Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2018, 23:13:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yassmina Vezi mesajul
Buna tuturor!
Am o curiozitate...de ce oamenii foarte credinciosi, bisericosi, care tin posturile si randuiala ortodoxa au parte de multe necazuri si incercari?Altora le merge mai bine si habar nu au ce-i biserica...voi ce credeti?De ce Dumnezeu ii pune la asa de multe incercari pe cei credinciosi in timp ce ateii de exemplu au o viata de vis ?
Eu cred că e o problemă de optică cea pe care o pui, adică nu iei în considerare că și ateii pot avea mari necazuri și ispite.
Există destui atei cu necazuri, dar care și pentru că(fără a se rezuma la asta) nu au un sistem imunitar duhovnicesc de care să se poată agăța, ajung chiar mai rău decât credincioșii, unii pe la psihiatrie, alții militanți prin diferite ong-uri care presează combativ pentru patimi și înfierbântare socială, după chipul și asemănarea stării lăuntrice pe care o au.

Nu există o linie de demarcație după care să se poată stabili care e mai nefericit.

Uite și o perspectivă duhovnicească din cartea: „Viața Duhovnicească a creștinului ortodox, editura Predania” :

[...]Fără necazuri nu există sporire în viața duhovnicească. Sfântul Ioan Gură de Aur învață minunat:

[...]„Dumnezeu îngăduie necinstirea și rabdă pe cei nelegiuiți ca ei să slujească nevoirii celor binecredincioși.”

[...]Iubiții mei, după ce am auzit cele spuse aici, să nu ne mai întrebăm de-acum cum se dobândește smerenia, ci să ne folosim de fiecare mustrare, de fiecare ocară, de fiecare ascultare, silindu-ne să purtăm totul cu răbdare.

[...]Răbdarea ne va duce la smerenie. Smerenia va atrage asupra noastră harul lui Dumnezeu, iar harul ne va duce în rai! Amin!”[/...]
Vechi 27.10.2018, 23:21:58
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

[...]Fără necazuri nu există sporire în viața duhovnicească. Sfântul Ioan Gură de Aur învață minunat:

[...]„Dumnezeu îngăduie necinstirea și rabdă pe cei nelegiuiți ca ei să slujească nevoirii celor binecredincioși.”

[...]Iubiții mei, după ce am auzit cele spuse aici, să nu ne mai întrebăm de-acum cum se dobândește smerenia, ci să ne folosim de fiecare mustrare, de fiecare ocară, de fiecare ascultare, silindu-ne să purtăm totul cu răbdare.

[...]Răbdarea ne va duce la smerenie. Smerenia va atrage asupra noastră harul lui Dumnezeu, iar harul ne va duce în rai! Amin!”[/...]
omu era ditamai bastanu', poate nu stiai...:)) carevasazica, munciti si rabdati, slujiti-ma, las ca vine si randul vostru! :))
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2018, 23:29:02
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

dihotomia asta intre bogati si saraci incepe cu pavel. Hristos a predicat pentru saraci, pavel, care era bogat, spune ca nu e nasol sa ai bani :)), important e ce faci cu ei... foarte putini dintre cei nascuti saraci au ajuns in fruntea bisericii, eu nu stiu niciunul cu exceptia apostolilor, dupa aia jale mare, numai bastanii au facut legea.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Răspunde