![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am înțeles că în afară de proorocul Ilie, s-a mai înălțat cu trupul și Enoh, deci nu ar fi ceva nou. Citat:
Și într-unul domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, unul născut, care din Tatăl s-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, cel de o ființă cu Tatăl, prin care toate s-au făcut. Am folosit cuvântul născut, pt că așa e folosit de trei ori în Crezul niceeano-constantinopolitan, Crezul. Are loc o naștere înainte de toți vecii conform Crezului și probabil că tot de atunci era în plan și întruparea din Fecioara Maria, vestită prin prooroci, deja de la căderea lui Adam se prorocise că femeia va zdrobi capul șarpelui: https://doxologia.ro/intreaba-preotu...anta-ei-ea-iti Am făcut diferența dintre nașterea dinainte de toți vecii și întrupare, dacă nu a existat trup în prima fază nu înseamnă că s-ar dematerializa în a treia după întrupare și înălțare, ci eventual că s-a transfigurat trupul lovit de persecuție. Eu am înțeles de la început că Hristos-Dumnezeu Cuvântul preexistă creației cum e descrisă la Facere, dar acum în prezent Dumnezeu nu e în afara creației pt că s-ar prăbuși totul dacă El n-ar mai ține lumea. Nu cred că se poate afirma teologic că Dumnezeu s-a retras din creație, eventual că lucrarea Harului e tot mai puțin perceptibilă de către om, pt că omul s-a îndepărtat și din cauza tehnologiei care ține captiv omul.