Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Fals.
A fost, este si va fi necesara. Pana la parousie.
|
dovada ca a incetat
Citat:
Si Religia Mozaica trebuia sa ajunga pretutindeni in lume. Aceasta a fost scopul lui Dumnezeu cu poporul Israel: sa faca de cunoascut Numele Lui. Dar poporul Israel nu si-a facut asa cum trebuie datoria.
|
parerea ta. Uite ce spune Biblia: "Ascultă, Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn" Unde scrie ca religia mozaica trebuie sa-si faca prozeliti? Circumcizia a fost data DOAR poporului evreu sau si altor popoare?
Citat:
Biserica este chemata sa duca cunostinta de Dumnezeu catre toate natiunile.
Insa nici Biserica NU isi face asa cum trebuie datoria.
Sunt inca mii de grupuri etnice in care Evanghelia nu a ajuns si nu exista nicio biserica, de nicio confesiune.
Daca vestirea Evangheliei s-ar face prin darul vorbirii in limbi, el ar fi EXTREM DE NECESAR ASTAZI, pentru ca mii de misionari sa mearga la miile de grupuri etnice neevanghelizate.
Insa si la capitolul "misiune la popoarele neevanghelizate" Biserica Ortodoxa este codasa.
|
uite ce spune Biblia:"Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință." (Matei 17-20). Si in alt loc mai zice: "Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face." (Ioan 14-12). Daca cei ce fac evanghelizari ar avea credinta cat un bob de mustar, ar putea vorbi si in limbi
Citat:
Dar scopul principal al vorbirii in limbi nu este pentru a incuraja lenea. Nicidecum.
|
am spus eu asa ceva?
Citat:
Misionarii trebuie sa invete (foarte bine) limba popoarelor pe care vor sa le evanghelizeze.
|
acum DA