![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
dar cu lozurile alea pe care trebuie sa le razuiesti, de genul Zodiac, de 4 lei, si daca gasesti 3 semne la fel din 4, castigi o anumita suma de bani cum e? care e treaba cu ele? sa mai cumpere lumea sau nu ? soacra mea a castigat 500 de lei la un loz de asta ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Deși practicarea jocurilor de noroc nu este un păcat intrinsec, în mod evident poate fi o eroare asupra virtuții prudenței. Singura situație în care există o justificare logică este aceea în care joci sume foarte mici la jocuri de tip "loz în plic" sau "loto". Se întâmplă și aici un fenomen despre care am vorbit în legătură cu asigurările de sănătate. Cu cât probabilitatea unui câștig se apropie de 1, cu atât este mai cert că vei pierde. De aceea, cine joacă foarte frecvent sau cine joacă sume mai mari are o probabilitate de a pierde incomparabil mai mare.
Să presupunem că cineva ar juca la ruletă și ar acoperi toate numerele, adică joacă, să spunem, 37 de lei la o extragere. Probabilitatea ca să iasă unul din numerele acoperite este 1, caz în care el va primi 36 de lei în schimbul celor 37 de lei jucați. Adică va pierde în mod sigur, fiindcă din diferența dintre încasările făcute și fondul de câștig trăiește orice cazinou, loterie, agenție de pariuri, etc. Deci, cu cât cineva joacă mai des, sume mai mari și în mod mai dispersat, cu atât se apropie de certitudinea teoretică a pierderii. Două cazuri din familia mea. Primul este bunicul meu matern, cu drepții să-l odihnească Domnul pe acest vrednic preot. EL juca o dată pe săptămână, cea mai mică sumă posibilă la Loto. A câștigat de două ori câte o mașină, la interval de câțiva ani. Mirate de asemenea uluitor de improbabilă succesiune de câștig, tipele de la loterie au întrebat: "cum faceți, părinte, de câștigați ?" Răspuns memorabil: "cu rugăciuni și cu post". Al doilea caz este de semn contrar: un unchi de-al meu, să-l ierte Dumnezeu și pe acesta. El juca tot la Loto, o sumă ceva mai mare, deoarece era amator de bilete combinate (cu mai multe variante câștigătoare). Militar de carieră și militar până în măduva oaselor, el se prezenta matematic, în fiecare joi la ora 18.30, la agenția Loto și juca mereu aceleași numere . Rareori, a câștigat "X"-uri, adică se întâmpla să mai culeagă surcele, care nu acopereau valoarea biletelor jucate. Dar a venit o zi când se simțea un pic slăbit venind de la serviciu: o răceală părea să-i dea târcoale. Era într-o zi de joi. Colac peste pupăză, ploua în acea zi de toamnă, vreme umedă, să nu dai un pisoi afară. "Să mă mai duc, oare, și azi ? Uite ce plouă afară, mai bine mă bag în pijama" s-a gândit. "Doar n-o să iasă tocmai acum numerele mele". Ei bine, au ieșit. Toate. Exact în ordinea în care le juca. Mirat că nu a venit la agenție și știind ce numere joacă, omul cu loteria i-a dat telefon, sperând că le-a jucat la altă agenție, poate în vreo deplasare. Cu frenezie, agentul era pregătit să îl întrebe: "ați jucat în altă parte numerele, dom'colonel ?" Dar unchiul meu era în baie: voma de nervi. Dealtfel, coincidență sau nu, el nu a mai trăit mult după aceea.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 21.02.2012 at 12:12:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa zicem ca este totusi 50%, ca sa castige cineva 500RON, altii trebuie sa piarda 1000RON. Ca sa te apropii de sansa matematica de aproape 100% - niciodata nu e exact atat, va trebui sa cumperi teoretic bilete de 1000RON. In practica poate chiar mult mai mult. Dar acum, fa si tu un calcul cam cat ai cheltuit efectiv pana acum pe lozurile astea si intreaba-te daca n-ai fi preferat sa nu razuiesti nici un loz si sa ai toti banii aia. Personal cred ca Dumnezeu are si alte cai pentru a ne da cele ce avem nevoie, decat sa ne rugam pentru un castig din asta mai bine pentru un loc de munca mai bun, pentru o oportunitate noua in campul muncii.. Sunt perioade mai rele, sunt perioade mai bune..ele vin si trec, important e sa nu pierdem credinta autentica - asta e chiar mai rara decat castigul la loterie si totusi mult mai usoara de dobandit. Last edited by AlinB; 21.02.2012 at 12:20:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si legat de bani si castigarea acestora,eu stiam ca Dumnezeu iti da atata timp cat sunt spre folosul tau,adica ai gand curat si ii vei folosi numai in scop bun,pentru ceea ce iti este strict necesar. Si e cam greu,adica putini gandesc asa,ca oricare din noi daca am castiga 1 milion de euro a doua zi ne-am cumpara un Seria 7, un lant gros de aur si a doua zi am sta numai in el dand ture prin oras si claxonand dupa pustoaice. Asta e adevarul... Si in cazul asta,cum sa ne dea Dumnezeu?? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar A1 aprezentat stirea ca si cum nu ar fi stiut nimic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar cum considera Dumnezeu poate nu ne trebuie, ca deocamdata multumim lui Dumnezeu avem de toate .... |
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti toti niste snobi,ignoranti,plini de voi,aroganti si prosti.Voi sunteti cei mai periculosi oameni care pretindeti ca a.ti inteles Invatatura dar stricati si denatutati tot ce tine de Dumnezeu. El ne.a avertizat clar de voi,, feriti.va de cei care vin in haine de oaie dar sunt lupi, de cei care doar vor pretinde ca vorbesc in numele Meu dar ei slavesc si slujesc pe necurat,multi vor vorbi in numele meu dar nu vor fi cu Mine" multi dintre voi fara sa.si de.a seama macar din cauza ignorantei si egoismului. Dumnezeu trebuie TRAIT in viata de zi cu zi,nu doar crezare si vorbe,discutii (similare dezbaterilor politice).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știi ce discuții teologice vii s-au născut în spațiul răsăritean de-a lungul secolelor chiar când nu exista internet, radio, tv ? Eu nu spun că toate discuțiile sunt bune, dar creștinismul răsăritean a fost mereu un teren fertil argumentelor și apologeticii, fără a se rezuma trăirea ortodoxă la discuții.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
JOCURILE DE NOROC | cristiboss56 | Vrajitoria | 16 | 25.05.2014 01:07:42 |
Idolul Noroc | 11111111 | Generalitati | 29 | 12.04.2014 15:35:42 |
nu am noroc in dragoste! | ronaldo | Intrebari utilizatori | 19 | 14.08.2011 00:05:44 |
Simbolismul în lumea IT și a jocurilor video | colaps | Generalitati | 5 | 26.11.2010 22:06:22 |
APEL LA BOICOTAREA JOCURILOR OLIMPICE BEIJING 2008 | bitza | Generalitati | 20 | 17.04.2008 11:22:44 |
|