Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2018, 16:16:13
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Apoi, du-te la Efes, să vezi că vorbirea aceea în limbi era însoțită de prorocie.

Fapte 19 “Când și-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei și vorbeau în alte limbi și prooroceau”.

La penticostali doar spun niște cuvinte necunoscute, fără să prorocească. Nu ai de unde să ști ce duh este. Dar toți sunt declarați botezati cu Duhul sfânt.
Vechi 05.02.2018, 16:25:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
da, dar eu ma refer la biserica din ierusalim, condusa de iacob. asta era cea mai importanta comunitate crestina, cea mai influenta. asta a disparut, zici tu, din motive aristoteliene , adica si cu ei si fara ei tot la ceea ce vedem astazi s-ar fi ajuns, reforma, penticostali , etc. ce simplu e sa explici asa totul, bagi capul in nisip si cand il scoti totul e ok.
pavel n-a avut nicio viziune legata de neamuri, de bogati, de saraci, de revolutia pe care a facut-o. a transformat tot asa cum a vrut el. bine, aproape tot. crestinismul de astazi este de fapt paulin.
Conceptii din acestea sunt sustinute de atei si de documentare de genul Discovery. In genul celui dat de mine, Zeitgeist, cu dezavluiri senzationale despre crestinism. Nu a disparut nicio Biserica infiintata de Apostoli, pe motivul ca s-ar fi despartit de ceilalti din cauza divergentei de opinii. In capitolul 10 din Faptele Sfintilor Apostoli o sa gasesti viziunea Sf. Petru, legata de convertirea neamurilor. Dupa aceea a fost chemat sa-l boteze pe Sf. Corneliu, care era pagan. In mesajul precedent am gresit, am zis ca Sf. Pavel ar fi avut viziunea, era Sf. Petru. Asta cu crestinismul paulin e doar amuzanta pentru un crestin, am vazut si eu documentare care incearca sa spuna asta, sunt facute de oameni care nu au prea multa tangenta cu crestinismul si nu inteleg Sfanta Scriptura.
Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
pai nu e in regula daca e asa. ar fi comportament sectar, ar insemna ca evreii s-au desprins dintr-o alta comunitate, majoritara, egipteana. asa ar fi de inteles de ce yahve e nume de provenienta egipteana. firesc ar fi asa, ca dumnezeu sa le fi poruncit sa faca prozeliti, ca toti oamenii sa stie.
Toti oamenii puteau sa stie si sa devina credinciosi, de altfel gasim in Sfanta Scriptura credinciosi care nu erau din neamul iudeilor. Sf. Iov era din neamul lui Avraam, dar nu din ramura care fusese in Egipt. Mai e Melchisedec, care era chiar preot. La inceput, dupa caderea lui Adam, toti oamenii erau credinciosi, Cain a vorbit direct cu Dumnezeu. Raspunsul se regaseste in intrebare de ce doar Noe a fost salvat de la potop? Pentur ca ramasese singurul care facea voia Domnului. De ce Avraam a fost ales de Domnul, din intamplare? Pentru ca era singurul apropiat de Domnul. De ce egiptenii nu s-au gandit sa devina iudei, desi au vazut asa minuni mari? De ce au primit porunca iudeii sa-i omoare pe cei cuceriti, in loc sa-i converteasca? Chiar si iudeii au devenit idolatri in anumite momente, pe cine sa converteasca? Iar fariseii faceau prozelitism, dar vedem ce spune Mantuitorul despre convertirile lor. Si majoritatea evreilor din timpul Mantuitorului nu L-au acceptat si nu au devenit crestini, deci nu le-a folosit nici lor (celor de atunci, nu inaintasilor lor).
Vechi 05.02.2018, 16:31:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Toti penticostalii cred la fel ca tine in aceasta privinta: La Cincizecime apostolii vorbeau in limbile celor prezenti la praznic.

In celelalte doua cazuri de botez cu Duhul Sfant insotit de vorbire in limbi, respectiv Efes si Cezareea, NU s-a mai vorbit in limbile celor prezenti, pentru ca nu era prezent NICIUN strain. In aceste ultime doua situații cei care vorbeau in alte limbi, se rugau lui Dumnezeu, prin Duhul Sfant.
Tot in limbile popoarelor vorbeau, asa cum se arata si in cazul convertitilor de dupa Cincizecime (a scris si Corneliu despre asta mai sus). Scrie ca vorbeau in limbi straine, nu scoteau sunete si silabe. Numai penticostalii afirma altceva, ca sa justifice faptul ca ei nu vorbesc in limbi straine, ca in Sfanta Scriptura.
Vechi 05.02.2018, 17:03:06
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Conceptii din acestea sunt sustinute de atei si de documentare de genul Discovery. In genul celui dat de mine, Zeitgeist, cu dezavluiri senzationale despre crestinism. Nu a disparut nicio Biserica infiintata de Apostoli, pe motivul ca s-ar fi despartit de ceilalti din cauza divergentei de opinii. In capitolul 10 din Faptele Sfintilor Apostoli o sa gasesti viziunea Sf. Petru, legata de convertirea neamurilor. Dupa aceea a fost chemat sa-l boteze pe Sf. Corneliu, care era pagan. In mesajul precedent am gresit, am zis ca Sf. Pavel ar fi avut viziunea, era Sf. Petru. Asta cu crestinismul paulin e doar amuzanta pentru un crestin, am vazut si eu documentare care incearca sa spuna asta, sunt facute de oameni care nu au prea multa tangenta cu crestinismul si nu inteleg Sfanta Scriptura.

Toti oamenii puteau sa stie si sa devina credinciosi, de altfel gasim in Sfanta Scriptura credinciosi care nu erau din neamul iudeilor. Sf. Iov era din neamul lui Avraam, dar nu din ramura care fusese in Egipt. Mai e Melchisedec, care era chiar preot. La inceput, dupa caderea lui Adam, toti oamenii erau credinciosi, Cain a vorbit direct cu Dumnezeu. Raspunsul se regaseste in intrebare de ce doar Noe a fost salvat de la potop? Pentur ca ramasese singurul care facea voia Domnului. De ce Avraam a fost ales de Domnul, din intamplare? Pentru ca era singurul apropiat de Domnul. De ce egiptenii nu s-au gandit sa devina iudei, desi au vazut asa minuni mari? De ce au primit porunca iudeii sa-i omoare pe cei cuceriti, in loc sa-i converteasca? Chiar si iudeii au devenit idolatri in anumite momente, pe cine sa converteasca? Iar fariseii faceau prozelitism, dar vedem ce spune Mantuitorul despre convertirile lor. Si majoritatea evreilor din timpul Mantuitorului nu L-au acceptat si nu au devenit crestini, deci nu le-a folosit nici lor (celor de atunci, nu inaintasilor lor).
se pare ca nu stii nimic despre biserica din ierusalim, altfel n-ai lalai-o in halul asta.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 05.02.2018, 20:33:58
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Tu ii persiflezi si iti bati joc de toti ortodocsii care nu te aproba si nu aproba ratacirile tale si ale cultului tau si apoi te plangi daca cineva iti raspunde la fel. Daca cineva se duce pe strada si trage cate o palma trecatorilor in mod sigur nu toti vor intoarce si celalalt obraz, se va gasi unul sau mai multi care nu ii vor da doar o palma. Cam asa faci si tu, mai ciudat e ca te astepti ca toti sa iti accepte comportamentul si toanele tale de superioritate si dorinta de a domina. Am spus asta legat nu doar de acest mesaj, ci de felul cum te comporti de cand ai intrat pe forum, ca si atunci faceai la fel. Ai avut noroc ca ortodocsii au fost gentlemeni cu tine si cu adminul care te-a tolerat, ca esti ecumenist.
Multumesc pentru osteneala de a ma descrie. Dar NU o accept, nu te supara.
Oamenii de buna credinta s-au lamurit si cine esti tu si cine sunt eu. Nu e cazul sa ne atacam. Nu foloseste nimanui si nu convinge pe nimeni.

Postarile noastre, ceea ce spunem si felul in care o spunem, vorbesc suficient desprte noi.
Citat:
Legat de subiect, denaturezi, ca intotdeauna.
Nu am denaturat niciodata.
Nu ai nici macar un singur exemplu de denaturare.
Citat:
Noi vorbeam de prozelitismul iudeilor, nu am contestat ce spun acele citate, am si scris in mesajul precedent.
Voi puteti vorbi despre ce vreti voi. Insa subiectul era despre faptul ca Dumnezeu a cerut poporului evreu sa vestească Numele Lui printre popoare.
Citat:
Vad ca ai gasit un scriitor adventist care spune acelasi lucru ca sitine, deci nu esti singurul. Argumentele pe care le da el sunt doar amuzante, majoritatea nu aunicio legatura cu ceea ce vrea sa demonstreze, se refera la altceva.
Nu am gasit niciun scriitor adventist. Tu l-ai gasit.
Eu nu am nevoie de vreo autoritate care sa-mi confirme ceea ce spune clar in Biblie. Tu cauti asa ceva.
Pentru mine e suficient ca o spune Dumnezeu in Cuvantul Sau.
Citat:
Deci nu era vorba de niciun prozelitism la evrei.
Deci nu vorbim despre prozelitism. Pentru ca nu ne intereseaza. Ceea ne intereseaza e porunca biblica.
Ea spune ca evreii trebuiau sa faca de cunoscut minunile Domnului pentru ca toate popoarele sa laude Numele Lui.
Citat:
Asa cum spune si autorul adventist...
NU ma intereseaza ce spune autorul adventist.
Importanta este porunca Bibliei: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui!
Vechi 05.02.2018, 20:50:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Fapte 10:46 “Căci îi auzeau vorbind în limbi și mărind pe Dumnezeu”.

S-a întîmplat în casa lui Cornelius. În Cezareea.
Ce scrie? Că cei care vorbeau în limbi, măreau pe Dumnezeu.
Da, ai dreptate, exact asa scrie: ca il laudau pe Domnul prin rugaciune in limbi. Ca la penticostali. In casa lui Corneliu este prima inregistrare scrisa a rugaciunii in alte limbi, intre neamuri.
Citat:
Cum puteau să știe cei care ascultau că vorbitorii în limbi măreau pe Dumnezeu, prin limbile lor?
Pentru ca asta e scopul principal rugaciunii in alte limbi: să il măreasca pe Dumnezeu.
Citat:
Evident, fiindcă înțelegeau acea vorbire în limbi.
Este extrem de putin probabil.
Stii cine era prezent in casa lui Corneliu? In Cezareea?
Nu erau decat romani si iudei. Latina si aramaica. Astea erau limbile pe care le intelegeau cei prezenti.
Citat:
La penticostali NU SE ÎNȚELEGE NICIODATĂ ce se vorbește în limbi.
La penticostali SE INTELEGE INTOTDEAUNA ce se vorbeste in limbi.
Cand este rugaciune, intelege Dumnezeu.
Cand este mesaj, inteleg oamenii, prin darul talmacirii limbilor.
Citat:
că mărește pe Dumnezeu, nu ai de unde să știi
Nu ai de unde sa stii daca nu citesti Scriptura. Daca ai citi-o ai gasi cel putin in trei locuri diferite faptul ca prin vorbirea in alte limbi este marit numele Domnului.
Vechi 05.02.2018, 21:00:45
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Nu stii nici Scriptura si nici puterea lui Dumnezeu.

Dar mai mult, de o nerusinare totala este refuzul EVIDENTEI FAPTELOR din fata ta; si cele istorice, si cele de astazi. Asta este nerusinarea maxima pe care a condamnat-o si Hristos.

Citat:
Pentru ca asta e scopul principal rugaciunii in alte limbi: să il măreasca pe Dumnezeu.
Rugaciunea face parte din categoria comunicare.
Exista mai multe tipuri de comunicari: cerinta, multumire, cinstire, preacinstire (slavire), si altele.
Comunicarea nu este de un singur sens asa cum il fortezi tu.

Sensul primar al rugaciunii NU este de preamarire a lui Dumnezeu.

Sensul primar este de COMUNIUNE CU DUMNEZEU, CU HARUL SAU.

Rugaciunea ESTE O CALE, prin care omul intra in comuniune prin harul lui Dumnezeu cu EL, cu Creatorul.

Evolutia rugaciunii:
Rugaciunea trece de la vorbire in trup, la rugaciunea in Duh, in care mintea este trecuta intr-o stare de lumina, de contemplatie.

Rugaciunea se trece de la vorbire, in care omul nu este complet atent si constient, la o stare de atentie a mintii, in care mintea urmareste, apoi la urmatoarea stare in ca si sufletul intelege si participa, pana la starea finala in care intreaga fiinta contempla si este cumva rapita si apropiata de Dumnezeu.

Ori nu ai cum sa duci bolborosirea in inima. Bolborosirea inimii? Nu am auzit de asa ceva...

Te aberezi la maxi, te faci de ras in continuu prin niste prostii care nu au sens, logica, explicatie normala si rationala, nu se leaga normal.

Citat:
La penticostali SE INTELEGE INTOTDEAUNA ce se vorbeste in limbi.
Cand este rugaciune, intelege Dumnezeu.
Cand este mesaj, inteleg oamenii, prin darul talmacirii limbilor.
Halal sa-ti fie. Minti pe fata dar ascunzi minciunea foarte elegant sub forma de adevar.
"Bolborosim", si doar Dumnezeu stie ce e acolo, pentru ca pe El il slavim.

1.
Poti te rog sa-mi spui cand Dumnezeu v-a confirmat bolborosirea ca fiind vorbire cu El???

2.
Poti te rog sa-mi spui cand a raspuns Dumnezeu la vreo bolborosire a voastra?

3.
Este o mare enigma ce zici tu aici: de 100 de ani, voi penticostalii bolborositi.
Si nici unul dintre voi nu stie ce a zis...

Te intreb si eu acum @PT: daca as zice "bal, bal bal, lalala, bal, la", si ti-as spune sa imi raspunzi, ce raspuns as primi de la tine???

Pentru ca exact acest lucru il spuneti voi lui Dumnezeu: balbal si lalala.
Vechi 05.02.2018, 21:01:58
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

@PT - bal, bal, lalala - tradu te rog si raspunde-mi, face parte din vocabularul penticostal.

Esti ridicol si jenant, om in toata firea sa nu-l duca putin mintea de prostia in care se scalda... sa faca spume la gura si sa spuna ca e normal..
Vechi 05.02.2018, 21:02:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Tot in limbile popoarelor vorbeau
Normal ca tot in limbile popoarelor se rugau si il laudau pe Dumnezeu in alte limbi.
Doar ca nimeni din sala nu intelegea ceea ce se rugau ei.

Pentru ca in incaperea in care Petru vorbea predica in aramaica, erau oameni care intelegeau limba, pentru ca, probabil traiau acolo de multa vreme.
Asadar romanii care au inceput sa vorbeasca in alte limbi, NU vorbeau in aramaica, pentru ca atunci nu ar fi vorbit supranatural in alte limbi ci intr-o limba pe care o cunosteau.

Insa ei se rugau in alte limbi, dupa cum le da Duhul sa vorbeasca.
Si nimeni din acea camera nu intelegea ceea ce vorbeau ei.
Nu avea cine sa inteleaga. Decat Dumnezeu, cel pe care ei Il laudau.
Citat:
Scrie ca vorbeau in limbi straine, nu scoteau sunete si silabe.
Si in limba romana si in toate celelalte limbi, vorbirea este formata din "sunete si silabe" care formeaza cuvinte.
Citat:
Numai penticostalii afirma altceva,
Tu nu stii ce afirma penticostalii.
Dar poti sa ma intrebi pe mine.
Iar iti rapund cu drag.
Citat:
ca sa justifice faptul ca ei nu vorbesc in limbi straine, ca in Sfanta Scriptura.
Penticostalii vorbesc in limbi straine exact ca in Scripturi.
Problema e ca tu nu stii cum era vorbirea in limbi in Scripturi.
Pentru ca nu poti crede ceea ce citesti in Scripturi. Personal incep sa cred ca nu ai voie sa crezi ceea ce citesti in Scripturi ci ai voie sa crezi doar ceea ce iti interpreteaza un om cu autoritate bisericeasca. Poate gresesc, insa concluzia asta incep sa o trag.
Vechi 05.02.2018, 21:07:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Apoi, du-te la Efes, să vezi că vorbirea aceea în limbi era însoțită de prorocie.

Fapte 19 “Când și-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei și vorbeau în alte limbi și prooroceau”.
Foarte adevarat.
Dar ce vrei sa zici, ca la botezul cu Duhul Sfant vorbirea in alte limbi trebuie sa fie insotita, obligatoriu, de prorocie?

Citat:
La penticostali doar spun niște cuvinte necunoscute, fără să prorocească.
Minti cu buna stiinta.
Stii bine ca la penticostali exista prorocie. Multa prorocie. Aproape la fel de multa ca si vorbire in alte limbi insotita de talmacire.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10