Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2018, 17:32:49
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
În Biserică nu se întâmplă așa ceva. ...:))
In Biserica s-a intamplat si se intampla si azi ca Duhul Sfant sa dea darurile Sale.
Iar unul dintre ele este vorbirea in limbi. E sigur. O spune dumnezeiescul Pavel.
Iar Lucrarea Duhului este aceeasi. Acum 2000 de ani, astazi si pana la Parousie.
Citat:
Iarăși faci confuzii grave
Cum "iarasi", ca nu am mai facut nicio confuzie grava...
Citat:
Biserică nu este ceea ce crezi tu că este.
Doar nu vei crede ca Biserica e ceea ce crezi tu ca este. Si nu ceea ce cred eu.
Biserica e ceea ce a spus Mantuitorul Hristos ca este, prietene.
Si ceea ce au spus Sfintii Apostoli.

Pentru ca Mantuitorul si Sfintii Apostoli sunt cea mai competenta si mai credibila autoritate in materie de credinta.

Spusele tuturor celor care au venit dupa ei sunt susceptibile greselilor.
Si sunt verificate prin Invatatura Apostolica.

Citat:
Nu este cea apărută la 1900
Cu siguranta NU.
Nici cea aparuta in 1054.
Citat:
ci cea care care dăinuie de 2000 de ani - Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească.
Aleluia! Asa este, slavit sa fie Domnul!
Citat:
Excluzând Tradiția, te excluzi singur din Biserică.
Depinde cum definesti Traditia.
Daca o definesti ca fiind lucrarea Duhului Sfant, sunt de acord cu tine.
Daca o definesti ca fiind invataturile si regulile puse in Biserica in epoca post-apostolica, respectarea traditiei este optionala. Pentru ca doar despre invatatura apostolilor stim ca este infailibila.
Vechi 19.01.2018, 18:55:34
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
In Biserica s-a intamplat si se intampla si azi ca Duhul Sfant sa dea darurile Sale.
Am spus nu se mai întâmplă. Nu mai reulăm discuția asta, ți s-a explicat, inclusiv Pr. Zaharia explică apelând la învățătura apostolică.

Citat:
ICum "iarasi", ca nu am mai facut nicio confuzie grava...
Nu este prima dată când te identifici cu Biserica, ceea este greșit. :)

Citat:
IDoar nu vei crede ca Biserica e ceea ce crezi tu ca este. Si nu ceea ce cred eu.
Biserica e ceea ce a spus Mantuitorul Hristos ca este, prietene.
Si ceea ce au spus Sfintii Apostoli.
Greșit! Nu ceva înseamnă Biserică (adică ceea ce au spus), ci cineva înseamnă Biserica. :)

Citat:
Cu siguranta NU.
Păi și atunci ce mai vorbim?

Citat:
Daca o definesti ca fiind lucrarea Duhului Sfant, sunt de acord cu tine.
Este o lucrarea neîntreruptă a Duhului Sfânt.

Citat:
Daca o definesti ca fiind invataturile si regulile puse in Biserica in epoca post-apostolica, respectarea traditiei este optionala.
Opțională este și mântuirea. Datorită Sfintei Predanii avem astazi NT. Dacă mâine ar dispărea NT de pe fața pământului, neoprotestanții ar fi în aer. :)

Citat:
Pentru ca doar despre invatatura apostolilor stim ca este infailibila.
Învățătura Bisericii are la bază învățătura Sfinților Apostolilor, care la randul lor, au primit-o de la Mântuitorul.
Vechi 19.01.2018, 19:00:08
Senior Member

Implicit

Citat:
Expresia "Traditia este insasi viata" trebuie luata ca o metafora, nu?
Nu.

Citat:
Pentru ca noi stim ca traditia este un sistem de conceptii, invataturi, credinte si obiceiuri stabilite, in decursul timpului, intr-o comunitate.
”Dacă Biserica s-ar lipsi de Predania Ei, ar înceta a fi ceea ce este, căci slujirea Noului Legământ este slujirea Duhului, «scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul lui Dumnezeu celui viu, nu întru lespezi de piatră, ci întru lespezile cele de carne ale inimii» (2 Cor. 3: 3-6).”
Vechi 19.01.2018, 19:49:45
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Am spus nu se mai întâmplă.
Tu poti sa spui orice doresti. Eu nu cred teologia cesationista.
Eu cred ca Duhul Sfant lucreaza si astazi la fel ca in Biserica Primara.
Citat:
Nu mai reulăm discuția asta, ți s-a explicat, inclusiv Pr. Zaharia explică apelând la învățătura apostolică.
Nu o mai reluam, desigur. Nu are rost.
A ramas stabilit clar ca Duhul Sfant lucreaza la fel si in zilele noastre ca si la inceputul Bisericii. Inclusiv prin vorbire in alte limbi.
Dupa cum explica si Parintele Zaharou si Parintele Stephanou.
Amandoi ortodocsi.
Citat:
Nu este prima dată când te identifici cu Biserica, ceea este greșit. :)
Nu m-am indentificat niciodata cu Biserica.
Eu nu sunt Biserica. Doar fac parte din ea.
Citat:
Greșit! Nu ceva înseamnă Biserică (adică ceea ce au spus), ci cineva înseamnă Biserica. :)
Biserica este o comunitate, nu este un "cineva".
Citat:
Datorită Sfintei Predanii avem astazi NT. Dacă mâine ar dispărea NT de pe fața pământului, neoprotestanții ar fi în aer. :)
Daca maine ar disparea NT de pe fata pamantului, neoprotestantii vor suferi, intr-adevar. Pentru ca Biblia este Cartea lor Sfanta. Insa pierderea Cuvantului lui Dumnezeu scris nu va insemna sfarsitul. Pentru ca Scriptura este scrisa si in mintea si in inima lor. Si pentru ca Duhul Sfant este cu ei. Lucrand si astazi la fel ca pe vremea apostolilor.
Si prin darul vorbirii in alte limbi, desigur
Citat:
Învățătura Bisericii are la bază învățătura Sfinților Apostolilor, care la randul lor, au primit-o de la Mântuitorul.
Uite ca sunt si lucruri in care credem la fel!
Vechi 19.01.2018, 22:05:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica este o comunitate, nu este un "cineva".
O comunitate (trupul Bisericii) este compusă din cineva, nu din ceva. Deci tot la cineva ajungem. :)

Last edited by simpllu; 19.01.2018 at 22:20:41.
Vechi 20.01.2018, 13:38:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si eu iti raspund: nicaieri.
Exact asta e motivul pentru care nu poti spune vorbirea in limbi a verisorului tau "nu e DELOC acea limba care este pomenita in Biblie".
Cum nicaieri? In Sfanta Scriptura scrie clar ca vorbeau in limbile popoarelor, le auzeau cei de alt neam care erau atunci la Ierusalim. "8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?" Scrie si cateva din limbile pe care le vorbeau: "9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!"
Pana la urma ce sustii, ca vorbeau in limbile popoarelor sau nu? Ca asa mi-ai spus, ca sustii doar ca vorbeau in limbile popoarelor: https://www.crestinortodox.ro/forum/...&postcount=361
Vechi 20.01.2018, 13:45:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca cineva vine cu afirmatia puerila ca limbile in care se rugau apostolii sunt diferite de limba in care se roaga un crestin astazi, trebuie sa o dovedeasca.
Ti-am demonstrat eu, penticostalii spun ca ei nu vorbesc intr-o limba, scot doar silabe si sunete, pentru ca asa se roaga in duh. Deci nici macar nu e o limba. Tu nu sustii ce spun penticostalii? Iar faptul ca Sfintii Apostoli vorbeau in limbile popoarelor ai afirmat chiar tu, spunand ca minte cel ce ar spune ca tu nu ai sustine asa ceva. Deci vorbirea in limbi penticostala e total diferita de vorbirea in limbi din perioada apostolica, nu se poate face o asemanare.
Vechi 20.01.2018, 14:09:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar Sfanta Traditie inclin sa cred ca este o invatatura a oamenilor lui Dumnezeu, invatatura care in unele cazuri este inspirata de Duhul Sfant iar in alte cazuri, reflecta opiniile personale ale acelor oameni.

Dar nu ma pot pronunta ferm pentru ca stiu ce este si ce cuprinde Noul Testament însa, din cate am inteles, nimeni nu stie ce cuprinde Sfanta Traditie. Mi s-a spus ca nici nu exista o lista de carti care sunt cuprinse in Sfanta Traditie.
Acum cateva saptamani am discutat cateva zile numai despre Sfanta Traditie si am dat clar ce inseamna Sfanta Traditie. Stim ca tot ceea ce invata Biserica e adevarat, nu sunt scrieri omenesti, pentru ca scrie ca Biserica este "Stalp si temelie a adevarului." Pot avea Traditia apostolica, predata de Sfintii Apostoli de la Mantuitor, doar cei ce au facut parte din Biserica de la inceput. Ceilalti, eventual, au preluat-o de la primii. ASadar, nu pot face parte din aceasta categorie toti protestantii si neoprotestantii, doar ortodocsii, catolicii, eventual monofizitii si nestorienii.
Vechi 20.01.2018, 14:20:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Am spus nu se mai întâmplă. Nu mai reulăm discuția asta, ți s-a explicat, inclusiv Pr. Zaharia explică apelând la învățătura apostolică.
Penticostalul e eterodox, dar asta nu inseamna ca e si orb sau ca nu intelege cateva fraze in romaneste (cand vrea). Ortodocsii iubesc adevarul, chiar daca nu e in concordanta cu conceptiile pe care le-au avut pana atunci. Tu spuneai ca penticostalul a inteles ca tine, dar el a inteles ca mine, de fapt. Ca acolo parintele Zaharou spune ca occidentalii au reprimit vorbirea in limbi din trecut. Daca citesti cartea Parintelui Serafim Rose, "Religia viitorului", acesta spune ca si unii ortodocsi din America devenisera carismatici, ca parintele Stephanou, cazand in ratacire. Si aici mai sunt enumerati niste preoti, toti din SUA: https://en.wikipedia.org/wiki/Charismatic_Movement Multi din ortodocsii din SUA, dar si din Anglia sunt mai indepartati de ortoodxie, fiind afectati de conceptiile ecumeniste.
Vechi 20.01.2018, 14:22:56
Senior Member

Implicit

Citat:
O comunitate (trupul Bisericii) este compusă din cineva, nu din ceva. Deci tot la cineva ajungem. :)
Biserica este si institutia Bisericii, Biserica lasata de Hristos. Pe langa intelesul de comunitate. Si, desigur, e si al treilea inteles, de cladire.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10