Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2008, 10:57:16
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Autoritatile spirituale in cazul lui Luther era Papa de la Roma. Nu spun ca Papa de la Roma era usha de biserica. Nu am studiat subiectul. Dar un lucru clar vad: ca Luther a facut o rebeliune fata de autoritatea lui spirituala.

Apoi nu a fost suficient ci l-a asemanat pe papa cu antihrist si vorbea de roma ca de sodoma.

Lucrurile astea desi nu sunt catolic, si nu le-am studiat amanuntit, mi se par la o prima vedere gresite.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 12:01:59
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Autoritatile spirituale in cazul lui Luther era Papa de la Roma. Nu spun ca Papa de la Roma era usha de biserica. Nu am studiat subiectul. Dar un lucru clar vad: ca Luther a facut o rebeliune fata de autoritatea lui spirituala.

Apoi nu a fost suficient ci l-a asemanat pe papa cu antihrist si vorbea de roma ca de sodoma.

Lucrurile astea desi nu sunt catolic, si nu le-am studiat amanuntit, mi se par la o prima vedere gresite.
Nu ma intereseaza cazul lui Luther. Ma intereseaza cazul nostru. In biserica din care faceti parte, care (sau cine) este "autoritatea spirituala" si in ce ar consta un act de rebeliune in fata acestei "autoritati"?
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 12:08:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de litanul
Nu ma intereseaza cazul lui Luther. Ma intereseaza cazul nostru. In biserica din care faceti parte, care (sau cine) este "autoritatea spirituala" si in ce ar consta un act de rebeliune in fata acestei "autoritati"?
In biserica din care fac parte, pentru mine autoritate spirituala este preotul paroh.

Ce as putea face negativ? Iti dau un exemplu: cand vorbeste el de la amvon sa ma duc si sa ma interpun intre el si microfon si sa incep sa vorbesc eu, impingandu-l pe el in spate. Asta este un pacat.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 12:23:25
Member

Implicit

Citat:
Citat:
In biserica din care fac parte, pentru mine autoritate spirituala este preotul paroh.

Ce as putea face negativ? Iti dau un exemplu: cand vorbeste el de la amvon sa ma duc si sa ma interpun intre el si microfon si sa incep sa vorbesc eu, impingandu-l pe el in spate. Asta este un pacat.
Ce bine ar fi fost daca preotul paroh ar fi un slujitor nu o "autoritate". Nu stiu a cui este vina: a credinciosilor ca ii accepta aceasta autoritate sau a preotului care si-o atribuie.
Iar exemplu negativ dat, pare a fi o lipsa de educatie elemantara. Nu poti sa faci asa ceva indiferent cine ar vorbi.
Ce ziceti de un alt gest: indrazneala de a verifica spusele preotului paroh. Este sau nu act de rebeliune?
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 13:09:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce bine ar fi fost daca preotul paroh ar fi un slujitor nu o "autoritate". Nu stiu a cui este vina: a credinciosilor ca ii accepta aceasta autoritate sau a preotului care si-o atribuie.
Ce ziceti de un alt gest: indrazneala de a verifica spusele preotului paroh. Este sau nu act de rebeliune?
Eu nu am auzit nici un preot care sa se laude ca el ar fi o autoritate.
Acest lucru il spun de la mine si cred ca fara mai mari (Evrei 13:7) noi am fi niste [color=red][b]anarhisti[b][/color]:
Evrei 13:7 Aduceti-va aminte de [color=red]mai-marii vostri[/color], care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta.

A verifica ce spune preotul nu mi se pare ceva gresit.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 13:26:20
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de ancah
litanul: Am un mare respect pentru sfinti. La randul meu, si eu l-as indemna pe un sfant sa se roage pentru mine. Dar cu o conditie: acel sfant sa fie in viata.

Contradictie in termeni: nu exista sfinti in viata.
Nici sfinti din Vechiul Testament nu exista (dupa spusele tale, in alta discutie pe forum). Apostolul Pavel ii numea sfinti pe credinciosii de peste tot (am gasit vre-o 30 de exemple); si acestia erau in viata. Ca si in vremurile de atunci si astazi exista astfel de oameni ce pot fi numiti sfinti. Nu e nevoie sa fie recunoscuti si sanctificati de vre-o biserica ce isi aroga anumite merite.
litanule inseamna ca nu ai citit Psalmii, citeste Psalmul 109 versetul in Sfanta Scriptura dar in psalmul 110 vs 3 Biblia pretinsului preot ortodox Cornilescu e mult c-am modificat, ca deh era vorba de sfinti
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 13:48:18
Member

Implicit

Citat:

Eu nu am auzit nici un preot care sa se laude ca el ar fi o autoritate.
Acest lucru il spun de la mine si cred ca fara mai mari (Evrei 13:7) noi am fi niste [color=red][b]anarhisti[b][/color]:
Evrei 13:7 Aduceti-va aminte de [color=red]mai-marii vostri[/color], care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta.

A verifica ce spune preotul nu mi se pare ceva gresit.
"Acest lucru il spun de la mine". Putini au onestitatea sa recunoasca asa ceva. Cei mai multi ar incerca sa stoarca fel si fel de argumente.
Imi pare rau ca nu putem discuta indelung. Am un prieten bun, de alta confesiune, cu care discut ore in sir. De multe ori nu suntem de aceeasi parere dar ne respectam mult pentru ca fiecare are curajul sa gandeasca.
Si mie imi place versetul din Evrei 13:7. Am inteles ca este "mai-mare al nostru" acel ce vesteste Cuvantul lui Dumnezeu si duce o viata de credinta pana la capat. Un asemenea om nici nu are nevoie de "autoritate" pentru ca te indeamna Duhul sa iei aminte la invataturile lui si la felul lui de vietuire. Slavit sa fie Dumnezeu, avem destule pilde de adevarata vituire crestina.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 14:00:06
Senior Member

Implicit

litanul, m-ai inteles gresit!!
Faptul ca am spus ca preotul paroh e o autoritate, nu inseamna ca il spun doar eu.

Citat:
Un asemenea om nici nu are nevoie de "autoritate" pentru ca te indeamna Duhul sa iei aminte la invataturile lui si la felul lui de vietuire.
[color=red]Orice om are nevoie de autoritatea[/color] apostolilor, a lui Iisus, si orice om trebuie sa se smereasca si sa inteleaga ca sunt lucruri pe care nu le intelege.

Noi nu suntem chemati la anarhism, pentru ca biserica lui Dumnezeu cum spune Sfantul Apostol Pavel nu este o biserica a neoranduielii ci a oranduielii!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 14:10:11
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de seminaristul
Citat:
Citat:
În prealabil postat de ancah
litanul: Am un mare respect pentru sfinti. La randul meu, si eu l-as indemna pe un sfant sa se roage pentru mine. Dar cu o conditie: acel sfant sa fie in viata.

Contradictie in termeni: nu exista sfinti in viata.
Nici sfinti din Vechiul Testament nu exista (dupa spusele tale, in alta discutie pe forum). Apostolul Pavel ii numea sfinti pe credinciosii de peste tot (am gasit vre-o 30 de exemple); si acestia erau in viata. Ca si in vremurile de atunci si astazi exista astfel de oameni ce pot fi numiti sfinti. Nu e nevoie sa fie recunoscuti si sanctificati de vre-o biserica ce isi aroga anumite merite.
litanule inseamna ca nu ai citit Psalmii, citeste Psalmul 109 versetul in Sfanta Scriptura dar in psalmul 110 vs 3 Biblia pretinsului preot ortodox Cornilescu e mult c-am modificat, ca deh era vorba de sfinti
Psalmul 109 din, Biblia Sinodala, este un psalm mesianic. Nu am inteles prea bine ce ai vrut sa spui referitor la acest psalm. Am vazut si eu diferenta de interpretare dintre traducerea Cornilescu si traducerea Sinodala. Care o fi mai aproape de adevar (referitor la acest psalm) nu stiu. Trebuie sa verific cu Biblia in original ( nu pot avea incredere in traducerea Sinodala pentru ca am descoperit in ea o sumedenie de erori mari). Dar sa zicem ca traducerea Sinodala este cea corecta. Tot nu am inteles ce vrei sa spui. Poate ma lamuresti.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2008, 14:22:36
Senior Member

Implicit

Sinodala:
Psalmul 109:3 Cu Tine este poporul Tău în ziua puterii Tale, întru strălucirile sfinților Tăi. Din pântece mai înainte de luceafăr Te-am născut".

Cornilescu:
Psalm 110:3. Poporul Tau este plin de inflacarare, cand Iti aduni ostirea; cu podoabe sfinte, ca din sanul zorilor, vine tineretul Tau la Tine, ca roua.

The Douay-Rheims Version
Psalms 109:3 With thee is the principality in the day of thy strength: in the brightness of the saints: from the womb before the day star I begot thee.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
corect sau gresit? Andreea2012 Pelerinaje la locuri Sfinte 3 14.11.2012 10:12:11
am gresit? Dumitru73 Generalitati 69 20.06.2012 18:36:55
Iubirea gresit inteleasa Traditie1 Pocainta 54 21.11.2010 21:36:55
Oare unde am gresit? Simpet Intrebari utilizatori 2 03.04.2010 22:44:28
biblia tradusa gresit? pisi Generalitati 10 14.10.2009 17:03:42