Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2019, 16:36:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Bine,hai sa luam 3 piloni principali...."Sfânta Treime",deastfel mai era un topic despre asta,dar nu il mai caut...Iisus Hristos,si unele aspecte ce țin despre caracterul acestuia....Iar in a 3-a categorie introducem alte asemănări care pot fi de natură ritualică,arhitecturale etc.

Deci Sfânta Treime in creștinism....am mai postat ceva referitor la acest subiect dar revenim dacă se cere.Nu mai scriu semnificatia acesteia in creștinism,respectiv in BO,fiindcă există pe forum,voi trece direct la a enumera unde se mai regăsește acest concept al treimi.
Iti amintesti ca am mai discutat acum cateva luni, dar nu-ti mai amintesti ca ti-am aratat negru pe alb ca astea sunt niste falsuri, este o mitologie inventata, nu e aproape nimic adevarat. Uite aici am discutat: https://www.crestinortodox.ro/forum/...0&postcount=22
Cea mai ilar exemplu este despre trimurti, trinitatea hindusa, care pare abia la 300 de ani dupa Hristos, cristalizandu-se pana in 1200 dupa Hristos.
Am dat in acel mesaj si cateva exemple clare, mitologia nordica si lusitana, unde nu e vorba de nimic de genul asta.

Daca nu stii, aceste falsuri apar in sec. XIX, intr-o carte impotriva crestinismului. N-a avut niciun succes, a fost redescoperita odata cu Zeitgeist, cei ce au facut documentarul (adepti new-age declarati) preluand informatiiel false din acea carte. Nu te mai baza pe o minciuna, daca vrei, bineinteles.
Reply With Quote