Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2022, 22:42:17
Alfredo Alfredo is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.10.2022
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Ai diagnostic de la mai mulți medici pt chestiile astea sau ți le-ai pus tu singur ?

Crezi că numai tu ai anxietate, nu vezi pe câți i-a afectat psihologic doar pandemia, o să mai vină și recesiune, criză energetică scumpiri impozite - iminența de a fi executat pt neplata taxelor majorate și de a ajunge în stradă, urgența climatică alte taxe de decarbonizare și altele urâte care se adaugă situațiilor de afectare nervoasă.

Ai făcut vreun test acreditat mensa*organizația celor cu iq peste medie, pentru treaba asta ?
Nu ajunge să ai doar iq, ci și coeficient de inteligență emoțională și abilități de socializare.

Aproape orice om are niște abilități cognitive pe care le poate dezvolta ca o super putere cu multă muncă.
Am văzut recent ce spunea un om care are studii în neuroștiință, că folosim în jur de 10-15% max 20% din abilitatea creierului pt că restul proceselor cognitive ar fi în subconștient, nu de altceva - așa e setat să lucreze creierul, poate dacă am folosi mai mult ne-am distruge mai repede rezerva neuronală, vreo 86-100 de miliarde de neuroni ar avea un om.

Deja de la 21 de ani te întreabă lumea când o să ai un copil, nu e cam exagerat ?
Am primit diagnostic de ADD/ADHD , psihiatrul meu nu s-a riscat sa-mi prescrie medicamentatie stimulanta.
De mic am fost suspectat , recent diagnosticat . Ma duc in Iasi sa fac o mapare a creierului , ca sa primesc diagnostic pentru fiecare tulburare in parte (anxietatea , depresia si simptomele din spectrul ADHD au existat dintotdeauna). Este o terapie, terapia neurofeedback speciala pentru regenerare , oxigenare , reparare si reducere a simptomelor pana la nivelul la care nu voi avea nevoie cativa ani de zile de niciun fel de medicament . Pe mine nu m-a prea ajutat niciun sport de performanta , am trecut si pe la inot , la karate , nu am simtit nicio schimbare . Problema era ca nici la sport nu eram alert , atentia si memoria erau jalnice , dormeam cand mi se dadeau comenzi , imi intrau pe o ureche ai ieseau pe cealalta . De cititul unei carti , asta a fost o dorinta care inca nu s-a implinit . Voiam sa citesc lucruri , cred ca singurele lucruri care ma stimulau erau SF-urile , cartile science sau despre tehnologie , comicbook-uri , fanfiction-uri (de unde mi-am dezvoltat si termenii , gandirea , logica , foarte mult expresiile in limba engleza , vocabularul urban , termenii de jargon) . Chiar daca imi intrau foarte greu in cap , retineam ce citeam in proportie de 20-30% , ochii imi fugeau mereu si nu urmaream cum trebuie , iar atentia la detalii nu era . Retinea un om in varsta mai mult decat retineam eu , cu tot cu stilurile mele de viata si sportul ...

Tata mai batea din cand in cand apropouri , el si-ar dori de pe acum sa devina "bunic" :))))) Mi-a si zis ca "poate ai nevoie de o gâză mică" la momentul in care nu stia ce am de fapt . Cand o sa pot sa fiu independent , functional 100% , o sa ma descurc financiar foarte bine ,abia atunci mai deschid capitolu' asta . O sarcina nu e o joaca cum crede el , este o responsabilitate , ca tu , ca parinte , esti perfect functional si-ti poti intretine odrazla , ca-i poti da tot ce are nevoie , ca primeste afectivitate si ingrijire permanenta , asta ar trebui scrisa in lege . De asta se ajunge la avorturi , la divort , la despartiri subite. De ce sa suferim cand putem sa prevenim ? Probabil ma crede "prost" , ca nu ma "bucur" de viata . Uneori chiar ma intreb daca eu gresesc , poate ar trebui sa fac ce-mi zice el , ca doar pentru el traiesc eu , nu pentru mine."Eu trebuie sa fiu marioneta lui tata" , cum imi spunea mama acum cateva luni , retoric mi-a spus , stie mama ca taica-meu era un orgolios , un perfid si un antipatic , l-am detestat atata timp ca ma scuipa in față cand greseam la matematici , n-aveam nevoie de banii lui la fel de jalnici , ma angajam si munceam eu pentru viitorul meu . Iar , acum , cand i-am zis ca am probleme , am auzit scuzele de la el . Pentru prima data in viata i-a parut rau , e cam tarziu oricum , apreciez totusi ca face efortul sa ma duca la terapie , pentru ca asa isi repara el greseala de acum 21 ani , nu prin "imi pare rau simplu" . Oricum , asta este obligatia lui acum , sa stranga bani ca sa ma vindece . N-am nevoie de nimic de la el , decat sa se concentreze pe strictul necesar , n-am nevoie de niciun telefon de la el ,de nicio plata in plus , ma descurc cu ce am . Vreau sa ma vindec si atat .

Imi aduc aminte ca in liceu profesorii trageau de mine sa le fac testele ,proiectele , documentele . Ma laudase profa de romana pentru o memorie extraordinara . Pai daca , functionand la 20% ai memorie extraordinara, la 100% nici nu vreau sa stiu cum as fi . Ramane curiozitatea in continuare , cum as fi daca n-as avea nicio problema de sanatate si as fi eu pentru prim data in viata.

Memoria mi-am mai antrenat-o foarte mult prin eseurile invatate , prin cuburi (rubik) sau alte diverse forme derivate din cubul rubik , jocuri de strategie . La mine asta a fost antrenamentul , problema e ca tot ce tine de functie si memorie de lucru (executiva) nu mai functioneaza deloc , de asta am exteriorizat totul (ceas , notite , obiecte puse la vedere in fata , lipite pe perete pentru ca le vad si stiu ce trebuie sa fac , chiar si gandurile mi le notez ca sa nu le uit , sau sa nu uit ideea , oboseala cronica , impulsivitatea si lipsa motivatiei in a face mai nimic acum ) , e penibil , dar adevarat . Problema in creier se afla in lobul frontal si in hipocampus . Anxietatea si depresia , daca se manifesta pe perioade mai lungi de ani de zile , sunt semnul unui dezechilibru chimic in creier , la ADHD de asemenea.

Last edited by Alfredo; 09.10.2022 at 23:10:06.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2022, 23:09:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alfredo Vezi mesajul
La mine asta a fost antrenamentul , problema e ca tot ce tine de functie si memorie de lucru (executiva) nu mai functioneaza deloc , de asta am exteriorizat totul (ceas , notite , obiecte puse la vedere in fata , lipite pe perete pentru ca le vad si stiu ce trebuie sa fac , chiarsi gandurile mi le notez ca sa nu le uit , sau sa nu uit ideea , oboseala cronica , impulsivitatea si lipsa motivatiei in a face mai nimic acum ) , e penibil , dar adevarat .
Poate ai avut Long Term Covd am citit că afecta și memoria în unele cazuri, a fost o perioadă tulbure dar tot deceniul 2020-2030 va fi foarte agitat, conform agendei 2030 și punctelor la care trebuie să se ajungă.
Vechi 09.10.2022, 23:14:26
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ma duc in Iasi sa fac o mapare a creierului , ca sa primesc diagnostic pentru fiecare tulburare in parte (anxietatea , depresia si simptomele din spectrul ADHD au existat dintotdeauna). Este o terapie, terapia neurofeedback speciala pentru regenerare , oxigenare , reparare si reducere a simptomelor pana la nivelul la care nu voi avea nevoie cativa ani de zile de niciun fel de medicament .
Am găsit povestea lui Costin Dămășaru care a fost chinuit de un tinitus oribil câțiva ani și a avut o perioadă foarte grea, dar s-a pus pe picioare și are o clinică unde aplică diferite terapii:

https://www.youtube.com/watch?v=cXXrKkFFoDo
Vechi 10.10.2022, 05:21:31
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Imi aduc aminte ca in liceu profesorii trageau de mine sa le fac testele ,proiectele , documentele . Ma laudase profa de romana pentru o memorie extraordinara . Pai daca , functionand la 20% ai memorie extraordinara, la 100% nici nu vreau sa stiu cum as fi . Ramane curiozitatea in continuare , cum as fi daca n-as avea nicio problema de sanatate si as fi eu pentru prim data in viata....
Linisteste-te ca nimeni nu-si foloseste nici macar 20% din creierul sau, nici geniile.

ADHD se diagnosticheaza in copilarie si se manifesta pana la maturitate ca mai apoi sa fie purtat(trait) ca si cum nici n-ar fi; de aceea in general nici nu se prescrie medicatie. De acum (de la 21 de ani) n-ar trebui sa mai ai probleme insa daca insa tu vrei sa-l intretii si sa te plangi in continuare, atunci da, sunt probleme subiective.

Te-a invatat bunica vreo rugaciune?
Esti botezat?
Cand ai fost la biserica ultima data?
Citat:
... sa-mi fac eu viitorul pe care-l merit.
Intrebarile de mai sus nu-ti solicita inteligenta la nivelul posibilitatilor tale, dar daca tu astepti ceva pe masura, atunci te rog sa ne spui cam ce viitor crezi tu ca meriti?
Oare tu esti un om bun intre nebuni?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 10.10.2022 at 06:31:29.
Reply With Quote
Răspunde