![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
: 1. Și erau în Biserica din Antiohia prooroci și învățători: Barnaba și Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut împreună cu Irod tetrarhul, și Saul. Apostolul Pavel se numește pe sine învățător: Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel Cap. 2 20. Povățuitor celor fără de minte, învățător celor nevârstnici, având în lege dreptarul cunoștiinței și al adevărului, Cum zici matale că nu există dascăli ai Bisericii nu vezi că sari din schemă perioada Apostolilor ? Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel Cap. 1 7. Spre aceasta am fost pus propovăduitor și apostol (adevăr grăiesc în Hristos, nu mint) - învățător neamurilor, în credință și adevăr. Epistola a doua către Timotei Sfântului Apostol Pavel Cap. 1 11. Spre aceasta am fost pus eu propovăduitor și apostol și învățător al neamurilor. Apostolul Pavel vorbea chiar de titulatura de Părinte, pentru că i-a născut prin Evanghelie pe cei cărora li se adresează : Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 4 15. Căci de ați avea zeci de mii de învățători în Hristos, totuși nu aveți mulți părinți. Căci eu v-am născut prin Evanghelie în Iisus Hristos. Apostolul Pavel se adresează lui Timotei cu Fiule, fără să-i fie fiu trupesc, deci e relația Părinte duhovnicesc -fiu duhovnicesc pentru că l-a născut prin Evanghelie : Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel Cap. 1 18. Această poruncă îți încredințez, fiule Timotei, ca potrivit proorociilor făcute mai înainte asupra ta, să te lupți lupta cea bună, după cuvântul lor, De aici mai decurge și principiul ascultării Părinte-Fiu duhovnicesc din moment ce Apostolul Pavel încredințează porunci, sarcini, povețe. Ce mai zice Apostolul Pavel: Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 6 6. Cel care primește cuvântul învățăturii să facă parte învățătorului său din toate bunurile.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 03.10.2021 at 18:25:34. |
|