Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2022, 21:29:38
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Și nu incerc sa promovez/susțin niciuna in mod special.Logic poate uneori pare că inclin spre (neo)Protestantism sau Catolicism sau New Age sau știu eu..Însă doar accentuez anumite părți bune/rele într-o manieră subiectivă,însă incerc cât de cât să fiu obiectiv.

Ce mă interesează pe mine este integrarea umanității in conștiința cosmică universală...

Pare utopic,dar a fi conectați toți la Sursă,cred că este idealul spiritual al planetei.

Iar religia nu pare că poate oferi asta, tocmai de asta vorbesc despre spiritualitate și curente care sunt interesate de aceasta.
Înclini spre neo(Protestantism) sau Catolicism ca să critici ortodoxia.
Apoi critici însăși Biblia din perspectiva New Age.
Adică te folosești de un instrument ca să critici o dogma,apoi critici instrumentul respectiv.

Nu ești de acord cu orice religie și propui spiritualitatea.
Ce anume? Yoga? Meditație transcendentala?

A fi una cu Sursa sună...Sursa e ceva impersonal,departe.
Dumnezeu în creștinism e Persoană ,e apropiat, ii spunem intim Doamne, Tată.

Si Bivolaru la MISA declara ca vrea integrarea umanității în conștiința cosmica,în Absolut.
Si Osho în State.
Mântuitorul ne-a avertizat de hristoșii mincinoși ai vremurilor din urma. "După roade ii veți cunoaște ".

Ce forma de spiritualitate propui? Cum se unesc oamenii care îmbrățișează aceasta forma? La biserică, online,în spirala? Ce anume fac?
Pana la urma nu ai ajunge tot la o forma de organizare,o doctrina,o ierarhie?! Retoric întreb.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2022, 22:25:30
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Înclini spre neo(Protestantism) sau Catolicism ca să critici ortodoxia.
Apoi critici însăși Biblia din perspectiva New Age.
Adică te folosești de un instrument ca să critici o dogma,apoi critici instrumentul respectiv.

Nu ești de acord cu orice religie și propui spiritualitatea.
Ce anume? Yoga? Meditație transcendentala?

A fi una cu Sursa sună...Sursa e ceva impersonal,departe.
Dumnezeu în creștinism e Persoană ,e apropiat, ii spunem intim Doamne, Tată.

Si Bivolaru la MISA declara ca vrea integrarea umanității în conștiința cosmica,în Absolut.
Si Osho în State.
Mântuitorul ne-a avertizat de hristoșii mincinoși ai vremurilor din urma. "După roade ii veți cunoaște ".

Ce forma de spiritualitate propui? Cum se unesc oamenii care îmbrățișează aceasta forma? La biserică, online,în spirala? Ce anume fac?
Pana la urma nu ai ajunge tot la o forma de organizare,o doctrina,o ierarhie?! Retoric întreb.
Eu nu propun nimic,nu sunt în măsură să propun eu ceva...

Eu doar încerc să înțeleg,sa discut și să studiez ce au produs alții...

Însă dacă critic ceva,nu fac decât să utilizez rațiunea pentru a observa ceea ce se întâmplă în jurul meu...

Roadele acestor hristosi mincinoși sau profeți falși.... Dă-mi voie să-ți spun că eu nu cred in eroare/erezie sau adevăr absolut in situația actuală a umanității...

Exista doar stadii de evoluție, căi diferite și poziționarea in cadrul polarității,care până la urmă face parte din noi in ambele polarități+-.

Este irelevant ce propune omul în raport cu ce reprezintă Absolutul/Sursa/, Dumnezeu...

Eu cred că indiferent de raportarea noastră la Divin , indiferent ce cum este reprezentat acesta în fiecare etapă a umanității, singurul factor dinamic este omul,Divinul rămâne același,însă formele sale de manifestare asupra umanității,și implicit a percepției omului asupra Lui.

Deci nu contează...Omul este emanație,o parte integrantă din Absolut, nu-i rămâne decât să înțeleagă asta,și să conștientizeze că este unit cu tot ce este din jurul lui.

Nu ai nevoie de o religie pentru asta,sau de apartenență la vreo organizație, doctrina sau altceva de genul.
Practic religiile mai mult dezbină decât unesc,aduc mai mult război decât pace și inloc să răspândească un mesaj de iubire și pace, provoacă teamă,ura și intoleranță.

Faci parte din umanitate....Este scris in ființa ta asta....

Last edited by Seraphim7; 17.09.2022 at 22:31:58.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2022, 22:50:26
Senior Member

Implicit

Citat:

Roadele acestor hristosi mincinoși sau profeți falși.... Dă-mi voie să-ți spun că eu nu cred in eroare/erezie sau adevăr absolut in situația actuală a umanității...

Exista doar stadii de evoluție, căi diferite și poziționarea in cadrul polarității,care până la urmă face parte din noi in ambele polarități+-.

Este irelevant ce propune omul în raport cu ce reprezintă Absolutul/Sursa/, Dumnezeu..

Nu ai nevoie de o religie pentru asta,sau de apartenență la vreo organizație, doctrina sau altceva de genul.

Faci parte din umanitate....Este scris in ființa ta asta....
Apropo de roadele hristoșilor mincinoși: mulți adepți Misa au fost exploatați fizic,sexual și emoțional, au dezvoltat boli psihice și neurologice. Cam asta le-a adus integrarea în Absolut.
Ceva similar a fost și cu Osho, l-au extrădat ca să nu facă pușcărie pentru escrocherie și tentativa de omor calificat, premeditat.
În fine,asta e alta discuție.

Ce spui tu e o ideologie abstracta , fără aplicare în concret.
Dacă oamenii se văd că fiind Una crezi ca nu vor mai fi războaie, traume,suferințe? Intr-adevar la nivel teoretic suna bine.
Numai ca omul are nevoie de un motor sa meargă intr-o direcție.

Tu crezi ca dacă nu va mai fi religie, decât aceasta ideologie s-a terminat cu suferința în univers?
Pai religie asta înseamnă: re-legare. Adică refacerea legăturii între om și Dumnezeu.
Omul are nevoie în mod practic,concret de unelte pentru asta: rugaciune, post, pocăință, comunitate religioasa și foarte important o apartenenta la acea comunitate.
Mulți oameni îl iubesc pe Dumnezeu prin prisma religiei în care s-au născut.
Deci își iubesc religia.
Astfel ca o atare ideologie li se pare nihilism,ca nu se îndreaptă spre nicăieri, nu are finalitate.

Când vrei sa demoleze ceva (religii) trebuie să te gândești bine dacă e în regulă ce faci prin prisma oamenilor.
Si dacă alegi sa o faci, trebuie să știi foarte bine ce pui în loc!
Dacă pui spiritualitate trebuie sa știi ce și cum. Omul are nevoie de unelte, sa se apuce de treabă ,sa lucreze cu el însuși, sa se autocunoasca, perfecționeze șamd .

Cu ce e mai buna o ideologie difuza/confuza fără aplicabilitate în concret decât religia creștină?!
Si creștinismul are drept mesaj principal unitatea, iubirea.
"Porunca noua va dau vouă: sa va iubiți unul pe altul asa cum v-am iubit Eu"
"Mai mare dragoste nu are cineva decât acela care își pune viața pentru voi"

Dacă am reuși să împlinim porunca Evanghelică ar fi raiul pe pământ.
Așa că sa ii lăsăm pe ortodocși ca sunt pe Cale cu toate pacatele lor.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2022, 23:14:56
Senior Member

Implicit

Scuză-ma,cu riscul de a-mi lua sute de anateme,o să-mi dezvălui puțin din convingerile mai personale,deși incerc sa evit asta,din motive pe care o sa le vezi imediat..

Adică tu vrei sa spui că Iahve/Savaot/Elohim este Divinitatea supremă/Creatorul/Stăpânul Universului?

Adică o zeitate care își alege doar o "seminție" din toate creația,care își alungă creatura doar pt că nu l-a ascultat,care este sabotat din interior de către cel mai puternic înger al Sau ,care își trimite Fiul la moarte și care în ultimul Său mesaj vorbește despre distrugerea lumii....

Tu acesta crezi că este Dumnezeul adevărat???

Unul care crează confuzie,distrugere,care este incapabil să mențină ordine în creație....

Eu nu cred asta....
Vechi 18.09.2022, 10:25:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Scuză-ma,cu riscul de a-mi lua sute de anateme,o să-mi dezvălui puțin din convingerile mai personale,deși incerc sa evit asta,din motive pe care o sa le vezi imediat..

Adică tu vrei sa spui că Iahve/Savaot/Elohim este Divinitatea supremă/Creatorul/Stăpânul Universului?

Adică o zeitate care își alege doar o "seminție" din toate creația,care își alungă creatura doar pt că nu l-a ascultat,care este sabotat din interior de către cel mai puternic înger al Sau ,care își trimite Fiul la moarte și care în ultimul Său mesaj vorbește despre distrugerea lumii....

Unul care crează confuzie,distrugere,care este incapabil să mențină ordine în creație....

Eu nu cred asta....
Dumnezeu nu a ales doar o seminție ci a inspirat,insuflat întreaga omenire.
Însă doar acea seminție l-a ales pe El.
Celelalte popoare au ales închinarea la idoli , zei, puteri cosmice,planete,animale, creaturi. În spatele idolilor stăteau demoni, care astfel ii inrobeau pe oameni.
Tatăl minciunii,diavolul făcea asta.

Cel mai puternic înger a căzut din narcisism și mândrie. Prin liber arbitru. S-a întunecat, orbit și alege sa nu se reîntoarcă veșnic,nu Dumnezeu care primește pe oricine.
Iar Dumnezeu știe ca nu o va face dar nu mantuiește cu forța. Chiar dacă l-ar mântui pe Satana cu forța, Satana ar face din rai iad și el tot chinuit ar fi. Trebuie să își vindece boala, răutatea, viclenia prin pocăință și smerenie.Dar nu vrea.

Dumnezeu si-a trimis Unicul Fiu la moarte din dragoste fata de toți oamenii, ca să ii salveze de suferință, atât de mult ne iubește.

Iadul veșnic îl creează Satana, îngerii lui și oamenii care îl urmează. Nu Dumnezeu. Prin alegerile lor.
Fiecare va primi înapoi ceea ce a semănat.
Dacă lași în lume suferință veșnică ai parte de suferință veșnică.
E o dovada de iubire din partea Lui Dumnezeu ca ne spune adevărul, ca să ne ferim de rău și sa nu ajungem acolo.
Nietzsche și Freud au fost pictați în iad de Părintele Arsenie Boca ca și caderea Turnurilor Gemene din New York înainte de eveniment.
Nietzsche care a scris Antichirstul și pentru afirmația preluata în universitați: "Dumnezeu a murit" , nașterea noului om,supra-omului,care a schimbat fata lumii.
Freud pentru că a îndepărtat oamenii de Biserică, de duhovnici, criticând dogma Bisericii și propunând rezolvarea tuturor problemelor prin psihologie și psihologi.
Fiecare primește ce a lăsat în lume.
Iată cât de valoroasa e viața asta vremelnica pentru cea veșnică.
Când ieșim din trup,în veșnicie, avem parte de ceea ce suntem (ce am făcut, ce urmări am lăsat în urma).
Si Freud și Nietzsche, toți filozofii, psihanaliștii aveau ocazia sa se pocăiască și sa retracteze.
Dumnezeu e atât de bun ca i-ar fi iertat și mantuit.
Dar nu au făcut-o.

Iuda putea alege. Chiar după ce l-a trădat pe Domnul, spun Sfinții Părinți ca dacă mergea la Iisus și ii cerea iertare, îl ierta. Dar a ales sa se spânzure.
La fel si Arie,care e considerat un al doilea Iuda,ca tămăduia dumnezeirea lui Hristos, iar erezia lui cea mai periculoasa, putea sa se caiasca și sa retracteze. Dar nu a făcut-o.

Deci nu Dumnezeu ci omul alege focul veșnic.Dumnezeu ii spune sa nu facă asta.Si încearcă în toate modurile posibile sa îl întoarcă la pocăință. Dar nu trece peste liberul arbitru.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2022, 13:28:38
Senior Member

Implicit

Uită-te puțin peste celelalte topicuri unde am vorbit despre asta....

https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19603

https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19576

https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=19184
Vechi 18.09.2022, 21:17:02
Senior Member

Implicit O precizare punctuala care mi-a scăpat la ultimele postari

Fiul lui Dumnezeu care din Tatăl s-a născut mai inainte de toți vecii - nu creaza iluzia de timp, exprimarea vrea sa spună în afara timpului.
De asta nu interpretam de capul nostru.

Legat de Sinodul din Creta, viața litugica și sacramentala a Bisericii a fost aceeași înainte și după Sinod. Nu s-a schimbat nimic.
Cu excepția câtorva mai chițibușari care se uita la orice virgula în Scripturi, Sfinții Părinți și le place sa creeze dezbinare, certuri. Au încercat o schisma,dar nu le-a reușit.

La momentul respectiv Patriarhia a prezentat oficial punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române,un punct de vedere care a pus capăt încercărilor de dezbinare în Biserica a câtorva schismatici.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2022, 14:30:57
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:

Eu nu cred asta....
Draga Serafim7, cum Dumnezeu ai putut scrie asa ceva?

Vai de sufletul si de mintea ta, te plang, nu te acuz, nu te cert, pur si simplu ma ingrozesc si te plang.

Practic te-a luata vidanja babilonului si vrei unitate in constiinta cea mare, universala, adica sa ne unim ficare cu robotul pacatului suprem si toti sa facem pace, pace asa cum da lumea, cum are lumea stiind ca toti fraierii o intretin la putere si o invesnicesc pentru idolii, zeii si faradelegile ei fara numar.

Dar iata ca incerc sa-ti spulber cosmarul in care te-ai zidit fiind bine ajutat de melancolie.

Citat:
E foarte frumos ca ai indraznit sa fi sincer, sa-ti expui liber credintele, convingerile tale. Ipocritii si fatzarnicii sunt anatemizati nu cei sinceri (oricat de mari tampenii ar crede si ar urma.)

Citat:
Da! Asta vreau sa spun insa Tatal micsorandu-se pe Sine a lasat toate, vazutele si nevazutele, sub domnia Duhului Sfant (un porumbel) si a Domnului Hristos-Cuvantul, Fiul lui Dumnezeu, de care ar fi bine sa ascultam caci preaVeghetorului Emanuel, adica lui Iisus cel inviat din morti, Fiul Mariei fecioara preacurata (un mielutz), i s-a dat toata puterea in Cer si pe pamant.

Citat:
Adică o zeitate care își alege doar o "seminție" din toate creația,
Nu si-a ales o semetie ci din toata lumea vremurilor de dupa potop doar 4 oameni care L-au crezut si pe care i-a invatat sa creada pana la sfarsit: Avraam si Sarra, Melchisedec si inteleptul Ever, care zicand Never Forever, nu s-a dus in babilon sa zidesca turnul rusinii ca sa se uneasca stiintific si constiinstutional cu toata lumea veche a hotilor justitiari ipocriti care a furat Dumnezeirea pentru ca in numele ei sa silniceasca generatiile urmatoare, de la gradinita pana la casele de batrani si sabatoriile deznadejdii.

Citat:
care își alungă creatura doar pt că nu l-a ascultat,
Nu doar nu L-a ascultat ca asta era practica zilnica, ipocrizenia si fatarnicia, ascunsul, mintitul, prefacatoria ci a ravnit la tot mai mult culminand cu jefuirea altarului Raiului din egoism, pomul cunoasterii si intelepciunii, dandu-se victima, plangandu-se ca n-ar fi primit intelepciune. Urma sa se planga ca n-a primit Credinta si ar fi violat si jefuit si pomul Vietii, batandu-si joc de toti locuitorii Raiului cazut sub stapanirea lor, ca satana.

Creatura cazuta in moarte a fost trimisa la lucru, caci se indragostise de Lucretia satanica, stiicluta ferigoliatica transparedenica, asa ca l-a trimis sa-si implineasca visul si ca sa nu se mai amageasca singur cu fericirea mortilor ce misuna prin Rai si se misca exact ca ochiul mortului.

Citat:
care este sabotat din interior de către cel mai puternic înger al Sau ,
Aici ai dreptate, a privit Domnul printre nenumaratele multimi de ingerasi si a zarit pe cel mai bun, cel mai cuminte, cel mai modest, cel mai tainic, cel mai intelept, cel mai ascultator si a indraznit si l-a promovat ca mare sef veghetor peste toti ingerii. Insa, din pacate, cum a ajuns pe functie, deindata si brusc s-a facut mercenar ipocrit, a cazut prin defectul profesional si de bun ce era a inceput sa-si slujeasca egoismul, mandria si necredinta plina de credinta minununata in minciuni si neascultari. A cazut instant in boala profesionala devenind bun de tot, caci Lucifer era un inger prea bun si din mandrie si boala profesionala, n-a mai ascultat devenind bun de tot... asa bun de tot cum devenise si Adam!

Citat:
Care își trimite Fiul la moarte și care în ultimul Său mesaj vorbește despre distrugerea lumii....
Era vorba de moarte si inviere, biruinta asupra zeului mortii care slujea moartea in mortal-combat. Asa a crezut si Iisak fiul lui Avraam acceptand sa fie jertfit de tatal sau pentru Dumnezeu, jertfa de bunavoie cum nu mai fusese niciodata in creatie. Moarte pe cruce, din iubire Duhovniceasca, pentru mantuirea si mangaierea omului ca si omul, creatura sa-L mangaie pe Dumnezeu.

Sfarsitul lumii nu este sfarsitul oamenilor ci este sfarsitul marsaviei pacatului caci dupa ce lumEUL stapanit de satana va dispare va fi invins raul pentru totdeauna si satana si satanistii impreuna cu demonii veghetori vor fi invinsi si inchisi in focul cel vesnic din cumplita lor inchisoare: satalcatraznit.

Citat:
Da, prin Avraam si Sarra a dovedit iubirea si mila dreapta maxima, pentru sfinti, ingeri, oameni si toata faptura si a biruit zeul zeului mortii, moartea si iadul, prin Domnul Iisus!

Citat:
Il confunzi cu satana si demonii lui veghetori care stapanesc lumea.

Esti invartosat, vezi pe sfinvers! Vicleniile satanice creaza confuzie, distrugere, deznadajduitii nepasatori si mandrii fiind incapabili sa asculte sau sa se supuna punand mai presus de orice orgoliul lor si deznadejdea sateist nepasatoare complacandu-se cu sateismul autodistructiv avand impresia ca in focul cel vesnic vor pieri si ca pana atunci pot sa faca orice tampenie ca nu conteaza daca oricum dispar pe veci, insa nu toti vor pieri disparand ci multi se vor chinui oricat ar vrea sa dispara si ei!... vai lor, spirite pierdute, suflete chinuite de propriile nebunii si rautati, cai ratacitoare, ratacite si surpate de propriile sperante desarte. Insa e alegerea lor, singuri se inchid afara in bezna din adanc si-n transparenta ei silnicopata, luxifeerica, seducativa, pana la sticlirea ochilor ca sa se loveasca de zid. Sunt liberi si io nu silnicesc pe nimeni sa creada si sa faca alegeri cum vreau io sau cum ar "vrea" Dumnezeu caci omul nu stie ce face nici daca-i explici cu frumosul si cu Duhul blandetii si oricum fiecare trebuie sa-si invete lectia si sa-si duca crucea.

Citat:
Eu nu cred asta....
Ar fi bine sa inveti sa crezi, sa ai mila de Dumnezeu si de aproape si sa inveti sa crezi!.. in Dumnezeu.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 22.09.2022 at 11:51:20.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2022, 23:16:09
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Chiar Biblia - Noul Testament vorbește despre eres, după cum se vede ereticii nu erau niște oameni nevinovați, blânzi, de care se lua lumea fără motiv ci erau destul de agresivi și unii prigoneau creștinii:

Câteva referințe:

a.Iisus avertizează ucenicii să se ferească de aluatul fariseilor, saducheilor și al lui Irod:

Cap. 16
6. Iar Iisus le-a zis: Luați aminte și feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor.

Sfânta Evanghelie după Marcu
Cap. 8
15. Și El le-a poruncit, zicând: Vedeți, păziți-vă de aluatul fariseilor și de aluatul lui Irod.

a1. Eresul saducheilor nu crede în înviere și încearcă să-l prindă pe Iisus în cuvânt:
Sfânta Evanghelie după Matei cap 22.

23. În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, și L-au întrebat,

b. Eresul saducheilor plini de pizmă aruncă în temniță apostolii pt că aveau trecere în popor:

15. Încât scoteau pe cei bolnavi în ulițe și-i puneau pe paturi și pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei.
16. Și se aduna și mulțimea din cetățile dimprejurul Ierusalimului, aducând bolnavi și bântuiți de duhuri necurate, și toți se vindecau.
17. Și sculându-se arhiereul și toți cei împreună cu el -cei din eresul saducheilor - s-au umplut de pizmă.
18.Și au pus mâna pe apostoli și i-au băgat în temnița obștească.

d.Eresul fariseilor tulbură cu impuneri luate de la sine putere fără sfat cu apostolii:
Faptele Sfinților Apostoli 15:6
6. Dar unii din eresul fariseilor, care trecuseră la credință, s-au ridicat zicând că trebuie să-i taie împrejur și să le poruncească a păzi Legea lui Moise.
24. Deoarece am auzit că unii dintre noi, fără să fi avut porunca noastră, venind, v-au tulburat cu vorbele lor și au răvășit sufletele voastre, zicând că trebuie să vă tăiați împrejur și să păziți legea,

e. Eresul e prilej de cernere
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 11
19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați.

d. Eresul e enumerat la categoria faptă a trupului, nu roadă a duhului
20.Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri,

f. Eresuri pierzătoare de suflet sunt strecurate prin gura unor prooroci și învățători mincinoși care ajung să-L conteste chiar pe Hristos,

A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru
Cap. 2
1. Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire;

g. Apare un vrăjitor și prooroc mincinos (Bariisus/Elimas) care stă împotriva lucrării Apostolilor, plin fiind de toată răutatea și viclenia

6. Și străbătând toată insula până la Pafos, au găsit pe un oarecare bărbat iudeu, vrăjitor, prooroc mincinos, al cărui nume era Bariisus,
7. Care era în preajma proconsulului Sergius Paulus, bărbat înțelept. Acesta chemând la sine pe Barnaba și pe Saul, dorea să audă cuvântul lui Dumnezeu,
8. Dar le stătea împotrivă Elimas vrăjitorul - căci așa se tâlcuiește numele lui - căutând să întoarcă pe proconsul de la credință.
9. Iar Saul - care se numește și Pavel - plin fiind de Duh Sfânt, a privit țintă la el,
10. Și a zis: O, tu cel plin de toată viclenia și de toată înșelăciunea, fiule al diavolului, vrăjmașule a toată dreptatea, nu vei înceta de a strâmba căile Domnului cele drepte?
11. Și acum, iată mâna Domnului este asupra ta și vei fi orb, nevăzând soarele până la o vreme. Și îndată a căzut peste el pâclă și întuneric și, dibuind împrejur, căuta cine să-l ducă de mână.

Last edited by Iorest; 17.09.2022 at 23:24:03.
Reply With Quote
Răspunde