Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2022, 16:04:14
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6)
Adica nimeni nu sa mantuieste fara rastignire, fara suferinta, fara sange. Toti ucenicii Lui (afara de Ioan) au ales mai bine moartea decat a nu-L marturisi pe Hristos.

Trupul si sufletul care nu sunt in disputa si se inteleg, inseamna ca sufletul ajunge puternic si sa domine trupul folosindu-se de el pentru a-si indeplini misiunea pentru care s-a (re)intrupat; un astfel de trup are nevoi ce trebuiesc indeplinite cu smerenie(modest) si dorinte ce sunt jertfite.
Aceasta este randuirea ontologica in Imparatia lui Dumnezeu, si aici a venit Iisus sa-l invete pe om sa scurteze reincarnarile intr-una singura, daar facand apel la puteri mai presus de cele omenesti si la care omul are acces prin Duhul Sfant..
Dacă ar exista reîncarnare un suflet ar putea fi trimis oricând în altă cultură, hindusă, animistă, șamanistă, în zone unde se practică cultul pt zei șamd, în zone în care e hulit Hristos sau este minimizat ca simplu profet.
De ce ce ar întina Dumnezeu un suflet creștinesc cu niște abateri religioase trimițându-l în Nepal, sau oriunde aiurea pe planetă după ce a avut o viață în care a fost botezat creștinesc și ortodox (care e botez deplin)?

O foarte mică parte din populația pământului are înțelegerea că prin jertfa lui Hristos vine învierea și viața veșnică, ceilalți ori s-au lepădat, ori nu cred deloc, ori sunt într-o sferă de influență unde sunt alte curente esoterico-religioase de sute sau mii de ani.

Reîncarnarea nu e compatibilă cu creștinismul.

Nu mai spun că dacă un om are mai multe înfățișări din mai multe vieți, nici iconografia religioasă nu ar mai fi actuală, sau permisă, ar apărea dilema la reîncarnarea a câta arată un suflet așa :) și câte vieți i s-au mai scurs de atunci.