Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2018, 13:35:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Vreo trei sute de milioane dintre ei, sunt ortodocsi.
Chiar mai putini, vreo 200 de milioane, in prima cifra sunt inclusi si monofizitii. Dar toti oamenii spun ca religia lor e cea adevarata. Pot sa fie toate adevarate? Nu, asta era ideea. Degeaba cred ei ca e adevarata daca nu e.
Vechi 10.02.2018, 13:57:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Mda, Dumnezeu le cerea chestii imposibile...
Vorbesti si tu doar ca sa contrazici.
E fara sens ce spui, cred ca argument circular se numeste asta https://ro.wikipedia.org/wiki/Argument_circular
Tu ai sustinut ca evreii ar fi primit porunca sa propovaduiasca tuturor neamurilor, eu nu am sustinut asa ceva. Nu le cerea chestii imposibile pentru ca nu le-a cerut asta, e doar interpretarea ta eronata.
Vechi 10.02.2018, 14:08:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Insa apostolii si majoritatea crestinilor din biserica primara, s-au rugat in limbi.
Eu nu zic "din pacate pentru tine", ci intru invatatura ta. Nu-i niciun pacat sa calci pe urmele lor!
E un neadevar, peste tot scrie ca au vorbit in limbi, nu s-au rugat in limbi. Faptul ca e o rugaciune a fost inventia penticostalilor mai tarziu, ca sa-si justifice de ce nu vorbesc in limbile popoarelor si scot doar sunete si silabe neintelese. Arguemntul clar, pentru ca nu exista alt raspuns, e ca nu aveau nevoie sa talcuiasca cineva ce spun, daca erau doar rugaciuni ale celui ce vorba in limbi. Argumentul asta desfiinteaza invatatura penticostalilor. Trebuie sa gasiti alta explicatie.
Vechi 10.02.2018, 14:34:53
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
eu citesc, nu aud. si citesc numai lucruri serioase, stiintifice. intru rareori in controverse cu altcineva in afara de ortodocsi pentru ca ceilalti nu ma intereseaza decat sub aspect social, nu de credinta. insa ortodoxia ma intereseaza din toate punctele de vedere si, mai ales, sentimental. n-ai zice din ce scriu, este?
Exista si pseudostiinta care se pretinde stiinta. Tu citesti numai lucruri de genul asta, gen adevaruri ascunse, noi interpretari istorice etc. De obicei aceste lucruri sunt pseudostiintifice. Nu trebuie sa ai discutii cu protestantii ca sa ai o credinta de genul ecumenismului. Toti cei care au aceaste conceptii au aceeasi intelegere, fara fi vorbit vreodata cu un protestant. Sunt atrasi numai de scrieri care promoveaza aceste conceptii si de astfel de autori, de acolo le au. Sunt sigur ca tu nu ai citit niciodata ceva din catehism, nu ai cum sa stii ce spune invatatura ortodoxa. De aceea crezi ceea ce citesti, nu poti face o selectie obiectiva.
Vechi 10.02.2018, 18:21:25
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Exista si pseudostiinta care se pretinde stiinta. Tu citesti numai lucruri de genul asta, gen adevaruri ascunse, noi interpretari istorice etc. De obicei aceste lucruri sunt pseudostiintifice. Nu trebuie sa ai discutii cu protestantii ca sa ai o credinta de genul ecumenismului. Toti cei care au aceaste conceptii au aceeasi intelegere, fara fi vorbit vreodata cu un protestant. Sunt atrasi numai de scrieri care promoveaza aceste conceptii si de astfel de autori, de acolo le au. Sunt sigur ca tu nu ai citit niciodata ceva din catehism, nu ai cum sa stii ce spune invatatura ortodoxa. De aceea crezi ceea ce citesti, nu poti face o selectie obiectiva.
numai ca tu, in habotnicia ta, habar n-ai ce inseamna o lucrare stiintifica. e musai sa ia in considerare toate punctele de vedere, absolut toate, chiar si pe cele care par penibile, insignifiante sau care sunt false. le prezinta pe toate, pentru ca un cititor sa poata trage o concluzie cat mai avizata si inainte ca autorul insusi sa prezinte o concluzie.

este practic imposibil ca tu si cei ca tine sa aveti o perceptie corecta, pentru ca nu te intereseaza decat un singur punct de vedere! niciodata nu vei accepta un altul pentru ca nu poti! cel putin nu astazi.

dar ai mare grija, cei ca tine pot face stanga-mprejur instantaneu, in momentul in care prind o idee care le rastoarna esafodajul cladit in propria intimitate au impresia ca totul este fals in ceea ce au crezut si pac, uite cum se "convertesc" in alte parti crezand ca au descoperit altceva... adevarul. maine poimaine ii vedem propovaduind adventismul sau penticostalismul...

in ceea ce priveste biserica din ierusalim a lui iacob, implicatiile izolarii si apoi ale disparitiei sunt multiple, pentru ca aceia respectau in intregime cuvantul lui Iisus, 100%
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 10.02.2018, 20:08:51
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
In ortodoxie nu e sigura mantuirea
Asta e clar. Tu o spui.
Citat:
Spre deosebire de (neo)protestanti, care se considera deja mantuiti, dupa ce au crezut.
Apostolul zice asa, neoprotestantilor: voi sunteti mantuiti!
Iar neoprotestantii cred.

Efeseni 2: 8. Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi:
1 Cor. 15: 1, 2. Vă aduc aminte, fraților, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ați și primit-o, întru care și stați, prin care și sunteți mântuiți;

Citat:
Dar ortodocsii au o sansa, pentru ca sunt in Biserica, pe cand cei aflati in afara Bisericii nu au vreo sansa.
Ai dreptate cand vorbesti despre cei care sunt in afara Bisericii, insa penticostalii sunt in interiorul Bisericii. Ei sunt crestinii cei mai aproape de Hristos, Capul Bisericii.
Citat:
Tu nu poti sa-ti dai seama, dar ortodocsii iti vor binele si vor sa te ajute, chiar daca nu-ti place ce spun si ti se pare ca e invers.
Sunt convins ca ortodocsii imi vor binele si mie imi place foarte mult ceea ce imi spun. Atunci cand ceea ce spun este corect.
Cand o dau in bara si le zic gresit si pe invers fata de invatatura apostolilor, eu le-o spun la obraz. Pentru ca ii iubesc. Nu trebuie sa te superi.
Citat:
In schimb pastorii penticostali si intemeietorii cultului penticostal si ai protestantismului nu au cum sa-ti vrea binele,
Ba da. Si ei imi vor tot binele din lume.
Din lumea aceasta si cea viitoare.
Citat:
pentru ca nici ei nu stiu daca e adevarul.
Hristos e adevarul. Pastorii penticostali stiu bine asta. Si iti pot adeveri si tie.
Citat:
Daca un om nu depune nici cel mai mic efort sa afle care e adevarul si crede orbeste ce ii zice altul nu are cum sa afle adevarul.
Asta e foarte adevarat si in ce te priveste.
Citat:
Te sfatuiesc sa te rogi sa afli care e adevarul, sa intrebi in rugaciune daca penticostalismul e religia adevarata sau e adevarat ce spun ortodocsii. Desigur, daca nu iti este frica sa nu primesti raspunsul pe care il astepti.
Si eu te sfatuiesc sa te rogi sa afli care este adevarul.
Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere daca ceea ce propovaduiesc penticostalii este adevarul curat al Sfintelor Scripturi!

Si vei vedea ca Domnul iti va spune, cu o voce ca de tunet, un raspicat: " - DA!"
Vechi 10.02.2018, 20:31:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu ai sustinut ca evreii ar fi primit porunca sa propovaduiasca tuturor neamurilor, eu nu am sustinut asa ceva.
Eu nu am nevoie sa sustii tu. E suficient ca sustine o Biblia Ortodoxa..
1 Cronici 16: 24. Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!
Ce poate fi mai clar de atat?
Dar e plin Vechiul Testament de acest adevar: Dumnezeu a vrut ca, prin poporul Israel, sa fie cunoscut de catre toate neamurile.
Insa pentru ca Biserica Ortodoxa este codasa in ceea ce priveste misiunea la neamuri si nu prea ai auzit predicandu-se, tu nu ai asimilat acest adevar indubitabil.
Vechi 10.02.2018, 20:37:29
Senior Member

Implicit

Citat:
E un neadevar, peste tot scrie ca au vorbit in limbi, nu s-au rugat in limbi. Faptul ca e o rugaciune a fost inventia penticostalilor
E inventia Apostolului Pavel.
El afirma, dincolo de orice indoiala ca cei care vorbesc in limbi nu comunica cu oamenii ci cu Dumnezeu.
1 Corinteni 14:2 Cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu
Vechi 10.02.2018, 20:42:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Ai dat cu oiștea în gard!
Dumnezeu fără unele prerogative, nu mai este Dumnezeu.
Iisus a renunțat doar în aparență la unele prerogative, dar a fost, este și va fi pentru totdeauna Dumnezeul Atotputernic.
Aceasta este învățătura biblică. Dumnezeu nu se poate micșora.
Ai dreptate, am gresit.
Am vrut sa scriu ca a renuntat la manifestarea anumitor prerogative si am zis ca a renuntat la prerogative.
Mea culpa
Vechi 11.02.2018, 12:01:46
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
E inventia Apostolului Pavel.
El afirma, dincolo de orice indoiala ca cei care vorbesc in limbi nu comunica cu oamenii ci cu Dumnezeu.
1 Corinteni 14:2 Cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu
De ce faceți exerciții pentru a provoca această vorbire? Chiar nu credeți că Dumnezeu poate să dea acest dar, dacă dorește? De ce nu aveți credință? De ce faceți acele sesiuni de provocare a unei bolboroseli?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10