![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt milioane de vorbitori in limbi protestanti si catolici. Multe milioane. Deschide si tu ochii si citeste orice sursa vrei tu! Si apoi pune aici un link cu statistici. Citat:
Dar nu a fost nimic ingropat timp de 2000 de ani. Duhul lui Dumnezeu a lucrat in fiecare veac, cu toti aceea care s-au deschis lucrarii Sale. Exista marturii scrise. Si, probabil, enorm de multe altele, nescrise. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deschide si tu ochii si citeste orice sursa vrei tu! Si apoi pune aici un link cu statistici. Citat:
Hai sa vedem ce ai spus: asa sta scris intr-o carte. In carte este scris altceva: este scris ca "... voi turna din Duhul Meu...", nu este scris "vor bolborosi". Nicidecum nu este scris ca "vor bolborosi neinteligibil si vor pretinde ca vorbesc limbi ceresti". Ce zici, imi dai dreptate? Asta este o minciuna nerusinata a ta, de a presupune, de a inventa, de a fabrica, de a-i pune lui Dumnezeu fel de fel de lucrari. Sensul direct al expresiei este clar: Dumnezeu va darui harul Sau. Cum daruieste Dumnezeu harul Sau si cum se va vedea lucrul asta? Esti tu Dumnezeu sa imi explici mie cum El daruieste harul Sau si ce lucrari va avea harul in fiecare??? Pentru ca nu toti au prorocie, nu toti au darul vindecarilor, nu toti au toate darurile. Este simplu: zice Apostolul Pavel: roadele harului sunt blandetea bunatatea, indelunga rabdare, dragostea... etc, astea sunt roadele MARI ale harului in om, pentru ca astea sunt vesnice si transforma omul in ce trebuie sa fie: O FIINTA BUNA. Vorbirea in limbi este un dar "de folos" temporar si nu un dar "al vesniciei", al sufletului, un dar care sa transforme sufletul pentru vesnicie. Este o unealta de care avem nevoie pentru un lucru in viata. Nicidecum nu este un lucru care sa se lipeasca de suflet. Ce faci tu este sa te folosesti ILEGITIM de un citat din Scriptura, pe care l-ai luat din context, pentru a-l folosi pe post de argumentatie cum ca la sfarsitul veacurilor multi vor bolborosi. Tu minti cand spui ca "scrie", cand de fapt "NU SCRIE", iar ce faci tu este sa intepretezi textul Scripturii in modul tau voit si apoi sa afirmi ca in Scriptura "SCRIE". Un joc ieftin de cuvinte, specific sectarilor, trebuie sa te duca putin capul ca sa te prinzi de modalitatea asta ieftina sectara de argumentare. Ce denumesti tu "SCRIERE" este de fapt "INTERPRETARE PERSOANALA PRIN EXTINDERE DE CONTEXT SI FORTARE A SENSULUI". Hala sa-ti fie, umbli cu cioara vopsita, spui ca "SCRIE" cand de fapt nici pe departe nu scrie lucrul respectiv. Minti cu nerusinare. De fapt este o interpretare personala a textului intr-un anumit sens, fortat evident, si apoi reveniti cu vorbarie ieftina ca "SCRIE"... serios? Ma iei cu abureli din astea??? Chiar nu iti este putin rusine sa umbli cu cioara vopsita? Minti cu nerusinare la fiecare pas. Vezi? Asta este materialul penticostal si sectar si protestant: scrie, cand de fapt nu scrie; mincinosi pe banda rulanta, care si-au luat minciuna pe post de argumentatie si jocul ieftin de cuvinte. Chiar scrie in Scriptura aberatia ta ??? Nu scrie, imi pare rau, da-mi te rog "unde scrie" sa vad, pentru ca citatul respectiv scrie cu totul altceva. Last edited by gpalama; 11.02.2018 at 21:41:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
16. Ci aceasta este ce s-a spus prin proorocul Ioil: 17. "Iar în zilele din urmă, zice Domnul, voi turna din Duhul Meu peste tot trupul și fiii voștri și fiicele voastre vor prooroci și cei mai tineri ai voștri vor vedea vedenii și bătrânii voștri vise vor visa. fac si eu un comment, va rog sa nu va suparati, nu e in sensul discutiei voastre. asa se face legatura dintre vt si nt, asta e motivul pentru care nu s-a renuntat la vt, trebuia sa existe legatura cu prorocii din vt. pt catalin. ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bolborosirea este inventie personala a satanei, extindere a contextului. Nu scrie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
edit. acu vad ca e pomenit satana, pe asta nu-l stiu si nici nu ma intereseaza. ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptul că în Noul testament scrie despre vorbirea în limbi nu înseamnă automat că bolboroselile asta sunt de la Duhul sfânt. În niciun caz nu sunt. Toate aceste denominații care se contrazic doctrinar nu pot avea același Duh. Dumnezeu nu seamănă și nu este și nu menține confuzia. Diavolul e cel care face asta. Limbile carismaticilor sunt de la Diavol. Ei nu sunt creștini ci montaniști, cu toții. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este doar ignoranta ta. Pentru ca nu cunosti nici Biblia dar nu citesti nici statisticile. Ci doar te dai mare mistic. In lumea noastra sunt multe milioane de catolici, am afirmat. Nu noi, penticostalii, spunem asta despre ei. Ei insisi o spun. Uite aici link-ul: http://reinnoirea-carismatica.ro/Ist...x#140_milioane Aici ei, catolicii afirma ca sunt peste 100 de milioane de carismatici catolici. Ce zici, o suta de milioane sunt multe milioane sau putine? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te folosesti de catolici acum in mod ieftin, pentru a confectiona un fundal pentru daruri, dar si pentru a te lipi in mod ieftin la o autoritate. Incerci sa furi din credibilitate. Ce ieftin esti... Vorbeste mai bine despre barca sectara si despre cum se scufunda ea si despre cum bolborositi voi acolo. Daca ati fi voi lumina a lui Hristos, nu ai avea nevoie de catolici si de altii pentru argumentare. Barca ta ar fi suficienta. Esti confuz, nu stii cum se argumenteaza lucrurile astea. Esti falimentar la cel mai important examen al Scripturii: intelegerea corecta a notiunilor si principiilor. Asta este examenul primordial din Scriptura.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu nu stii pentru ca traiesti in lumea ta, Palama. Orice observator serios al lumii crestine cunoaste ca toti acei catolici recunosc deschis ca ceea ce ei traiesc este aceeasi experienta a Duhului ca la penticostali. Uite aici ce scrie articolul, subliniind opinia celor peste o suta de milioane de catolici: Pe de altă parte, trebuie recunoscut penticostalilor, dincolo de orice rezervă teologică, meritul de a fi descoperit actualitatea Rusaliilor, experiență care face parte din patrimoniul întregii lumi creștine. Ei catolicii spun asta, nu noi. Penticostalii NU incearca sa fure nimic de la catolici si nici nu cred ca vreun catolic a furat ceva de la ei. Experienta Botezului cu Duhul Sfant si vorbirea in limbi (bolborosirea, cum ii spui tu), apartin crestinismului apostolic, nu unei confesiuni, oricare ar fi ea. Ti-am scris doar despre catolici. Tu ziceai ca nu sunt nici alti protestanti care sa vorbeasca in limbi.Te informez ca sunt. Mai multi chiar decat catolicii. Daca te vei informa vei concluziona ca si acesta este un adevar. Si vei putea pune chiar si un link. Nicio minciuna la mine. E doar ignoranta ta. Last edited by Penticostalul Traditional; 11.02.2018 at 22:48:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|