APOSTOLI SI PRIN PAISIE AGHIORITUL !!!

Asta este blasfemia ta pentru care Duhul Sfant nu sta la voi: sa spui ca Duhul care lucreaza in toate timpurile are valoare mai mare la inceput si nu are valoare acum; si sa spui ca vorbele parintelui sunt mincinoase, sa spui ca Duhul este mincinos..
Vechi 29.12.2017, 14:55:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Merge ok discutia, este o discutie care oricare alta...
NU merge ok.
Mie mi se pare penibil sa ne umflam amandoi in pene care-i mai dihai.
Care are haina mai alba. Care are vreun Paisie mai umflat. Care secta e mai adevarata, ortodoxia sau penticostalismul. Etc.

Ma indoiesc ca e potrivit pentru niste crestini.
Chiar si pentru niste atei zdraveni la cap.
Probabil doar unor copii de cinci ani le-ar sta frumos.

De aceea ma opresc aici cu subiectul de mai sus.
As prefera sa nu mai discutam despre "superioritatea" noastra ca oameni sau a comunitatii noastre.

De altfel nici nu este aceasta tema topicului.
Aici se discuta despre vorbirea in limbi.

M-as bucura sa citesti capitolele recomandate din Sfanta Scriptura.
Atunci vei putea discuta subiectul: "vorbeste Biblia despre rugaciunea prin darul vorbirii in limbi?"

Last edited by Penticostalul Traditional; 29.12.2017 at 15:03:56.
Vechi 29.12.2017, 14:59:56
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
NU merge ok.
Mie mi se pare penibil sa ne umflam amandoi in pene care-i mai dihai.
Care are haina mai alba. Care are vreun Paisie mai umflat. Care secta e mai adevarata, ortodoxia sau penticostalismul. Etc.

Ma indoiesc ca e potrivit pentru niste crestini.
Chiar si pentru niste atei zdraveni la cap.
Probabil doar unor copii de cinci ani le-ar sta frumos.
O dai in gluma. Nu iti convine si o dai in gluma :)....

1-0 pentru mine, ai pierdut urat... de fapt nu te intereseaza adevarul, te intereseaza doar propria parere.

Ti-as mai zice inca un lucru: satana din tine nu te lasa, si nu poti sa citesti ce am scris eu, pentru ca daca ai citi cu atentie ai intelege ca AM DREPTATE.

Si de fapt nu eu am dreptate pentru ca nu am nevoie de nimic, dar ACESTA ESTE ADEVARUL.

Paisie este DE LA DUMNEZEU, cu AUTORITATE DE MARTURISIRE AL ADEVARULUI.

Rolul lui Paisie este DE A MARTURISI CA ORTODOXIA ESTE CALEA...

Fiecare om are un rol al lui. Paisie marturiseste pe Dumnezeu...

Last edited by gpalama; 29.12.2017 at 15:02:32.
Vechi 29.12.2017, 15:06:14
Senior Member

Implicit

Citat:
O dai in gluma. Nu iti convine si o dai in gluma :)....
1-0 pentru mine, ai pierdut urat.
Asa este. La acest meci. Insa noi am mai avut meciuri.
Pana in prezent totalul general este 10-0 pentru tine.

Hai acum sa revenim la subiect!
Crezi ca ai reusi sa dai un raspuns pertinent la intrebarea pe care ti-am adresat-o mai sus?

Respectiv, vorbeste Biblia despre rugaciunea prin darul vorbirii in limbi?

Last edited by Penticostalul Traditional; 29.12.2017 at 15:09:29.
Vechi 29.12.2017, 15:17:52
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
1 Corinteni 14 NU este textul meu ci al apostolului Pavel.
Si, daca nu-l citesti, esti un nestiutor pe subiectul "vorbire in limbi".
Dacă scrie în Biblie despre vorbirea în limbi, nu înseamnă automat că vorbirea în limbi de la voi ar fi prin Duhul Sfânt. La fel, modaliștii, Jesus only, branhamiștii, oneness, mormonii, care și ei se consideră creștini, susțin cu același aplomb că vorbirea lor în limbi este prin Duhul sfânt.
Vechi 29.12.2017, 15:36:33
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Dacă scrie în Biblie despre vorbirea în limbi, nu înseamnă automat că vorbirea în limbi de la voi ar fi prin Duhul Sfânt.
Nici ca nu ar fi.
Citat:
La fel, modaliștii, Jesus only, branhamiștii, oneness, mormonii, care și ei se consideră creștini, susțin cu același aplomb că vorbirea lor în limbi este prin Duhul sfânt.
Si ce-i cu asta?
Existenta falsului face imposibila existenta adevarului?
Vechi 29.12.2017, 15:38:42
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:

Si ce-i cu asta?
Existenta falsului face imposibila existenta adevarului?
Evident că nu, dar tu trebuie să demonstrezi că ceea ce ai nu este fals. Nu poți spune, scrie în Biblie. Da, scrie în Biblie, dar cum ne probezi că dumneata ai originalul de acolo ? Pricepi sau trebuie să-ți fac o schemă?
Vechi 29.12.2017, 15:42:15
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu trebuie să demonstrezi că ceea ce ai nu este fals.
Da-mi trei motive pentru care as face asa ceva!
Ce castig?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10