Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2022, 17:32:33
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Creștinismul ortodox instituționalizat nu va cădea vreodată.

"Pe tine întemeiez Biserica mea și porțile iadului nu o vor birui"

Biserica a fost înființată la Cincizecime și exista prin succesiunea apostolilor, episcopilor în Duhul Sfânt.
Biserica Ortodoxa, singura Biserica, a păstrat învățăturile Domnului Iisus Hristos, apostolilor, Sfinților Părinți și a Sinoadelor Ecumenice.

Așa că degeaba se screm porțile iadului. Biserica biruitoare e veșnică.
Matei 16:18-19 VBRC2020

Și eu îți zic: tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea și porțile iadului nu o vor birui. Ție îți voi da cheile împărăției cerurilor: dacă vei lega [ceva] pe pământ, va fi legat în ceruri, iar dacă vei dezlega [ceva] pe pământ, va fi dezlegat în ceruri”.

Singura instituție,și cea mai veche și cea mai puternică este cea a Bisericii Catolice.Doar BC poate aduce unitatea credinței,și poate unii în credință celelalte culte religioase.
Vechi 10.09.2022, 20:31:01
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Creștinismul ortodox scade pt că scade și demografia, deci se restrânge nu dispare, dispar școli, dispar primării - comune care scad numeric sunt absorbite de altele ca să fie 5.000 de locuitori, scad aproape toate orașele mari inclusiv cele universitare oamenii se mută din ele, și cum am vrea să duduie creștinismul ?

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Singura instituție,și cea mai veche și cea mai puternică este cea a Bisericii Catolice.Doar BC poate aduce unitatea credinței,și poate unii în credință celelalte culte religioase.
Biserica Romano- Catolică scade în America de Sud, e înghițită de neoprotestantism:

https://www.axios.com/2022/08/25/lat...igion-politics

Why many Latinos are choosing Protestantism over Catholicism

The percentage of Latinos who identify as Protestant — evangelical and other Christian faiths — is expected to grow from about 25% today to 50% by 2030.

Dacă papa va forța o unire pan-religioasă cu atât mai mult nu va fi acceptat ca suveran.