Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2018, 16:27:31
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cunoasteti femeia dar nu si copiii!
Sunt clienti siguri pt sedintele viitoare de terapie si consiliere.
Cineva trebuie sa-i salveze,terapetul...preotul...
Oamenii (aici copii) sunt lasati sa traiasca in armonie, cu iubire; daca nu o au ,o iau razna!
Simplu!
Lasă că și noi (.mulți dintre) suntem "candidați " la terapie și consiliere. Cineva a avut grija sa ne traumatizeze cândva, dacă nu acasă, atunci la școală sau pe strada sau la munca, etx
Reply With Quote
Vechi 02.06.2018, 08:06:15
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Lasă că și noi (.mulți dintre) suntem "candidați " la terapie și consiliere. Cineva a avut grija sa ne traumatizeze cândva, dacă nu acasă, atunci la școală sau pe strada sau la munca, etx
Pai ce am zis eu ca sunt perfecta?
Eu ,una m-am dus si m-am cautat; am facut terapie, i-am ascultat pe duhovnici sa-i iert pe cei care mi-au facut rau gratuit etc ...
Insa mi-as fi dorit sa fi avut o familie frumoasa,cu parinti normali,crestini care sa-mi poarte de grija ,nu sa ma faca clienta pe la psihologi.
Ca doar de asta vorbim in crestinism,cum sa-ti pese de altii si sa nu le faci rau.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2018, 11:06:45
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Poate ca cine a făcut terapie susținută ajunge sa învețe Cum sa își vindece traumele și sa nu creeze altele la rândul lui. Însă majoritatea muritorilor sunt nevoiți sa își reprime propriile traume și sa nu și le mai amintească riscând ca la rândul lor sa repete același greșeli care le-au făcut părinții cu ei. Poate din cauza ăsta sunt și multi creștini în special femei ( si barbati cu siguranta dar ei recunosc mai greu motivul)care ajung chiar sa se teama sa își întemeieze o familie sau chiar sa stea prea mult intr-o relație, ca sa nu repete greșelile părinților.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2018, 14:05:48
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Poate ca cine a făcut terapie susținută ajunge sa învețe Cum sa își vindece traumele și sa nu creeze altele la rândul lui. Însă majoritatea muritorilor sunt nevoiți sa își reprime propriile traume și sa nu și le mai amintească riscând ca la rândul lor sa repete același greșeli care le-au făcut părinții cu ei. Poate din cauza ăsta sunt și multi creștini în special femei ( si barbati cu siguranta dar ei recunosc mai greu motivul)care ajung chiar sa se teama sa își întemeieze o familie sau chiar sa stea prea mult intr-o relație, ca sa nu repete greșelile părinților.
Cred că e o greșeală de logică pe care recunosc că majoritatea o fac, să proiectezi dinspre părinți spre situația ta, sau să privești relațiile tale prin prisma greșelilor și ratărilor în relațiile personale ale unor cunoscuți.
Nici nu mai sunt aceleași condiții de viață, nu există 2 oameni la fel și atunci de ce s-ar putea compara 2 relații adică 4 oameni ?

Cel mai bine e să încerci și să vezi, mai nasol e să-ți pară rău că n-ai încercat, din fiecare experiență eșuată înveți măcar ceva pe care încerci să nu-l repeți și privind înapoi nu ai avea reproșuri mari de conștiință că ai pierdut mult timp în care ai fi putut încerca .
Vechi 09.06.2018, 14:10:29
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nici nu mai sunt aceleași condiții de viață, nu există 2 oameni la fel
Nu, dar greșelile pe care le putem face/le facem sunt aceleași. Păcatele sunt aceleași de la începuturile omenirii, formele de ispitire devin tot mai subtile, însă fondul se menține.
Toate-s vechi și nouă toate...
Vechi 09.06.2018, 14:44:03
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Nu, dar greșelile pe care le putem face/le facem sunt aceleași. Păcatele sunt aceleași de la începuturile omenirii, formele de ispitire devin tot mai subtile, însă fondul se menține.
Toate-s vechi și nouă toate...

Drept exemplu ar fi familia regală, a fost regele Mihai I la fel ca regele Carol al II-lea în viața de familie ?

Dacă ar fi să ne luăm după niște oameni de bine din biserici, ”cum sunt părinții așa și copiii”, acuma gata dacă un părinte sau bunic a făcut ceva automat și copilul e așa, și copilul va avea diferite vicii, e un fel de pedepsire pasivă extinsă, ca și cum ai aresta rudele unuia pentru fapta unui membru din familie.

E o proiecție care generalizează bolnăvicios, care din păcate este alimentată și de unii popi că nu pot să le spun altfel dacă ei fac diferențe între oamenii care își pun sufletul deschis înaintea lor la spovedit, iar ei folosesc informații confidențiale din taina spovedaniei ca să eticheteze și să îndepărteze lumea de un anumit om.

Interesant cum stă treaba și în Vechiul Testament Ezechiel 18:20
„Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului.
Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.”

Chiar urmăream de curând un reportaj în care se spunea faptul că unii copii care au părinți „viețași” la penitenciar sunt marginalizați, o imensă greșeală pentru că tocmai ostracizarea asta le face și mai mult rău și ei sunt pedepsiți de două ori odată că nu-și au părinții lângă ei, a doua oară pentru că sunt atacați de mediul ostil.
Vechi 09.06.2018, 14:55:22
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Dar nu spun că oamenii sunt trași la indigo, ci că erorile potențiale (indiferent de legăturile sau non-legăturile de sânge) sunt aceleași.
Vechi 11.06.2018, 21:39:06
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Dacă ar fi să ne luăm după niște oameni de bine din biserici, ”cum sunt părinții așa și copiii”, acuma gata dacă un părinte sau bunic a făcut ceva automat și copilul e așa, și copilul va avea diferite vicii, e un fel de pedepsire pasivă extinsă, ca și cum ai aresta rudele unuia pentru fapta unui membru din familie.
Va avea o tendinta spre, nu ca va face asta neaparat.
Multi vor repeta greselile, altii vor face opusul ca sa evite asta, altii o vor lua ca dementii fix in directia opusa("am avut lipsuri emotionale sau materiale in copilarie? hai sa il rasfat pe asta micu' pana nu mai poate" etc.)
Vechi 20.06.2018, 16:32:56
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred că e o greșeală de logică pe care recunosc că majoritatea o fac, să proiectezi dinspre părinți spre situația ta, sau să privești relațiile tale prin prisma greșelilor și ratărilor în relațiile personale ale unor cunoscuți.
Nici nu mai sunt aceleași condiții de viață, nu există 2 oameni la fel și atunci de ce s-ar putea compara 2 relații adică 4 oameni ?

Cel mai bine e să încerci și să vezi, mai nasol e să-ți pară rău că n-ai încercat, din fiecare experiență eșuată înveți măcar ceva pe care încerci să nu-l repeți și privind înapoi nu ai avea reproșuri mari de conștiință că ai pierdut mult timp în care ai fi putut încerca .
Nu zic ca nu încearcă . De încercat încearcă dar... la prima bănuială bat în retragere. Iar unii nu se tem de experiențele părinților ci chiar de repetarea propriilor greșeli sau experiențe neplăcute.
De ex dacă o femeie a avut un tata alcoolic sau violent, când va vorbi cu un băiat și acela ar da vreun semn ca e pe cale sa ..., ar fugi mâncând pământul. Și chiar ar face bine. Ăsta ar trebui sa facă oricine în atare situație. Problema e in situații nu atât de evident de evitat. Unii de exemplu au o problema cu pattenerii autoritar( tirani), geloși, posesivi, obsesiv-compulsivi, zgârciți, habotnici, etc...și nu neapărat din experiența părinților ci chiar și din propriile experiențe anterioare eșuate. Nu toți fug, unii/unele încearcă sa se descurce, sa depășească impedimentele, cu sau fără succes. Cel mai grav e atunci când ști ca și celălalt a mai.avut o experiență anterioara eșuată exact din aceleași motive dar tu speri ca cu tine va fi altfel, nu o va mai repeta, sau ca tu vei gestiona mai bine situația. (😅 LOL )
Reply With Quote
Vechi 20.06.2018, 17:53:24
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Ceea ce mă chinui însă sa înțeleg încă de la începutul acestei discuții este Cum de se întâmplă și nu doar aici ca unii oameni care participa activ la viață bisericii si ar trebui sa fie "cu frica de Dumnezeu", devin agresivi și chiar violenți cu semenii lor. Unii acasă la ei, alții chiar în biserica, ar matura cu tine pe jos... bine ăsta se întâmplă de obicei din cauza necuviintei tale, și nu se considera ca ar fi o pierdere dacă nu ai mai calcă pe acolo cu plozii tai...

Iar cei care sunt agresivi acasă, de parcă "intra dracul în ei", încerc sa îmi explic pentru ca și eu sunt unul dintre ei 😕...

O explicație ar fi acea ca în multe cazuri oamenii își aduc aminte de Dumnezeu atunci când au necazuri, nu le merge bine în viață de zi cu zi.sau în cuplu. De obicei unul suferă mai mult sau resimte mai mult decât celălalt greutățile vieții. Ori ca e el mai sensibil, ori ca este cel care trage tot greul în timp ce celălalt se eschivează, ori ca el e veriga slaba, care nu poate sa tina pasul cu partenerul, și este învinuit de toate nerealizările. Și de obicei acela care suferă mai mult își aduce aminte de Dumnezeu și realizează ca neajunsurile pot fi.cauzate de faptul ca ei nu respecta întocmai poruncile lui Dnezeu și învățăturile bisericii. Și vede ăsta ca o salvare a situației ( respectarea mai stricta randuielilor, participarea la slujbe, respectarea stricta a posturilor, spovedania deasa, etc). Însă celălalt nu este întotdeauna de acord.... de obicei " cel slab" e cel.care simte nevoia ajutorului divin, iar " cel.puternic" crede mai degrabă ca ar fi mai.potrivit sa.se adune, sa se concentreze, sa muncească mai.mult, sa fie mai atent, mai pragmatic, etc.
Dacă însă " cel puternic"( cel care considera ca el duce greul casei) simte ca nu mai poate singur și ca are nevoie de ajutor divin și ca trebuie sa tina cu strictețe rânduielile, și atunci e "grav" pentru ca prin caracterul sau autoritar, va deveni habotnic și dacă lucrurile vor continua sa meargă rău, va învinovăți din nou pe celălalt ca nu se străduiește deajuns sa respecte rânduielile. ..ferească Dumnezeu de asemenea "ravna" ...
Reply With Quote
Răspunde