Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2018, 22:34:34
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

de regula sunt concis si explicit in ceea ce scriu, asa am fost si acum, nu am cum sa controlez si capacitatea de intelegere a cititorului.

evreii intorsi din exilul babilonian nu gaseau explicatia nenorocirilor care li se intamplau desi "respectau cu strictete toate poruncile", asa l-au inventat pe hassatan. pana la momentul ala nu exista nicio referire la o astfel de entitate in scrierile evreiesti, e vorba de sec 5-6 inainte de Hristos. reusesti sa intelegi ce am scris aici? fara sa calci pe de laturi?

despre altceva nu ma gandesc nicio clipa sa mai discut cu tine, mai intai trebuie sa demonstrezi ca esti capabil sa intelegi un text foarte simplu.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2018, 22:47:49
Leon94 Leon94 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.07.2018
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
de regula sunt concis si explicit in ceea ce scriu, asa am fost si acum, nu am cum sa controlez si capacitatea de intelegere a cititorului.

evreii intorsi din exilul babilonian nu gaseau explicatia nenorocirilor care li se intamplau desi "respectau cu strictete toate poruncile", asa l-au inventat pe hassatan. pana la momentul ala nu exista nicio referire la o astfel de entitate in scrierile evreiesti, e vorba de sec 5-6 inainte de Hristos. reusesti sa intelegi ce am scris aici? fara sa calci pe de laturi?

despre altceva nu ma gandesc nicio clipa sa mai discut cu tine, mai intai trebuie sa demonstrezi ca esti capabil sa intelegi un text foarte simplu.

Nu este nici o problema daca nu vreti sa discutati cu mine. Nu v-am cerut decat sa clarificati primul mesaj, ceea ce nu ati facut in totalitate dar in fine.

Daca Satan a fost o inventie, atunci automat ca mare parte din Noul Testament, daca nu tot, e o inventie. Deci bateti unde am zis de la bun inceput.

Daca sunteti un ateu pus pe glume si nu vreti sa purtati o discutie serioasa, treaba dumneavoastra. In orice caz, mi se pare de prost gust ce faceti pe un forum crestin ortodox. O seara buna in continuare!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2018, 23:15:27
Senior Member

Implicit

ahhh, dar imi dau seama abia acum de un adevar cutremurator, teribil, ce parea o mare gogomanie este de fapt o chestiune fundamentala in crestinism, acesta nu poate exista fara diavol... tulburator...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2018, 10:44:55
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
ahhh, dar imi dau seama abia acum de un adevar cutremurator, teribil, ce parea o mare gogomanie este de fapt o chestiune fundamentala in crestinism, acesta nu poate exista fara diavol... tulburator...
Draga Ali, noi ne asumam o creatie, un creator si toate fapturile din existenta, fie ele bune sau rele.

Nu este vorba ca "nu poate exista crestinismul fara diavol", este vorba ca in realitate diavolul exista.

Ignoranta si superficialitatea ta (pentru ca in practica demonizarea, invocarea duhurilor si toate practicile magiei dovedesc lucrul asta) sunt monumentale si arata ca esti inafara subiectului.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2018, 12:22:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Draga Ali, noi ne asumam o creatie, un creator si toate fapturile din existenta, fie ele bune sau rele.

Nu este vorba ca "nu poate exista crestinismul fara diavol", este vorba ca in realitate diavolul exista.

Ignoranta si superficialitatea ta (pentru ca in practica demonizarea, invocarea duhurilor si toate practicile magiei dovedesc lucrul asta) sunt monumentale si arata ca esti inafara subiectului.
offf, ma faci sa intru intr-o polemica pe care nu doream s-o starnesc. am impresia ca voi aveti o idee gresita in ceea ce-l priveste pe Satana. voi nu stiti cum este prezentat de biblie, mereu tipul este colocvial cu Dumnezeu, chiar cu Hristos. in acelasi timp, cine este marele ispititor? cine este cel care ispiteste omul neincetat? Satana? mai incearca!

aaa, si mi-am adus aminte de ceva, ce este in evanghelia lui Luca si lipseste din cea a lui Matei, legat de cele de mai sus? foarte interesant, asta asa, ca tot ma acuza unii ca nu citesc Biblia...:)) (sper sa nu bat campii )
Reply With Quote
Vechi 31.07.2018, 18:30:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
(sper sa nu bat campii )
Cred ca esti prea critic cu tine, tu esti cel cunoscator intotdeauna, noi suntem cei care nu stim despre ce vorbim. Sper ca nu a inceput sa ti se clatine increderea in infailibilitatea ta.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2018, 10:31:53
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
offf, ma faci sa intru intr-o polemica pe care nu doream s-o starnesc. am impresia ca voi aveti o idee gresita in ceea ce-l priveste pe Satana. voi nu stiti cum este prezentat de biblie, mereu tipul este colocvial cu Dumnezeu, chiar cu Hristos. in acelasi timp, cine este marele ispititor? cine este cel care ispiteste omul neincetat? Satana? mai incearca!

aaa, si mi-am adus aminte de ceva, ce este in evanghelia lui Luca si lipseste din cea a lui Matei, legat de cele de mai sus? foarte interesant, asta asa, ca tot ma acuza unii ca nu citesc Biblia...:)) (sper sa nu bat campii )
Dragule, noi nu recitam pe de rost din carti.

Cartile ne explica exact ce TREBUIE SA FACEM SI CUM SA INTELEGEM VIATA.

Cam asta este Evanghelia. Un manual capital despre existenta si elementele ei esentiale: Dumnezeu, omul, creatia si regulile vietii.

Pe scurt, in viata dracul lucreaza in multe forme, lucru confirmat si in crestinism si in toate religiile.

Exagerezi intentionat in prezentarea dracului - ala nu e o fiinta care se trage de sireturi cu Dumnezeu asa cum il descrii tu, colocvial e mult prea mult spus.

TOLERAT DA, este tolerata prezenta lui in niste limite, dupa care este alungat. Asta este o formulare mult mai corecta si precisa.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2018, 11:06:13
Senior Member

Implicit

Citat:

Cartile ne explica exact ce TREBUIE SA FACEM SI CUM SA INTELEGEM VIATA.

Cam asta este Evanghelia. Un manual capital despre existenta si elementele ei esentiale: Dumnezeu, omul, creatia si regulile vietii.
Citat:
Te duci intr-o logica total sectara si in care realitatea unica este TEXTUL si nu viata si realitatea.

Simbolismul unei carti care SE DESCHIDE OAMENILOR MARI DIN BISERICA nu anuleaza realitatea si nu trebuie extins dupa bunul plac.

Ce Dumnezeu a dat sub forma de simbol, tot Dumnezeu a descoperit ce inseamna prin unul sau prin altul, ALESI de el, carora le-a aratat exact ce inseamna.
in mare lucrurile astea nu trebuie sa mi le reprosezi mie ci lui Catalin. eu am atras atentia asupra unui aspect negat vehement de el, aceasta scriere alegorica, simbolica cum o numesti tu, apare in scrierile evreiesti dupa elenizare, inspirate din cultura greaca, pana atunci lipseste din absolut toate scrierile evreiesti. de aici cerbicia bisericii, care accepta doar nevoita atestarile stiintifice.

Citat:
Exagerezi intentionat in prezentarea dracului - ala nu e o fiinta care se trage de sireturi cu Dumnezeu asa cum il descrii tu, colocvial e mult prea mult spus.

TOLERAT DA, este tolerata prezenta lui in niste limite, dupa care este alungat. Asta este o formulare mult mai corecta si precisa.
deloc, elocvente sunt "ispitele" la care este supus Hristos. desi cu un singur gest il putea alunga (sau nu??? caz in care intram in alta discutie) Hristos sta cu el in desert, zboara, chestii... nu e niciun razboi acolo.

ps.am vaga impresie ca nu stii despre cine e vorba in profetia lui isaia, sa fie oare posibil?!? personajul chiar asa trebuie sa le apara oamenilor, sub infatisarea aia, cea descrisa de el.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2018, 19:37:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Pe scurt, in viata dracul lucreaza in multe forme, lucru confirmat si in crestinism si in toate religiile.
un discipol al lui kant a scris acum vreo 200 de ani 7 principii ale rautatii pure, il chema johann ehrard:

"1.nu fi niciodata sincer si arata-te a fi ca atare. pentru ca daca tu spui adevarul ceilalti pot sa conteze pe tine; tu ii slujesti pe ei, iar ei nu te slujesc pe tine.
2.nu recunoaste nicio proprietate, dar afirma ca proprietatea este sacra si inviolabila si insuseste-ti tot. daca tu poti sa posezi totul fara sa ti se opuna nimeni, totul depinde de tine.
3.serveste-te de moralitatea celorlalti ca de o slabiciune pentru a-ti atinge scopurile.
4.indeamna-i pe toti la pacat, in timp tu pari sa recunosti necesitatea moralitatii.
5.nu iubi pe nimeni.
6.fa-l nefericit pe oricine nu vrea sa depinda de tine.
7.fii pe deplin coerent si nu te cai niciodata de nimic. ceea ce ai hotarat odata, fa si pe urma fie ce-o fi. astfel iti demonstrezi intreaga independenta, iar prin coerenta actiunilor tale pari a fi un om drept, ceea ce-ti da un mijloc abil de a-i transforma pe ceilalti in sclavii tai inainte ca acestia sa-si dea seama.'

vezi vreun drac aici? e numai omul, draga gpalama...
Reply With Quote
Vechi 21.07.2018, 03:06:01
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:

Lasa pe evreii intorsi, da-ne versetele cu pricina.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde