Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2018, 13:12:25
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Da!
Scrie foarte clar, despre lucrarea de înșelare care va preceda apariția Antihristului. Aceasta va fi cu semne și minuni menite să înșele chiar și pe cei aleși.
2 Tes 2.
Cel care oprea această taină a fărădelegii, a fost luat deja din drum. Catolicii au mușcat-o după Conciliul Vatican II, când au permis carismatismul.
Treaba de fapt este ca INSUSI HRISTOS a spus lucrul asta.

Daca EL a spus lucrul asta cu 2000 de ani inainte, si a anuntat asta pentru intreaga Biserica, inseamna ca lucrul e serios.

A profetit protestantismul inca de la intemeierea Bisericii.
Vechi 03.01.2018, 13:18:33
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Treaba de fapt este ca INSUSI HRISTOS a spus lucrul asta.
A profetit protestantismul inca de la intemeierea Bisericii.
Exista vreun sfant ortodox care a invatat asa ceva?
Vechi 03.01.2018, 13:36:54
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Exista vreun sfant ortodox care a invatat asa ceva?
Protestantismul in intregime este o colectie de "profeti mincinosi".

Profeti - pentru ca folosesc numele lui Dumnezeu

Mincinosi - pentru ca mint si lucrarea lor e minciunea

Sfarsitul veacurilor - fara comentariu

Sfintii ortodocsi - cu totii spun ca protestantii sunt profetii mincinosi... Acesta nu este un adevar este o norma,

Insa pentru tine este irelevant daca sfintii ortodocsi spuna sta.
Vechi 03.01.2018, 13:42:29
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sfintii ortodocsi - cu totii spun ca protestantii sunt profetii mincinosi... Acesta nu este un adevar este o norma
Nu te mai da dupa cires!
Te-am intrebat daca vreun sfant ortodox spune ce zici tu, respectiv ca Iisus a prevestit protestantismul!

Daca da, spune numele sfantului si lucrarea in care a marturisit asa ceva.
Vechi 03.01.2018, 16:38:51
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu te mai da dupa cires!
Te-am intrebat daca vreun sfant ortodox spune ce zici tu, respectiv ca Iisus a prevestit protestantismul!

Daca da, spune numele sfantului si lucrarea in care a marturisit asa ceva.
O fi relevant pentru tine vreun sfant ortodox.

Din ce am vazut i-ai bagat pe toti sub pres ca fiind "oameni" si atat...
Vechi 03.01.2018, 16:41:15
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

http://www.cuvantul-ortodox.ro/cuvio...ind-ei-insisi/

Cuviosul Paisie Aghioritul este SFANT IN CALENDAR praznuit in aceeasi zi cu Sfintii Apostoli.

Citat:
– Părinte, cele pe care le spun cei care aderă la penticostali, că văd vedenii, vorbesc în limbi etc, sunt din imaginație sau din lucrare diavolească?

– Sunt din lucrare diavolească. Pentru că atunci când merg la penticostali și se botează din nou, disprețuiesc și leapădă Sfântul Botez – “mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor”, spune Simbolul Credinței – se dezbracă de botez, primesc înrâuriri diavolești și vorbesc vrr
, chipurile, în limbi. “Vorbește Sfântul Duh al Cincizecimii”, spun ei. Nu este Sfântul Duh, ci sunt o mulțime de duhuri necurate. Ce vorbiri în limbi? Cele pe care le spun sunt niște sunete nearticulate și cuvinte fără înțeles, pe care nici ei înșiși nu le înțeleg. Se mai și înregistrează și după aceea fac statistici și trag concluzii: “Are atâtia “aliluia” în cutare limbă, atâția în cutare 
”. Dar în atâția “vrrr
” vei găsi ceva care să semene și cu “aliluia” în vreuna din limbile lumii. Și iată, deși este ceva diavolesc, această demonizare o consideră lucrarea Sfântului Duh și spun că trăiesc ceea ce au trăit Apostolii în ziua Cincizecimii. Insă acestea pe care le cred sunt blasfemii, de aceea se îndrăcesc.

– Părinte, de ce se botează din nou?

– Pentru că spun: “Atunci când am fost botezat eram mic și nu am știut; acum mă botez întru cunoștință”. Se rebotează și cred că astfel își curătesc păcatele lor. Dacă Biserica nu ar fi avut Botezul pruncilor, ce s-ar fi întâmplat cu toți cei care ar fi murit înainte de a fi botezați? De aceea nașul se face garant, spune Simbolul Credinței și are răspundere pentru copil până ce va crește. Nu cumva este nedreptățit pentru că se botează de mic? Nu, ci mai mult este ajutat, pentru că se împărtășește. Și chiar de ar întina Sfântul Botez cu vreun păcat atunci când s-ar face mare, există pocăința și mărturisirea care îi vor spăla acest păcat și nu trebuie să meargă să se boteze din nou.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10