Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2018, 22:12:13
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de Addy11 Vezi mesajul
E simplu... asta e lumea reala in care traim.
Banca, firma de asigurari, firma de telefonie, biserica ... sunt afaceri. Trebuie sa faca profit.
De ce preotul isi face asigurare la biserica, la casa sau la masina? Ii e frica de ceva?
De ce biserica pe site-ul patriarhiei vinde asigurari?
Iti spune ca daca esti credincios nu ti se poate intampla nimic... dar mai bine ia si o asigurare... ca sa fim siguri :)
Arata-mi unde patriarhia vinde asigurari pe site-ul patriarhiei ca nu cred?... Mie nu prea imi plac povestile. Biserica nu e o afacere
Vechi 21.03.2018, 12:47:29
Addy11 Addy11 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.07.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Arata-mi unde patriarhia vinde asigurari pe site-ul patriarhiei ca nu cred?... Mie nu prea imi plac povestile. Biserica nu e o afacere
Nu am sa dau adresa pentru ca nu vreau sa fac reclama.
Patriarhia patroneaza (printre multe alte afaceri) si agentia de turism tour-operator Basilica Travel. Pe acelasi site, credinciosii isi pot incheia polite de asigurare RCA, asigurari de bunuri si sanatate.

Totusi, in cazul in care RCA-ul nu e de ajuns, Patriarhia Romana a introdus in Molitfelnic slujba de sfestanie a unui vehicul, adaptandu-se astfel la nevoile lumii moderne.
BOR se afla in topul celor mai profitabile institutii din tara.
Toate cele de mai sus pot fi simplu verificate.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2018, 20:20:01
Senior Member

Implicit

S-a introdus slujba de sfestanie a masinii ca o necesitate, la cererea oamenilor ,si eu am facut-o la cateva luni, dupa ce am luat masina. Dar tot acolo scria, ca fiecare da cat vrea, asa ca nu stiu ce te supara.
In rest cu Basilica Travel si alte chestii, nu ai dat detalii asa ca nu stiu si nu ma intereseaza.
Vechi 22.03.2018, 08:42:52
Addy11 Addy11 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.07.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
S-a introdus slujba de sfestanie a masinii ca o necesitate, la cererea oamenilor ,si eu am facut-o la cateva luni, dupa ce am luat masina. Dar tot acolo scria, ca fiecare da cat vrea, asa ca nu stiu ce te supara.
In rest cu Basilica Travel si alte chestii, nu ai dat detalii asa ca nu stiu si nu ma intereseaza.
Nu vad ce detalii sa mai dau. Intrii pe site, completezi datele online si primesti polita.

Introducerea oficiala a slujbei de sfestanie la masini este o dovada ca biserica tine pasul cu trendul lumii moderne, plus marketing la greu. E adevarat ca nu exista un tarif impus, fiecare da cat vrea. Dar prin introducerea acestui produs aduce credinciosi la biserica.

Ceea ce apuneam eu, este ca dupa ce institutia bisericeasca iti face alujba, ca la carte cum s-ar spune, aceeasi institutie iti vinde mai apoi si o asigurare lumeasca ... de ce? Pentru ca o asigurare e mai sfanta decat o slujba.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2018, 23:55:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vad ce detalii sa mai dau. Intrii pe site, completezi datele online si primesti polita.

Introducerea oficiala a slujbei de sfestanie la masini este o dovada ca biserica tine pasul cu trendul lumii moderne, plus marketing la greu. E adevarat ca nu exista un tarif impus, fiecare da cat vrea. Dar prin introducerea acestui produs aduce credinciosi la biserica.

Ceea ce apuneam eu, este ca dupa ce institutia bisericeasca iti face alujba, ca la carte cum s-ar spune, aceeasi institutie iti vinde mai apoi si o asigurare lumeasca ... de ce? Pentru ca o asigurare e mai sfanta decat o slujba.
Cred ca Biserica a facut agentie de turism din doua motive. Se ajunge la locurile Sfinte mai ieftin, si au ei controlul asupra celor care ghideaza grupurile,adica oamenii astia sa fie documentati, sa nu aiureze pe teme religioase. Iar asigurarile de calatorie sunt legate de calatoria propriuzisa.Dar nu vreau sa deviem de la subiect, eu ma refeream ca firmele astea de Asigurari de la Banci, respectiv de telefonie, si altele,sunt extrem de incisive si te cauta cu tot felul de oferte mincinoase, si fac presiuni asupra ta,ceea ce in cazul amintit de tine nu a fost cazul.
Vechi 22.03.2018, 23:58:42
Senior Member

Implicit

O alta situatie care am intalnit-o ma suna ptr diverse produse, nu stiu ce saltele,sau alte produse care nu le-am comandat. Intr-o vreme ascultam ce imi spunea doamna,domnisoara respectiva.In capul nostru ne gandim la o mama, o sotie,o sora, sa nu fim asa directi, sa nu le bruscam.Dar nu e timp de pierdut.Acum le spun :"Nu va suparati,momentan nu ma intereseaza si trebuie sa plec,nu mai pot continua.La revedere."

Un alt tip de hipnoza.Ma suna de la nu stiu ce companie electrica.La inceput ascultam toate chestiile astea si intreb cu cat aveti KW etc.Sa ma sunati sa iau o decizie.
Si apoi am gandit.Si la telefonie sunt tot asa draguti, inainte,... pana ai contract cu ei,...si apoi cu ochi "straini si goi".
Iesirea din hipnoza:
Scot Caietul asta e sigur- notez pret per Kwh si va rog sa imi spune-ti un sediu in judet,adresa etc-daca e la etajul trei la vreun bloc nu are rost. Adica eu nu dau doi bani, pe oameni la care nu le vad fata si is smecheri.Nu e de facut contracte asa!!!

Last edited by Jonnyw2013; 23.03.2018 at 00:06:30.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2018, 09:03:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

amice, Biserica face parte si ea din lume. Si Biserica are nevoie de bani. Cantinele din toata tara in care oamenii nevoiasi (au ajuns oare asa din cauza Bisericii?) primesc o masa calda GRATUIT si sunt patronate de Biserica, nu au nevoie de bani? Alimentele costa amice, ca sa nu mai zic si de energia consumata la prepararea acelor mese calde. Mai sunt si adaposturi pentru oamenii nevoiasi, precum si cabinete sanitare patronate de Biserica unde serviciile oferite sunt tot gratuite. Pentru toate acestea, sunt nevoie de bani
Vechi 02.06.2018, 21:40:44
Senior Member

Thumbs up Doi tineri olandezi s-au mutat într-un sat mirific din Apuseni, au amenajat un hostel

Imi place cand au titluri de genul de mai sus. E mare lucru sa te poti desprinde din nebunia si stresul societatii actuale, si sa te poti duce catre o viata mai linistita ,traita intr-o tenta mai apropiata de ceea ce inseamna adevarata viata.

"Doi olandezi locuiesc de trei ani într-un loc mirific din Apuseni: satul Runc din comuna Ocoliș. Cei doi au amenajat aici un hostel și oferă găzduire turiștilor străini care vor să viziteze România.
Jordi Kromwijk și Bente Haller au ajuns pentru prima dată în România în anul 2010 și au fost fascinați de ceea ce au văzut aici.
”Amândoi am calatorit mult spre multe colțuri impresionante ale lumii. România în schimb ne-a impresionat cel mai mult. În opinia noastra, România are câte un pic din fiecare țara. Primul lucru care ne-a sarit în ochi a fost ospitalitatea și ajutorul oferit de oameni. Am fost de-a dreptul impresionați de natura neatinsa și maniera tradiționala de trai din satele mici.
Aceste cunoștințe pozitive despre România și visul amândurora de a trai autonom în munți au ajuns sa se contopească. Așa am hotarât ca în anul 2015 să ne împlinim visul în frumosul sat Runc, Ocoliș”, spun cei doi soți, care s-au mutat în satul din Apuseni, de pe Valea Ariueșului, împreună cu fiica lor care are acum are trei ani. Din octombrie 2017, aceasta are un frățior, care s-a născut în România. Cei doi tineri din Olanda au cumpărat o casă veche de un secol și un grajd pe care, cu ajutorul prietenilor și al familiei, le-au transformat în camping și hostel pentru turiști. Acum oferă servicii turistice pentru străini, în special olandezi, care vin să vadă frumusețile sălbatice ale Apusenilor. Vizitatorii sunt și din Canada, SUA și alte țări din Europa...."
Mai multe: http://adevarul.ro/locale/alba-iulia...6e1/index.html

Tin minte era cu vreo 20 de ani in urma eram in strainatate cu o americanca care avea o cartulie cu hosteluri si case de oaspeti din intreaga lume. Am locuit foarte ieftin intr-o capitala Europeana cu acest sistem hostel luat de pe Lonely Planet. Putem vizita la preturi mici daca stim unde sa cautam .
Si in primul rand imi place, ca ei au hotarat sa traisca in acest mediu idilic si natural.
Vechi 03.06.2018, 12:16:09
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Iesirea asta din hipnoza....E chiar ciudat sa stii ca ești hipnotizat,sa vrei sa rămâi in stare si uneori chiar sa ceri mai mult.Practic,peste tot unde se practică manipularea in masa,este vorba si de hipnoza in masă.In fond,despre ce este vorba?Inoculare de idei,un fel de zombificare,iluzia de a avea puterea si libertatea de a face cam orice vine de fapt cu realitatea limitarii si a controlului din ce in ce mai acut.Efectiv golirea sinelui de esenta sa...Nu mai trebuie sa te cauti pe tine ca deja ti se ofera modele constant.Suntem forțați să fim altcineva,in functie de cerinta sistemului.Nimeni nu te vrea asa cum esti,ei vor sa devi ce au ei nevoie.Tu vrei sa fi preot,profesor,medic,agricultor,etc.Tu vrei sa iti intemeiezi o familie ,sa ai copii,sa ai casa ta,o mașină etc.Tu,ca om ,vrei foarte multe însă terenul pe care iti desfasori tu existența iti este de fapt impropriu si străin.Fiindcă dacă stai sa analizezi,toate dorințele enumerate mai sus nu sunt ale tale,ele doar iti blochează si se suprapun peste niste glasuri stinse,ignorate din sinele nostru.Adevărul este ca noi nu prea mai stim sa ascultam de esența divină din noi,despre acea suflare a marelui creator.Un pas spre iesirea din hipnoză ar fi intrarea in sine.
Vechi 22.03.2018, 09:13:19
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
BOR se afla in topul celor mai profitabile institutii din tara.
Toate cele de mai sus pot fi simplu verificate.
Foarte bine!
Ar trebui să cooptăm în guvern pe "afaceriștii" din BOR, poate iese și RO din impasul în care este tot dusă de 29 de ani.
Reply With Quote
Răspunde