![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Apoi, du-te la Efes, să vezi că vorbirea aceea în limbi era însoțită de prorocie.
Fapte 19 ![]() La penticostali doar spun niște cuvinte necunoscute, fără să prorocească. Nu ai de unde să ști ce duh este. Dar toți sunt declarați botezati cu Duhul sfânt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii de buna credinta s-au lamurit si cine esti tu si cine sunt eu. Nu e cazul sa ne atacam. Nu foloseste nimanui si nu convinge pe nimeni. Postarile noastre, ceea ce spunem si felul in care o spunem, vorbesc suficient desprte noi. Nu am denaturat niciodata. Nu ai nici macar un singur exemplu de denaturare. Citat:
Citat:
Eu nu am nevoie de vreo autoritate care sa-mi confirme ceea ce spune clar in Biblie. Tu cauti asa ceva. Pentru mine e suficient ca o spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. Deci nu vorbim despre prozelitism. Pentru ca nu ne intereseaza. Ceea ne intereseaza e porunca biblica. Ea spune ca evreii trebuiau sa faca de cunoscut minunile Domnului pentru ca toate popoarele sa laude Numele Lui. NU ma intereseaza ce spune autorul adventist. Importanta este porunca Bibliei: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Este extrem de putin probabil. Stii cine era prezent in casa lui Corneliu? In Cezareea? Nu erau decat romani si iudei. Latina si aramaica. Astea erau limbile pe care le intelegeau cei prezenti. Citat:
Cand este rugaciune, intelege Dumnezeu. Cand este mesaj, inteleg oamenii, prin darul talmacirii limbilor. Nu ai de unde sa stii daca nu citesti Scriptura. Daca ai citi-o ai gasi cel putin in trei locuri diferite faptul ca prin vorbirea in alte limbi este marit numele Domnului. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stii nici Scriptura si nici puterea lui Dumnezeu.
Dar mai mult, de o nerusinare totala este refuzul EVIDENTEI FAPTELOR din fata ta; si cele istorice, si cele de astazi. Asta este nerusinarea maxima pe care a condamnat-o si Hristos. Citat:
Exista mai multe tipuri de comunicari: cerinta, multumire, cinstire, preacinstire (slavire), si altele. Comunicarea nu este de un singur sens asa cum il fortezi tu. Sensul primar al rugaciunii NU este de preamarire a lui Dumnezeu. Sensul primar este de COMUNIUNE CU DUMNEZEU, CU HARUL SAU. Rugaciunea ESTE O CALE, prin care omul intra in comuniune prin harul lui Dumnezeu cu EL, cu Creatorul. Evolutia rugaciunii: Rugaciunea trece de la vorbire in trup, la rugaciunea in Duh, in care mintea este trecuta intr-o stare de lumina, de contemplatie. Rugaciunea se trece de la vorbire, in care omul nu este complet atent si constient, la o stare de atentie a mintii, in care mintea urmareste, apoi la urmatoarea stare in ca si sufletul intelege si participa, pana la starea finala in care intreaga fiinta contempla si este cumva rapita si apropiata de Dumnezeu. Ori nu ai cum sa duci bolborosirea in inima. Bolborosirea inimii? Nu am auzit de asa ceva... Te aberezi la maxi, te faci de ras in continuu prin niste prostii care nu au sens, logica, explicatie normala si rationala, nu se leaga normal. Citat:
"Bolborosim", si doar Dumnezeu stie ce e acolo, pentru ca pe El il slavim. 1. Poti te rog sa-mi spui cand Dumnezeu v-a confirmat bolborosirea ca fiind vorbire cu El??? 2. Poti te rog sa-mi spui cand a raspuns Dumnezeu la vreo bolborosire a voastra? 3. Este o mare enigma ce zici tu aici: de 100 de ani, voi penticostalii bolborositi. Si nici unul dintre voi nu stie ce a zis... Te intreb si eu acum @PT: daca as zice "bal, bal bal, lalala, bal, la", si ti-as spune sa imi raspunzi, ce raspuns as primi de la tine??? Pentru ca exact acest lucru il spuneti voi lui Dumnezeu: balbal si lalala. |
|
||||
|
||||
![]()
@PT - bal, bal, lalala - tradu te rog si raspunde-mi, face parte din vocabularul penticostal.
Esti ridicol si jenant, om in toata firea sa nu-l duca putin mintea de prostia in care se scalda... sa faca spume la gura si sa spuna ca e normal.. |
|
|||
|
|||
![]()
Normal ca tot in limbile popoarelor se rugau si il laudau pe Dumnezeu in alte limbi.
Doar ca nimeni din sala nu intelegea ceea ce se rugau ei. Pentru ca in incaperea in care Petru vorbea predica in aramaica, erau oameni care intelegeau limba, pentru ca, probabil traiau acolo de multa vreme. Asadar romanii care au inceput sa vorbeasca in alte limbi, NU vorbeau in aramaica, pentru ca atunci nu ar fi vorbit supranatural in alte limbi ci intr-o limba pe care o cunosteau. Insa ei se rugau in alte limbi, dupa cum le da Duhul sa vorbeasca. Si nimeni din acea camera nu intelegea ceea ce vorbeau ei. Nu avea cine sa inteleaga. Decat Dumnezeu, cel pe care ei Il laudau. Citat:
Tu nu stii ce afirma penticostalii. Dar poti sa ma intrebi pe mine. Iar iti rapund cu drag. Citat:
Problema e ca tu nu stii cum era vorbirea in limbi in Scripturi. Pentru ca nu poti crede ceea ce citesti in Scripturi. Personal incep sa cred ca nu ai voie sa crezi ceea ce citesti in Scripturi ci ai voie sa crezi doar ceea ce iti interpreteaza un om cu autoritate bisericeasca. Poate gresesc, insa concluzia asta incep sa o trag. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ce vrei sa zici, ca la botezul cu Duhul Sfant vorbirea in alte limbi trebuie sa fie insotita, obligatoriu, de prorocie? Citat:
Stii bine ca la penticostali exista prorocie. Multa prorocie. Aproape la fel de multa ca si vorbire in alte limbi insotita de talmacire. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|