![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acest moment apare chestiunea: Pe cine apreciez mai mult, pe Iisus, sau pe mine? Daca-L apreciez pe El, atunci trebuie sa ma schimb eu, adica sa ma lepad de cel pe care l-am descoperit in mine, iar daca ma apreciez mai mult pe mine, atunci degeaba a venit Iisus pentru mine, ca nu inteleg ce-a facut nici El, nici eu si ma cred grozav comparativ cu altii, nu cu Iisus. Esenta noastra individuala(nu ca specie) , prin natura ei, nu are cum sa aiba identitate spirituala(ci doar potentza), identitate pe care omul o dobandeste impotriva vointei proprii prin grija exclusiva a Duhului Sfant, aspect stabilit prin Legea Imparatiei lui Dumnezeu din vecii vecilor, mai exact dinainte de prima zi a Creatiei: 3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină.(Fac1,3) Ca specie, omul fiind facut dupa Chipul lui Dumnezeu, are si capacitatea de a se asemana cu Dumnezeu, insa nu prin natura sa primitva, ci prin Duhul Sfant care lucreaza totul de la nefiinta la fiinta, de la intuneric la lumina, de la nimic la Dumnezeu. Asta este Legea Imparatiei lui Dumnezeu: Lumina, adica Evolutia; altfel spus, Mantuirea. Tocmai de aceea, cum spui si tu, conteaza cu ce natura operam, iar daca avem o natura spirituala, atunci nu e meritul nostru decat in masura in care nu l-am respins pe Duhul Sfant sa lucreze prin noi si l-am lasat sa ne... domine, iar asta nu s-ar fi putut realiza daca nu ne-am fi lepadat de sinele nostru natural si omenesc ca sa putem opera duhovniceste; e mai bine sa nu ne opunem, caci daca ne opunem mintea noastra tot se va "schimba" pana la urma.
|
|||
|
|||
![]()
Citind mesajul tau de mai sus,m-a dus cu gandul la filosofii din perioada creștinismului primar care s-au converit sau mai degraba au aderat la acea mișcare.Un act de "ratare" zic eu atat pentru filosofie cat si pentru ce a devenit creștinismul cu "ajutorul" unora ca iustin filosoful,augustin si alti gândiri care au crescut cu platon si/sau arostotel pe pâine iar mai apoi au inlocuit necunoscutul si sfera care inca trebuie si acum umpluta cu cunoasterea reala care vine treptat,nu cu misticism sau persoane inventate sau sintetizate din mituri si alte religii.Si uite ca din cauza unor filosofi care caută,au debenit teologi care inventeaza si creeaza,speculatia a devenit credința si scepticismul rugaciune,iar filosofia ,teologie.Si este o mare problemă fiindcă leaganul civilizației inloc sa se tranforme intr-un focar de înțelepciune si evoluție a devenit un experiment de control,condus prin razboi si cenzură.In fine,nu are rost scum sa dezbatem plagile create de religie in istorie si flasul sau inexistentul pe care se sprijină.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate mi-am dat seama din mesajele tale tu nu stii aproape nimic despre crestinism, ceea ce stii sunt informatii eronate luate din diverse surse necrestine. Acele informatii sunt gresite, dar tu nu stii acest lucru pentru ca nu poti compara cu ceva adevarat, nestiind prea multe lucruri despre crestinism. Normal ar fi sa o iei invers, sa studiezi ceva despre crestinism si apoi sa compari informatiile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
da da... ![]() incepand cu asirienii, pentru ca de la aia avem primele marturii, terminand cu ceea ce este astazi, tot ceea ce inseamna religie a fost preluat, transformat, evoluat. totul! --------------------------- uite, stie cineva pe aici ca musulmanii au preluat covorasul de rugaciune de la... crestini? sunt sigur ca habar n-aveati cei mai multi dintre voi. ergo, tot ceea ce exista astazi intr-o forma sau alta in orice religie a lumii regasim undeva in alta religie. de cele mai multe ori transformat sau "evoluat". e firesc sa fie asa, e nefiresc pentru cei ce nu iau in considerare evolutia fireasca a societatii umane. fara sa-si dea seama ca prin asta combat chiar principii de baza din crestinism. dar nu au cum altfel, n-ar mai putea insista cu "greselile" celorlalti sau cu unica si singura adevarata Biserica. sigur, si asta e ceva firesc, altfel nu s-ar inventa continuu atatea culte, singure detinatoare ale adevaratei credinte. :))
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si un documentar facut de altii: https://www.youtube.com/watch?v=PZU7rJekCFU Musulmanii e normal ca au preluat multe din iudaism si crestinism, se considera continuatori (in viziunea lor) a acestora, Mohamed fiind ultimul profet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avand la un moment dat o discutie cu un agnostic, isa da seama cat de putine stie despre Dumnezeu. Si incepe o cautare care se sfarseste cu scrierea unei carte de mare valoare numita Ben-HUR,intamplari care se intampla in perioada dinainte si dupa Crucificare. "Convingerile religioase ale lui Wallace Este ironic faptul că un roman biblic celebru,[67] care a rivalizat în popularitate cu Biblia în Epoca de Aur, a fost inspirat de o discuție cu un agnostic îndârjit și scris de un autor care nu a fost niciodată un membru al vreunei biserici.[6] Publicarea sa a produs speculații cu privire la credința religioasă a autorului. Wallace a susținut că atunci când a început să scrie Ben-Hur, el nu a fost „deloc influențat de un sentiment religios” și „nu avea nici o convingere despre Dumnezeu sau Cristos”,[41][67] dar el a fost fascinat de povestea biblică a călătoriei celor trei Magi pentru a-l găsi pe Isus, regele iudeilor. După studierea intensivă a Bibliei și a Țării Sfinte și înainte de a-și fi terminat romanul, Wallace a devenit un credincios creștin.": Spicuit de la : https://ro.wikipedia.org/wiki/Ben_Hur_(roman) Sau de la adresa: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-...despre-hristos „Nu aveam nicio convingere despre Dumnezeu sau Hristos. Nu credeam în ei, dar nici nu le negam existența. Cu toate acestea, când articolul era deja începută, m-am surprins că scriam cu reverență și admirație”, consemnează Wallace. Totuși, Wallace avea multe de învățat despre Dumnezeu, după cum aflase în urma unei întâlniri cu un ateu cunoscut, numit Robert Ingersoll. „Robert Ingersoll știa mult mai multe despre Biblie. Nu predici împotriva unui lucru dacă nu-l cunoști. Și astfel l-a nimicit verbal pe Lew”, a spus Paarlberg. Sosise timpul pentru ca Wallace să își formeze propria părere despre subiectul religiei. „Ignoranța mea față de religie era cu durere un punct foarte întunecat în întunecime. Îmi era rușine de mine”, a scris Wallace. În acel moment a realizat că: „Nu am niciun drept să trimit acest articol să fie publicat. Nu știu despre ce vorbeam, trebuie să studiez. Trebuie să învăț Biblia. Trebuie să învăț povestea.” La începutul cercetărilor sale, Wallace a creat personajul ficțional al lui Iuda Ben-Hur, care a fost martor la evenimentele care au avut loc înaintea morții și învierii lui Hristos. Wallace începuse să-L vadă pe Dumnezeu prin ochii personajului său. „Cu mult înainte să îmi termin cartea, am ajuns să cred în Dumnezeu și Hristos”, a scris Wallace. Mai mult cu mai mult de 15 ani in urma citisem intr-o carte ca ateul asta i-ar fi spus ca cu relatiile,banii si puterea ce o are(Lew Wallace) va putea sa cerceteze si sa arate ca personajul Iisus nu a fost real . Incepand cautarea asta, nu numai ca afla ca Iisus este un personaj real, dar asa cum scrie mai sus ,devine crestin. Legat de existenta "mai proasta" am sa revin. Pana atunci :-)
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|