Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2008, 17:16:31
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Si la noi in biserici tot asta este regula, Femeiile in stanga, barbatii in dreapta. Dar pentru ca de regula sunt mai multe femei, cand spatiul nu este suficient, femeile care vin mai tarziu se aseaza in dreapta, dar mai in spate. Doar cei ce vin rar la biserica nu stiu regula.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2008, 17:27:28
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de istoica
Cozia, eu stiam despre copti ca sunt monofiziti, de ce le spui ortodocsi?
Monofizitii sustin ca firea umana (mai putin desavârsita) a lui Hristos ar fi fost complet absorbita de firea Sa divina, cele doua firi fiind astfel confundate într-una. Prin aceasta unire, Eutihie sustinea ca Hristos ar fi avut o singura fire. Aceasta erezie s-a numit „monofizitism” („o singura fire”). Sinodul IV ecumenic de la Calcedon a condamnat in 451 aceasta învatatura si a stabilit ca au existat doua firi desavârsite în una persoana a lui Hristos, unite „în mod neamestecat, neschimbat, nedespartit si neîmpartit".

La Sinod au participat 650 de episcopi.
...Tot ortodocsi sunt,... da monofiziti, deocamdata, dar oricum la nivelul nostru de intelegere astea sunt lucruri minore. Sa ne concentram pe Traditia sfintilor pustiei Egiptului, a Siriei, pe nevointele prin care au trecut si invataturile care ni le-au lasat ...nu prostii si dezbinari aduse de diavol...ca uite ce scriei aici si pe dincolo, uraste-i ca nu sunt SPECIAL ca tine, bla, bla....si sa ne concentram de ex. si pe minastirile Alexandriei care sunt leaganul Ortodoxiei, a crestinismului.

Dumnezeu o sa ne cerceteze inima nu paragrafele din Dogmatica.

Dracusorii din noi de abia asteapta sa lasam lucrul inimii a mintuirii personale si sa intram in intrigi si discutii inutile
Reply With Quote
Vechi 26.03.2008, 18:44:14
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Imi pare rau, dar nu pot fi de acord cu tine. Una este a iubi un om, alta a fi de acord cu ideile lui. Cred ca sunt si altii pe acest forum care intentionat se fac a nu pricepe diferenta. A NU SE CONFUNDA! Cati nu-si iubesc fiii dar nu se pot impaca cu modul lor de a vedea viata! Pentru ca ii cearta nu se cheama ca nu-i iubesc. E un mod speculativ de a pune problema. Iar despre faptul ca in numele nu stiu carei iubiri nu accepti hotararile sinoadelor ecumenice... deja iesim din sfera Bisericii ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2008, 21:15:37
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

De hoataririle Sinoadelor Ecumenice nici nu se pune problema de a iesi din ele, insa sa nu ne pierdem iubirea si curiozitatea de a comunica cu ceilalti frati ortodocsi da, de acord, deocamdata rataciti, insa cu care impartasim aceiasi Sfinti! deoarece si de la ei avem multe de invatat si de vazut, ..arhitectura, pictura, fresca, mozaic, povestiri, oameni interesanti...altfel ajungem ca unii de pe aici sa umblam pe strada si sa ne uitam cu ura la cei din jur vazind in toti dusmani care altceva nu vor decit sa ne sicaneze, asta-i boala curata!...Doamne Fereste-ne si ne lumineaza mintile!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2008, 22:35:04
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

monofizitii eu stiu ca sint declarati de biserica ortodoxa ERETICI ,caci nu recunosc cele 2 firi ale mintuitorului si de aci se trag alte consecinte nefavorabile credintei.Dar las pe un teolog sa ne scrie aci mai detailat.Daca nu crezi DREPT ,CUM VREA HRISTOS,DEGEABA CREZI ...AIUREA!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2008, 22:48:12
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Bine acum si de catolici multi de pe aici spun ca sunt eretici...hai sa fim seriosi!...a fi eretic este un cuvint cumplit groaznic...sa nu exageram vorbind despre unii care cred si boteaza in numele Sfintei Treimi... sa avem pardon, si sa ne mai linistim o leaca din zelul nostru...
Reply With Quote
Vechi 26.03.2008, 23:03:29
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

degeaba boteaza daca n-o fac cum trebuie. ARIE acvea O SINGIRA DEOSEBIRE fata de dreapta credinta si a fost considerat eretic pt ca aceasta parere alui PERICLITA MINTUIREA OMULUI,de aceea a fost anatemizat si a primit o palma de la sf NICOLAE. Ma intreb cite palme le-ar da SFINTUL NICOLAE la catolici de vreme ce ei au introdus 5 deosebiri de credinta! De altfel sfintul NICOLAE ne vorbeste si azi la BARI ,unde se afla moastele sale .Stii,ANDREI ca acolo slujesc preoti ortodocsi ,desi BARI se afla intr-o zona numai catolica? Si stii de ce!? PT ca moastele acestui mare sfint care este SF. NICOLAE NU IZVORASC MIR DACA SLUJESC CATOLICII,NUMAI DACA SLUJESC ORTODOCSII.Asa cum spune un preot GHEORGHE in predica ,aflata pe ortodoxmedia.com la POGARIREA DUHULUI SFINT spre sfirsitul lumii minunile ,caci si aceasta e o minune ,nu mai folosesc NECREDINCIOSILOR ,adica nu trag nici o concluzie catolicii din acest fapt. PREDICA ,de altfel toate cele 6 predici ale acestui preot merita sa le salvezi si sa le asculti .
Reply With Quote
Vechi 27.03.2008, 12:34:18
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
monofizitii eu stiu ca sint declarati de biserica ortodoxa ERETICI ,caci nu recunosc cele 2 firi ale mintuitorului si de aci se trag alte consecinte nefavorabile credintei.Dar las pe un teolog sa ne scrie aci mai detailat.Daca nu crezi DREPT ,CUM VREA HRISTOS,DEGEABA CREZI ...AIUREA!
Serios? Si tu crezi ca doar credinta te mantuieste? Sa crezi drept si sa lucrezi drept in credinta!

Nu suntem noi in masura sa judecam cine sa mantuieste sau nu! Asta se va vedea la judecata de Apoi care este DOAR in mana lui Dumnezeu!

Cat priveste faptul ca Sf Nicolae i.ar fi palmuit pe catolici...nu fii asa de sigura! Sunt o multime de catolici care au adus cinste si slava lui Dumnezeu, desi au trait in credinta catolica....care zici tu ca e aiurea....!

Ti s-a dat sa fii ortodoxa...slaveste pe Dumnezeu si nu osandi pe altii ca sa nu fii osandit la Judecata!
Reply With Quote
Vechi 27.03.2008, 14:32:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
degeaba boteaza daca n-o fac cum trebuie.
Eu inteleg Sofia, dar ce te faci ca nici noi nu mai botezam cum trebuie. Eu dupa slujbe stau des la botezuri si sa stii ca copilasii nu mai sunt scufundati ci doar li se toarna apa pe cap...asta din ce am vazut eu...poate tu stii altfel.

Iar despre Sf. Nicolae si eu ma indoiesc ca a palmuit pe cineva, act care presupune minie, minie care un sfint asa de mare nu o poate simti, deci fara minie nu poate fi vorba de palme....iar palme in joaca nu cred ca a dat(adica neminios)...deci povestile astea tin la cei care nu inteleg iubirea si cum lucreaza in Sfintii Parinti....si deci este de natura dubioasa. Hai sa nu ne hazardam sa credem chiar tot ce se vintura fara sa meditam putin asupra lor.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2008, 14:55:07
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Era o vorba: Iubeste si fa ce vrei. Parca a Fer. Augustin. Pai daca iubesti cu adevarat, nu poti sa faci ceva contrar iubirii. Eu indraznesc sa spun ca la judecata se va tine seama doar de iubire. Cu cat ai mai multa dragoste cu atat vei fi mai fericit. Dimpotriva, pe cat este de absenta dragostea din tine, pe atat vei suferi. Iubirea noastra ne va descoperi cati am adunat in inima. Astfel, sa nu uitam ceea ce spune Sfantul Maxim scrie: "Daca pe unii ii urasti, pe altii nici nu-i iubesti, nici nu-i urasti; pe altii, iarasi, ii iubesti, dar potrivit; si, in sfarsit, pe altii ii iubesti foarte tare; din aceasta neegalitate cunoaste ca esti departe de dragostea desavarsita, care cere sa iubesti pe tot omul deopotriva".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
judecata lore86 Generalitati 20 08.05.2013 17:49:23
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20
Pocainta si doar apoi Impartasanie gabi3010 Intrebari utilizatori 0 24.03.2010 16:03:07
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10
Judecata de Apoi - de ce abia atunci? sophia Pocainta 97 10.08.2009 21:00:17