Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2008, 14:14:45
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
litanul: ramai la parerea ta; eu ii cred pe Sfintii Parinti, caci ceea ce au scris ei, este inspirat de Duhul Sfant.
Dar uitasem ca sfintii au aparut abia in NT.
Dar ma intreb, cam cata mandrie se ascunde in cuvintele tale: "Nu-l inlocui cu invataturi slabe.". Oare nu stii ca sfintii vorbesc cu cuvintele Duhului Sfant?
Corect: fiecare cu alegerea lui. Numai ca nu inteleg de ce alegi unii "Sfinti Parinti" care nu prea cunosc Sfanta Scriptura. Nu poti sa-i alegi dor pe cei care a caror invatatura este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu?
Sfantul Ilie este din Vechiul Testament.
Consideri ca este mandrie indemnul de a considera orice alta invatatura, ca fiind slaba, in comparatie cu Cuvantul lui Dumnezeu? Mai ales cand postezi articole care arata amatorismul celui care l-a scris. Cuvintele Duhului Sfant sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Cei care au scris Sfanta Scriptura, in mod sigur, au fost inspirati de Duhul Sfant. Pentru restul... nu am nici o garantie.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2008, 21:23:56
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de litanul
Citat:
litanul: ramai la parerea ta; eu ii cred pe Sfintii Parinti, caci ceea ce au scris ei, este inspirat de Duhul Sfant.
Dar uitasem ca sfintii au aparut abia in NT.
Dar ma intreb, cam cata mandrie se ascunde in cuvintele tale: "Nu-l inlocui cu invataturi slabe.". Oare nu stii ca sfintii vorbesc cu cuvintele Duhului Sfant?
Corect: fiecare cu alegerea lui. Numai ca nu inteleg de ce alegi unii "Sfinti Parinti" care nu prea cunosc Sfanta Scriptura. Nu poti sa-i alegi dor pe cei care a caror invatatura este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu?
Sfantul Ilie este din Vechiul Testament.
Consideri ca este mandrie indemnul de a considera orice alta invatatura, ca fiind slaba, in comparatie cu Cuvantul lui Dumnezeu? Mai ales cand postezi articole care arata amatorismul celui care l-a scris. Cuvintele Duhului Sfant sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Cei care au scris Sfanta Scriptura, in mod sigur, au fost inspirati de Duhul Sfant. Pentru restul... nu am nici o garantie.
Cred ca de acum orice cuvant in plus e de prisos.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2008, 14:14:32
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Citat:
Numai ca nu inteleg de ce alegi unii "Sfinti Parinti" care nu prea cunosc Sfanta Scriptura. Nu poti sa-i alegi dor pe cei care a caror invatatura este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu?
Aici observ lipsa de smerenie a celor care cred ca sunt mari cunoscatori ai cuvantului lui Dumnezeu.
Poi lipsa de smerenie in citirea si cunoasterea scripturii poate sa te bage in niste capcane teribile:
Romani 12:16. Cugetati acelasi lucru unii pentru altii; nu cugetati la cele inalte, ci lăsati-vă dusi de spre cele smerite. [color=red]Nu va socotiti voi insiva intelepti.[/color]
Eu din ce am citit la sfintii parinti acestia cunosc bine Sfanta Scriptura, si vorbesc in acod cu ea.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2008, 20:19:19
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Citat:
Numai ca nu inteleg de ce alegi unii "Sfinti Parinti" care nu prea cunosc Sfanta Scriptura. Nu poti sa-i alegi dor pe cei care a caror invatatura este in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu?
Aici observ lipsa de smerenie a celor care cred ca sunt mari cunoscatori ai cuvantului lui Dumnezeu.
Poi lipsa de smerenie in citirea si cunoasterea scripturii poate sa te bage in niste capcane teribile:
Romani 12:16. Cugetati acelasi lucru unii pentru altii; nu cugetati la cele inalte, ci lăsati-vă dusi de spre cele smerite. [color=red]Nu va socotiti voi insiva intelepti.[/color]
Eu din ce am citit la sfintii parinti acestia cunosc bine Sfanta Scriptura, si vorbesc in acod cu ea.
Apostolul Pavel a apreciat aceasta "lipsa de smerenie". Iata ce spune Sfanta Scriptura despre cei din Berea: "Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna, si CERCETAU SCRIPTURILE IN FIECARE ZI, CA SA VADA DACA CE LI SE SPUNEA , ESTE ASA" (Faptele Apostolilor 17: 11). Lor le-a vorbit insusi marele apostol al neamurilor, Pavel. Si ei au avut "lipsa de smerenie" sa-l verifice cu Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2008, 00:35:37
ancah
Guest

Implicit

litanul: Lor le-a vorbit insusi marele apostol al neamurilor, Pavel. Si ei au avut "lipsa de smerenie" sa-l verifice cu Scriptura.

Aceasta nu e lipsa de smerenie.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2008, 15:02:24
Member

Implicit

Citat:
litanul: Lor le-a vorbit insusi marele apostol al neamurilor, Pavel. Si ei au avut "lipsa de smerenie" sa-l verifice cu Scriptura.

Aceasta nu e lipsa de smerenie.
Citeste si ghilimelele. Expresia nu-mi apartine.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2008, 20:36:50
ancah
Guest

Implicit

litanul: cand dai un citat indica te rog si sursa.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2008, 19:22:15
Member

Implicit

Citat:
Pe pagina asta au scris doar trei persoane. Citatul este al uneia dintre ele. Cred ca te grabesti sa dai replici fara sa citesti ce se discuta.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2008, 19:24:08
Member

Implicit

Citat:
Citat:
Pe pagina asta au scris doar trei persoane. Citatul este al uneia dintre ele. Cred ca te grabesti sa dai replici fara sa citesti ce se discuta.
Rectific: trei persoane, in afara de tine.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2008, 23:02:19
ancah
Guest

Implicit

Scuze, litanul. Am crezut ca citatul dintre ghilimele e din biblie, sau dintr-o carte citita de tine. Iar daca citezi un user, atunci fii bun si scrie "citat..." ca sa stie toata lumea despre cine e vorba.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre secte viviana Generalitati 4 30.12.2007 16:30:02