![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() tu te faci ca nu intelegi sau vrei cu tot dinadinsul sa eviti faptul ca ortodoxia conditioneaza impartasania de spovedanie, de fapt asta e problema. asta contesta ambrozie inca de acum 1500 ani ortodocsilor si ii acuza de mandrie. Citat:
si inca ceva, ar trebui sa se inceteze cu singura biserica, etc. daca tii mortis iti pun textul delegatiei papale din 1054, catolicii nu l-au acuzat decat pe celularie, de fapt chiar si-au manifestat incantarea despre spiritualitatea din oras si din biserici.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. Last edited by Ali Baba; 23.05.2018 at 21:37:31. |
|
|||
|
|||
![]()
pentru asta am sa raspund in fata altcuiva, in niciun caz nu e treaba ta sau a altora. dar gresesti intr-o buna masura, ma intereseaza subiectul.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil este vorba de aceeași canoniști pe care i-am amintit. Deci, s-a înșelat și Sf. Nicodim Aghioritul? Last edited by simpllu; 23.05.2018 at 23:23:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”Pentru a nu se ajunge la tot felul de excese, pentru ca cineva să se poată împărtăși (după Sfântul Simeon Noul Teolog), este obligatoriu să aibă și binecuvântarea duhovnicului... Dacă nu vor fi încălcate rânduielile stabilite de Biserică pentru primirea Împărtășaniei (împăcarea cu toți, spovedania, pravila de rugăciune, postul etc.), nu se va ajunge la nici o extremă.” Iar legat de îndemnul la deasa împărtășanie spune așa: ”Acest sfat însă, așa cum cred că s‑a înțeles deja, nu este valabil pentru toți, căci majoritatea „ortodocșilor” nu prea fac cele ale Ortodoxiei. Sfatul sau, mai bine zis, îndemnul este valabil doar pentru cei care merg regulat la biserică, țin toate posturile (inclusiv miercurile și vinerile), au un canon stabil de rugăciune, fac ascultare de un duhovnic, se feresc de păcat și lucrează virtuțile. Creștini din aceștia sunt relativ puțini, dar suficienți pentru a putea împărtăși în fiecare duminică măcar câte 20‑30 de credincioși (adulți), iar la mănăstiri chiar întreaga obște.” Nu, chiar deloc. Dar să știi că nu este onest ceea ce faci, eviți o confruntare directă, deși ai această posibilitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Asta nu e ceea ce s-a inventat acum, ortodoxia afirma ceea ce au lasat chiar Apostolii. Am spus de doua ori ce scrie in Didahia. Didahia este considerata ca fiind din timpurile Apostolilor. In ea scrie asa: "Cand va adunati in dumninica Domnului, frangeti piinea si multumiti, dupa ce mai intai v-ati marturisit pacatele voastre, ca jertfa voastra sa fie curata." Deci marturisirea pacatelor inainte de impartasire. Dimpotriva, din ceea ce scrie in cartea sa diac. Ica catolicii au schimbat in secolul XVIII. Citat:
Daca zici tu te si asculta. Asta e adevarul, nu renunta niciodata Biserica la adevar. Din cate stiu actul depus de delegatia apuseana anatemiza atat pe patriarh, cat si toti clericii si credinciosii rasariteni. Dimpotriva, ecomunicarea rasaritenilor viza doar pe cardinal sau delegatia apuseana. Deci e invers. Oricum, asta nu are importanta, importanta e invatatura de credinta, din aceasta cauza s-a produs schisma si din aceasta cauza raman catolicii despartiti. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Irelevant, prefer interpretarea unor canoniști mai vechi decât a unora mai noi pe care îi accepți tu. Citat:
Citat:
Este imposibil așa ceva. Sunt preoți care liturghisesc zilnic. În acest caz este imposibil să se spovedească zilnic. Și ar trebui să țină post permanent. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Ba da, dar scopul principal este de se împărtăși credincioșii și eu am amintit mereu de acesta. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
”Sfântul Apostol Pavel spune clar: Oricine (preot sau mirean, nu contează – n.n.) va mânca pâinea aceasta sau va bea din paharul Domnului cu nevrednicie va fi vinovat față de Trupul și Sângele Domnului. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului. De aceea mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au și murit (I Corinteni 11:27‑30). În baza acestor versete biblice de necontestat, Sfinții Părinți au arătat că cei care au păcate grave, într‑adevăr, nu se pot împărtăși cu Trupul lui Hristos, care, așa cum spune Sfântul Simeon Metafrast, „este foc care arde pe cei nevrednici”[49]. Așa se explică faptul că Sfinții Părinți opreau, pentru anumite păcate, mai mulți ani de la Împărtășanie. Sfântul Vasile cel Mare, de exemplu, oprește 7 ani pentru desfrânare, 15 – pentru preadesfrânare (adulter), 10 – pentru mamele care își ucid pruncii (fac avort), 6 – pentru jurământ strâmb și mărturie mincinoasă etc.[50]; iar îndeplinirea acestui canon nu însemna absența pentru 6‑7 ani de la biserică, ci prezența în fiecare duminică la Liturghie...” Citat:
Citat:
Respinge Biserica interpretările acestor canoniști? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Mai exact unde este menționat? Citat:
Citat:
”În zadar se săvârșește Liturghia în fiecare zi dacă nu vă împărtășiți” ... ar trebui să fie destul de clar. |
|
|||
|
|||
![]()
mai cataline, ce ai ajuns sa scrii...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta de la Ierusalim | mihai_1991 | Intamplari adevarate | 195 | 05.05.2011 23:34:45 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 16:04:00 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|