![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Autoritatile spirituale in cazul lui Luther era Papa de la Roma. Nu spun ca Papa de la Roma era usha de biserica. Nu am studiat subiectul. Dar un lucru clar vad: ca Luther a facut o rebeliune fata de autoritatea lui spirituala.
Apoi nu a fost suficient ci l-a asemanat pe papa cu antihrist si vorbea de roma ca de sodoma. Lucrurile astea desi nu sunt catolic, si nu le-am studiat amanuntit, mi se par la o prima vedere gresite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce as putea face negativ? Iti dau un exemplu: cand vorbeste el de la amvon sa ma duc si sa ma interpun intre el si microfon si sa incep sa vorbesc eu, impingandu-l pe el in spate. Asta este un pacat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar exemplu negativ dat, pare a fi o lipsa de educatie elemantara. Nu poti sa faci asa ceva indiferent cine ar vorbi. Ce ziceti de un alt gest: indrazneala de a verifica spusele preotului paroh. Este sau nu act de rebeliune? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acest lucru il spun de la mine si cred ca fara mai mari (Evrei 13:7) noi am fi niste [color=red][b]anarhisti[b][/color]: Evrei 13:7 Aduceti-va aminte de [color=red]mai-marii vostri[/color], care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta. A verifica ce spune preotul nu mi se pare ceva gresit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau ca nu putem discuta indelung. Am un prieten bun, de alta confesiune, cu care discut ore in sir. De multe ori nu suntem de aceeasi parere dar ne respectam mult pentru ca fiecare are curajul sa gandeasca. Si mie imi place versetul din Evrei 13:7. Am inteles ca este "mai-mare al nostru" acel ce vesteste Cuvantul lui Dumnezeu si duce o viata de credinta pana la capat. Un asemenea om nici nu are nevoie de "autoritate" pentru ca te indeamna Duhul sa iei aminte la invataturile lui si la felul lui de vietuire. Slavit sa fie Dumnezeu, avem destule pilde de adevarata vituire crestina. |
|
|||
|
|||
![]()
litanul, m-ai inteles gresit!!
Faptul ca am spus ca preotul paroh e o autoritate, nu inseamna ca il spun doar eu. Citat:
Noi nu suntem chemati la anarhism, pentru ca biserica lui Dumnezeu cum spune Sfantul Apostol Pavel nu este o biserica a neoranduielii ci a oranduielii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sinodala:
Psalmul 109:3 Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut". Cornilescu: Psalm 110:3. Poporul Tau este plin de inflacarare, cand Iti aduni ostirea; cu podoabe sfinte, ca din sanul zorilor, vine tineretul Tau la Tine, ca roua. The Douay-Rheims Version Psalms 109:3 With thee is the principality in the day of thy strength: in the brightness of the saints: from the womb before the day star I begot thee. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
corect sau gresit? | Andreea2012 | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 14.11.2012 10:12:11 |
am gresit? | Dumitru73 | Generalitati | 69 | 20.06.2012 18:36:55 |
Iubirea gresit inteleasa | Traditie1 | Pocainta | 54 | 21.11.2010 21:36:55 |
Oare unde am gresit? | Simpet | Intrebari utilizatori | 2 | 03.04.2010 22:44:28 |
biblia tradusa gresit? | pisi | Generalitati | 10 | 14.10.2009 17:03:42 |
|