Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2018, 14:44:57
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Îți cam răcești gura de pomană, cumetre.
Vechi 08.03.2018, 14:54:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ai dreptate, incerc doar sa spun care e adevarul, desi imi dau seama ca nu-l ajuta pe cel cu care discut.
Vechi 08.03.2018, 19:24:41
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ai dreptate, incerc doar sa spun care e adevarul, desi imi dau seama ca nu-l ajuta pe cel cu care discut.
eu n-am facut decat sa arat originea lui filioque, preluata in apus din scrierile lui augustin.

mai discutati despre papa, sa vezi ce fratietate va fi intre tine si PT si ce bine o sa va intelegeti!

in ceea ce-l priveste pe cel caruia i-ai raspuns mai sus, dar si in legatura cu platitudinile tale, am si eu o intrebare: cum se face ca desi Iisus a interzis divortul biserica, indiferent din ce punct de vedere vorbim, il accepta? si vezi ca as mai avea ceva exemple...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 08.03.2018, 19:57:38
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
mai discutati despre papa, sa vezi ce fratietate va fi intre tine si PT si ce bine o sa va intelegeti!
Nu cred ca inteleg ce vrei sa spui

Pentru mine papa este un crestin, la fel ca mine sau Catalin. Diferenta intre el si noi, din perspectiva mea, este ca omul are responsabilitati mult mai mari. Nu cred ca gandesc la fel precum Catalin, cel mai probabil el zica ca papa nu face parte din Biserica pentru ca... poezie.

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
am si eu o intrebare: cum se face ca desi Iisus a interzis divortul biserica, indiferent din ce punct de vedere vorbim, il accepta?
Biserica nu accepta divortul.
Poate ca exista anumite confesiuni care accepta divortul însa Biserica, nu. Biserica urmează poruncile Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli. Orice comunitate care incalca invatatura Mantutorului, nu se poate numi, veridic, biserica.
In ce priveste Biserica Penticostala, lucrurile sunt clar stipulate in Marturisirea de Credinta:
DIVORȚUL — nu este îngăduit de Cuvântul lui Dumnezeu, afară de cazul de adulter dovedit (Matei 19:6-9).
Concubinajul și avortul nu sunt îngăduite de Dumnezeu (Evrei 13:4; 1 Cor. 6:18-20; Galateni 5:19; Exod 20:13).
RECĂSĂTORIREA — este îngăduită de Cuvântul lui Dumnezeu numai atunci când unul din cei doi soți a trecut din viață (Rom. 7:1-3). Nu se admite recăsătorirea atunci când despărțirea s-a făcut din alt motiv decât cel biblic. Cuvântul lui Dumnezeu nu admite aceasta, ci doar o reîmpăcare sau renunțare la recăsătorire (1 Cor. 7:10,11).
Vechi 08.03.2018, 20:17:33
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și off topic.
Acest forum este un sat fără câini!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13