Citat:
În prealabil postat de gpalama
Cu dracul se lupta cu rugaciune, spovedire, impartasire. Cum a facut Sfantul Vasile cel Mare.
Cu dracul nu se joaca asa cum fac sectarii si protestantii.
|
Corect, e adevarat.
Citat:
În prealabil postat de Iorest
Dacă e să o iei logic preoții și familiile lor sunt cei mai atacați ca să li se strice lucrarea bisericească prin care se pot mântui mii și zeci de mii de oameni (deci vrăjmașul are zavistie pe ei și vrea să-i surpe) și aceia doar prin Sfintele Taine, Spovedanie, Împărtășanie, Maslu, smerenie, milostenie și rugăciune se apără.
Alege-ți un sfânt ocrotitor al casei, fă-i acatistele, sfințește casa când se apropie hramul lui, roagă-l să-ți apere casa de atacuri nevăzute
Primește și preotul când vine cu Boboteaza, eu sincer nici nu mă uit la 20, 50 de lei pe care-i dau la preot când pot să-mi aduc o binecuvântare în casă.
Tu mai ai un avantaj poți să iei Agheasmă Mare sfințită direct de la ierarh de la ÎPS Teodosie de pe faleză exact peste o lună pe 6 Ianuarie și poți să stropești casa cu ea.
Câți mai iau Aghiasmă sfințită direct de ierarh în toată România și diaspora ?
Poți să mergi săptămânal la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Tomitană la o liturghie unde preoții și diaconii sunt psalți de primă mână și „în Biserica Slavei Tale în Cer ni se pare a sta” cum au zis emisarii țarului trimiși în toată lumea să vadă care e credința cea adevărată, după ce au asistat la o liturghie greacă ortodoxă .
|
Bun sfat pentru neamuri, sunt bune informatiile. O sa tin cont de ele, dar problema nu era la mine, era la neamurile mele.
Citat:
În prealabil postat de Moroco
Bun si frumos sfat insa n-ai vrea sa faci tu toate astea pentru el? Stii tu, tu cu lucrul si el cu pomana. Fa tu toate astea pentru el.
Io v-am recomandat doar atata: ”nu mancati din aluatul fariseilor ipocriti si habotnici, caci ei zic dar nu fac si pun sarcini grele peste voi ca sa se laude cu ei insisi in trupurile voastre”
Sper ca nu te-ai suparat. Daca te-ai suparat atunci te rog sa ma ierti ca te-am intrebat si te-am sfatuit. Imi dau seama ca esti un ortodox practicant foarte riguros dar celui caruia i te adresezi e un cersetor. Chiar crezi ca te va putea el asculta?
|
Ahh, te referi la mine? sau la Sebastian? Eu nu am fost problema. Nu am avut probleme de genu, multumita lui Dumnezeu. Era vorba despre niste neamuri de ale mele care au avut problema asta si s-a rezolvat la preot treaba.
Citat:
În prealabil postat de Iorest
M-am adresat lui Adr.Iu91 (eu văd clar la ce am dat quote), care e de prin Dobrogea, nu domnului Sebastian, dar oricine poate prelua măcar sfatul cu sfântul ocrotitor al casei, măcar în parte dacă nu face sfeștanie măcar acatiste poate face, poate prăznui ziua sfântului din calendar, iar spovedania, împărtășania și maslul sunt accesibile.
Eu nu stau în Constanța, altfel aș merge măcar lunar la Catedrala de acolo, chiar și la sfințirea apei de pe faleza Tomisului de 6 ianuarie, sau la momentul pascal cu lumina când ÎPS Teodosie aduce lumina de pe apă ca o readucere aminte a sosirii apostolului Andrei în Scytia Minor.
Sfințirea de Bobotează ca la Tomis n-am mai văzut în altă parte, iar agheasma mare sfințită de un ierarh sigur are putere să binecuvânteze ogoarele și casa.
https://youtu.be/HUKwXz2hCjY?t=87
|
Sunt bune informatiile. Mersi frumos, o sa dau mai departe la cineva din neam sa ii ajute in continuare, mai mult pentru luminarea mintii acelei femei din ce am scris eu.
Deci Moroco, eu nu sunt problema, mai citeste o data ce am scris, vorbeam de neamuri!