Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2019, 08:17:04
Ahriman Ahriman is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Interpretarea este conforma cu credinta, dar credinta(una si aceeasi credinta) este foarte subiectiva.
Si de ce permite dumnezeu sa fie subiectiva? Ai crede ca un dumnezeu atotstiutor ar sti ca oamenii vor interpreta diferit si dupa bunul lor plac. Si apoi daca mesajul e atat de important ar fi putut sa-l transmita in alt mod(nu prin text si in limbi care STIA ca vor muri in timp).
Si daca credinta este subiectiva asta inseamna ca fiecare credincios are propria varianta de dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2019, 11:36:29
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ahriman Vezi mesajul
Si de ce permite dumnezeu sa fie subiectiva? Ai crede ca un dumnezeu atotstiutor ar sti ca oamenii vor interpreta diferit si dupa bunul lor plac. Si apoi daca mesajul e atat de important ar fi putut sa-l transmita in alt mod(nu prin text si in limbi care STIA ca vor muri in timp).
Si daca credinta este subiectiva asta inseamna ca fiecare credincios are propria varianta de dumnezeu.
Da are propria varianta care il poate duce la pierzare. Da, mesajul a fost trimis in alt mod dar ptr inimile simple, l-a trimis "codat" ca cei care vad sa nu vada, iar inimile curate sa il vada. A explicat totul in pilde, ca cei care vad sa nu vada, iar cei care nu vad sa vada ce vrea sa spuna. A mai lasat Dumnezeu si spovedania care alaturi de Impartasanie ajuta inimile ticaloase cum e si a mea sa se curete. Sopevedeste-te si in timp vei vedea efectele, bineinteles straduindu-te sa faci Canonul dat, si sa citesti cat de mult din Scrierile Sfintilor Printi. Dumnezeu sa Iti ajute!
Vechi 31.07.2019, 22:20:16
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Asa cum ai si tu, care scrii cu d mic?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 01.08.2019, 08:29:40
Ahriman Ahriman is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Asa cum ai si tu, care scrii cu d mic?
Aici gresesti. 1 eu nu am nici un dumnezeu(nici cu d nici cu D). Si ma amuza foarte tare cat de deranjat esti de o litera.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2019, 04:09:14
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Aici gresesti. 1 eu nu am nici un dumnezeu(nici cu d nici cu D). Si ma amuza foarte tare cat de deranjat esti de o litera.
tu gresesti(fara sa vrei).
tu esti "dumnezeul" tau; numele tau il scrii cu majuscula.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 10.11.2019, 09:54:40
Constantina C. Constantina C. is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2019
Implicit

Nu as vrea sa gresesc cele ce voi spune, însă Domnul sa îmi aleagă cuvintele.. Din câte am aflat singura biserica adevărată Intr-u Hristos este cea ortodoxa, biserica mama din care s-a desprins cea catolica. Învățăturile religiei catolice sunt cât se poate de eretine. Numai simplul fapt ca papa se numește el însuși tata și se crede infailibil, spunând ca acolo unde Dumnezeu greșește e poate îndrepta. Despre protestanți nu știu prea multe insa cred ca dacă ne gândim la unire ar trebui sa vedem aceste diferențe.. Biserica noastră ortodoxa, este singura adevărată credința dar ca sa înțelegem ăsta trebuie sa ne avantam în valurile ei, sa înțelegem cum îndrumă omul și care este scopul. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 10.11.2019, 17:17:49
Constantina C. Constantina C. is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2019
Implicit

Eu cred ca trebuie sa vedem diferențele dintre aceste religii, sa înțelegem scopul și învățăturile. Aici este un link depre aceste diferențe, in viziunea Părintelui Dumitru Staniloae
https://youtu.be/RANqFUGXNBw
Reply With Quote
Vechi 11.11.2019, 16:57:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Constantina C. Vezi mesajul
Eu cred ca trebuie sa vedem diferențele dintre aceste religii, sa înțelegem scopul și învățăturile. Aici este un link depre aceste diferențe, in viziunea Părintelui Dumitru Staniloae
https://youtu.be/RANqFUGXNBw
Pe forum s-au dezbatut toate aceste probleme, chiar in amanunt (inclusiv eu am facut asta). Poti citi cateva conferinte de pe forum, pe tema asta, o sa fasesti foarte multe informatii.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
curiozitate