![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Rugăciune
Doamne iartă-mi răutatea Din cuvinte și gândire, Din trăirea egoistă Și părerile de sine. Dă-mi putere'n simțământul Tainic și duhovnicesc, Dă-mi smerenie profundă, Mai deplin și mai firesc. Să trăiesc viața-n credință, Tot mai vie mai curată, Mai firească și mai sfântă Și cât mai nevinovată. Dămi adâncă cercetare Să cunosc răul din mine. Dă-mi să scap de judecare În păcatele străine. Dă-mi cuvânt ce poartă milă Și iubire'adevărtă, Dă-mi să simt în orice semen Suferința ce o poartă. Dă-mi să plâng cu cel ce plânge, Și să-i dau –întru credință- Și cămașa de pe mine, Să-l mângâi în suferință. Dămi iubirea Ta divină Pentru țară și popor Să mă pot ruga cu lacrimi Scumpule Mântuitor. Dămi să plâng în rugăciune Pentru oamenii curați, Plini de lipsuri și necazuri Și la bănci îndatorați. Pentru cei bătrâni și singuri Ce n-au bani nici pentru pâine, Și au datorii la apă, La căldură și la Tine. Pentru pruncii ce vin Doamne, Azi pe lumea suferinței În familii fără viața Și virtuțile credinței. Pentru preoți și biserici, Pentru'nalta ierarhie, Spre-a nu despărți credința De lumina veșniciei. Dă-ne Doamne tuturora Înțelegerea credinței În care-au trăit străbunii Și folosul suferinței. ( Nicolae Mirean )
|
||||
|
||||
![]()
O rugăciune foarte frumoasă a unui nevoitor, a unui călugăr athonit, care cred că în sufletul său nu-și dorea nimic altceva decât îmbogățirea întru Dumnezeu, o rugăciune în care cred că ne putem regăsi cu toții. Zice așa:
„Nu doresc să trăiesc mult. Vreau să trăiesc cu Tine. Mult, viu și nesfârșit ești Tu. Vino și fă voia Ta întru mine. Vino când vrei și când socotești Tu. Vino ca o adiere, ca o binecuvântare, dacă socotești astfel, vino ca un fulger al încercării și arde-mi ființa dacă crezi că așa trebuie. Știu că ceea ce va urma vizitei Tale, în orice fel ai veni, va fi ceea ce-mi doresc mai adânc, ceea ce nu pot exprima și găsi nicăieri altundeva în afară de Tine. De aceea, pe Tine Te caut și aștept. Sunt dezamăgit de mine însumi, numai Tu rămâi, și vin la tine, Doctorul, luminarea și sfințirea sufletelor și trupurilor. Vin bolnav cum sunt și îmi încredințez Ție toată viața și nădejdea mea. Amin.” Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.Amin. Doamne ajuta!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 14:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 16:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 15:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|