![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
Ascultati punand pe viteza 0.25x si apoi pe 0.5x ca sa va faceti rabdare si sa va linistiti putin mintea prea disperata si haituita de greshurile celor puternici si mandrii in trufia lor. Apoi puneti pe viteza normala urcand spre 1.5x-2x ca sa va smeriti fata de cei drepti nevicleni daruiti cu istetimea si iutime mentala geniala. Pe 1.5x este ritmul ideal de comunicatie pentru pastrarea atentiei interioare la transmiterea sensului si talcului invatator mantuitor.
Psalmul 24 al rusinii 30. 1. Către Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu, Dumnezeul meu. 2. Spre Tine am nădăjduit, să nu fiu rușinat în veac, nici să râdă de mine vrăjmașii mei. 3. Pentru că toți cei ce Te așteaptă pe Tine nu se vor rușina; să se rușineze toți cei ce fac fărădelegi în deșert. 4. Căile Tale, Doamne, arată-mi, și cărările Tale mă învață. 5. Îndreptează-mă spre adevărul Tău și mă învață, că Tu ești Dumnezeu, Mântuitorul meu, și pe Tine Te-am așteptat toată ziua. 6. Adu-ți aminte de îndurările și milele Tale, Doamne, că din veac sunt. 7. Păcatele tinereților mele și ale neștiinței mele nu le pomeni. 8. După mila Ta pomenește-mă Tu, pentru bunătatea Ta, Doamne. 9. Bun și drept este Domnul, pentru aceasta lege va pune celor ce greșesc în cale. 10. Îndrepta-va pe cei blânzi la judecată, învăța-va pe cei blânzi căile Sale. 11. Toate căile Domnului sunt milă și adevăr pentru cei ce caută așezământul Lui și mărturiile Lui. 12. Pentru numele Tău, Doamne, curățește păcatul meu că mult este. 13. Cine este omul cel ce se teme de Domnul? Lege va pune lui în calea pe care a ales-o. 14. Sufletul lui întru bunătăți se va sălășlui și seminția lui va moșteni pământul. 15. Domnul este întărirea celor ce se tem de El, așezământul Lui îl va arăta lor. 16. Ochii mei sunt pururea spre Domnul că El va scoate din laț picioarele mele. 17. Caută spre mine și mă miluiește, că părăsit și sărac sunt eu. 18. Necazurile inimii mele s-au înmulțit; din nevoile mele scoate-mă. 19. Vezi smerenia mea și osteneala mea și-mi iartă toate păcatele mele. 20. Vezi pe vrăjmașii mei că s-au înmulțit și cu ură nedreaptă m-au urât. 21. Păzește sufletul meu și mă izbăvește, ca să nu mă rușinez că am nădăjduit în Tine. 22. Cei fără răutate și cei drepți s-au lipit de mine, că Te-am așteptat, Doamne. 23. Izbăvește, Dumnezeule, pe Israel (România) din toate necazurile lui.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 31.01.2023 at 12:41:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Diavolii si satanele impreuna cu demonii si antihristul vor sa ne ajute sa scapam de judecata Domnului. Nu fiti lasi si nu fugiti de judecatile Sale caci pacatosi fiind ne meritam judecata si soarta insa ascultand vom avea parte de mila si la judecata nu vom intra si nu vom fi luati si dusi in pedeapsa. Cerand cuvant bun si smerit la infricosetoarea judecata ne vom dovedi prin umilinta intelepciunea smerita a smeritei cugetari smerite si vom fi inaltati in pace si linistire. Iata psalmul 25 in ziua 31.
1. Judecă-mă, Doamne, că eu întru nerăutate am umblat și în Domnul nădăjduind, nu voi slăbi. 2. Cercetează-mă, Doamne, și mă cearcă; aprinde rărunchii și inima mea. 3. Că mila Ta este înaintea ochilor mei și bine mi-a plăcut adevărul Tău. 4. Nu am șezut în adunarea deșertăciunii și cu călcătorii de lege nu voi intra. 5. Urât-am adunarea celor ce viclenesc și cu cei necredincioși nu voi ședea. 6. Spăla-voi întru cele nevinovate mâinile mele și voi înconjura jertfelnicul Tău, Doamne, 7. Ca să aud glasul laudei Tale și să spun toate minunile Tale. 8. Doamne, iubit-am bunăcuviința casei Tale și locul locașului slavei Tale. 9. Să nu pierzi cu cei necredincioși sufletul meu și cu vărsătorii de sânge viața mea, 10. Întru ale căror mâini sunt fărădelegi și dreapta cărora e plină de daruri. 11. Iar eu întru nerăutatea mea am umblat; izbăvește-mă, Doamne, și mă miluiește, 12. Căci piciorul meu a stat întru dreptate; întru adunări Te voi binecuvânta, Doamne.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 01.02.2023 at 13:09:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Si noi aveam inima miloasa si buna si eram candva la fel de cuminti si de curati la suflet si la minte ca si acest copilas,
David fiul lui David...Always Remember Us This Way with lyrics. Ferice de cel ce nu rateaza calea demna, virtuoasa, ingereasca de implinire deplina in Dumnezeu prin Hristos-Cuvantul. Little David son of David, "You Raise Me Up" with lyrics ... to Jesus and God. Aliluia! ziua 31 psalmul 26. 1. Domnul este luminarea mea și mântuirea mea; de cine mă voi teme? 2. Domnul este apărătorul vieții mele; de cine mă voi înfricoșa? 3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu; 4. Cei ce mă necăjesc și vrăjmașii mei, aceia au slăbit și au căzut. 5. De s-ar rîndui împotriva mea oștire, nu se va înfricoșa inima mea. 6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc. 7. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieții mele, 8. Ca să văd frumusețea Domnului și să cercetez locașul Lui. (Templul si biserica Sa) 9. Că Domnul m-a ascuns în cortul Lui în ziua necazurilor mele; m-a acoperit în locul cel ascuns al cortului Lui; 10. Pe piatră m-a înălțat. Și acum iată, a înălțat capul meu peste vrăjmașii mei. 11. Înconjurat-am și am jertfit în cortul Lui jertfă de laudă. Îl voi lăuda și voi cânta Domnului. 12. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluiește-mă și mă ascultă. 13. Ție a zis inima mea: Pe Domnul voi căuta. Te-a căutat fața mea; fața Ta, Doamne, voi căuta. 14. Să nu-ți întorci fața Ta de la mine și să nu Te abați întru mânie de la robul Tău; 15. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine și să nu mă lași, Dumnezeule, Mântuitorul meu. 16. Că tatăl meu și mama mea m-au părăsit, dar Domnul m-a luat. 17. Lege pune-mi mie, Doamne, în calea Ta și mă îndreptează pe cărarea dreaptă, din pricina vrăjmașilor mei. 18. Nu mă da pe mine pe mâna celor ce mă necăjesc, că s-au ridicat împotriva mea martori nedrepți și nedreptatea a mințit sieși. 19. Cred că voi vedea bunătățile Domnului, în pământul celor vii. (vii prin Credinta si Sfintenia Pacii cea curata cu inima) 20. Așteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te și să se întărească inima ta și așteaptă pe Domnul.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 02.02.2023 at 14:03:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Februarie.... 1, 2, 3, 4, 5
PS 27 (primavara) 1. Către Tine, Doamne, am strigat, Dumnezeul meu, ia aminte! Că de nu mă vei auzi, mă voi asemăna cu cei care se coboară în groapă. 2. Ascultă glasul rugăciunii mele când mă rog către Tine, când ridic mâinile mele către locașul Tău cel sfânt. 3. Să nu tragi cu cei păcătoși sufletul meu, și cu cei ce lucrează nedreptate să nu mă pierzi, 4. Cu cei ce grăiesc pace către aproapele lor, dar cele rele sunt în inimile lor. 5. Dă-le lor după faptele lor și după vicleșugul gândurilor lor. 6. După lucrul mâinilor lor, dă-le lor; răsplătește-i după faptele lor, 7. Că n-au înțeles lucrurile Domnului și faptele mâinilor Lui; îi vei dărâma și nu-i vei zidi. 8. Binecuvântat este Domnul că a auzit glasul rugăciunii mele. 9. Domnul este ajutorul și apărătorul meu, în El a nădăjduit inima mea și mi-a ajutat. 10. Și a înflorit trupul meu și de bunăvoia mea Îl voi lăuda pe El. 11. Domnul este întărirea poporului Său și apărător mântuirilor unsului Său. 12. Mântuiește poporul Tău și binecuvintează moștenirea Ta; paște-i pe ei și-i ridică până în veac. 28 (aduceti Domnului oile si mieii oilor) 1. Aduceți Domnului, fii ai lui Dumnezeu, aduceți Domnului mieii oilor, aduceți Domnului slavă și cinste; 2. Aduceți Domnului slavă numelui Său; închinați-vă Domnului în curtea cea sfântă a Lui. 3. Glasul Domnului peste ape; Dumnezeul slavei a tunat; Domnul peste ape multe. 4. Glasul Domnului întru tărie, glasul Domnului întru mare cuviință; 5. Glasul Domnului cel ce sfărâmă cedrii și va zdrobi Domnul cedrii Libanului; 6. El face să sară Libanul ca un vițel; iar Ermonul ca un pui de gazelă. 7. Glasul Domnului, cel ce varsă para focului. 8. Glasul Domnului, cel ce cutremură pustiul și va cutremura Domnul pustiul Cadeșului. 9. Glasul Domnului dezleagă pântecele cerboaicelor, glasul Domnului despoaie cedrii și în locașul Lui, fiecare va spune: Slavă! 10. Domnul va împărăți peste potop și va ședea Domnul Împărat în veac. 11. Domnul tărie poporului Său va da, Domnul va binecuvânta pe poporul Său cu pace.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 06.02.2023 at 19:31:25. |
|
||||
|
||||
![]()
6 Februarie, PS 29 (al frumusetii si infrumusetarii.)
1. Te voi înălța, Doamne, că m-ai ridicat și n-ai veselit pe vrăjmașii mei împotriva mea. 2. Doamne, Dumnezeul meu, strigat-am către Tine și m-ai vindecat. 3. Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapă. 4. Cântați Domnului cei cuvioși ai Lui și lăudați pomenirea sfințeniei Lui. 5. Că iuțime este întru mânia Lui și viață întru voia Lui; seara se va sălășlui plângerea, iar dimineața bucuria. 6. Iar eu am zis întru îndestularea mea: "Nu mă voi clătina în veac!" 7. Doamne, întru voia Ta, dat-ai frumuseții mele putere; dar când ți-ai întors fața Ta, eu m-am tulburat. 8. Către Tine, Doamne, voi striga și către Dumnezeul meu mă voi ruga. 9. Ce folos ai de sângele meu de mă cobor în stricăciune? Oare, Te va lăuda pe Tine țărâna, sau va vesti adevărul Tău? 10. Auzit-a Domnul și m-a miluit; Domnul a fost ajutorul meu! 11. Schimbat-ai plângerea mea întru bucurie, rupt-ai sacul meu și m-ai încins cu veselie. 12. Ca slava mea să-ți cânte ție și să nu mă mâhnesc; Doamne, Dumnezeul meu, în veac Te voi lăuda! Remediu pentru deznadejdea legata de frumusete Ecclesiastul 1. Cuvintele Ecclesiastului, fiul lui David, rege în Ierusalim. 2. Deșertăciunea deșertăciunilor, zice Ecclesiastul, deșertăciunea deșertăciunilor, toate sunt deșertăciuni! 3. Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudește sub soare? ... 8. Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spună: ochiul nu se satură de câte vede și urechea nu se umple de câte aude. ... 11. Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte, și tot așa despre cei ce vor veni pe urmă; nici o pomenire nu va fi la urmașii lor. 12. Eu Ecclesiastul am fost regele lui Israel în Ierusalim. 13. Și m-am sârguit în inima mea să cercetez și să iau aminte cu înțelepciune la tot ceea ce se petrece sub cer. Acesta este un chin cumplit pe care Dumnezeu l-a dat fiilor oamenilor, ca să se chinuiască întru el. 14. M-am uitat cu luare aminte la toate lucrările care se fac sub soare și iată: totul este deșertăciune și vânare de vânt. ... 16. Grăit-am în inima mea: Cu adevărat am adunat și am strâns înțelepciune - mai mult decât toți cei care au fost înaintea mea în Ierusalim căci inima mea a avut cu belșug înțelepciune și știind. 17. Și mi-am silit inima ca să pătrund înțelepciunea și știința, nebunia și prostia, dar am înțeles că și aceasta este vânare de vânt, 18. Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința. 1. Grăiam inimii mele: "Vino să te ispitesc cu veselia și să te fac să guști plăcerea!" Și iată că și aceasta este deșertăciune. 2. "E nebunie!" am zis despre râs. Și despre veselie: "La ce poate să folosească!" 3. Am cugetat apoi în inima mea, să desfătez trupul meu cu vin - pe când cugetul meu umbla după înțelepciune și cerceta nebunia - până ce voi vedea ceea ce este bun pentru fiii oamenilor să facă sub cer în vremea vieții lor. 4. Am început lucrări mari: am zidit case, am sădit vii, 5. Am făcut grădini și parcuri și am sădit în ele tot felul de pomi roditori; 6. Mi-am făcut iazuri, ca să pot uda din ele o dumbravă unde creșteau copacii; 7. Am cumpărat robi și roabe și am avut feciori născuți în casă, asemenea și turme de vite, și oi fără de număr, mai mult decât toți cei care au fost înaintea mea în Ierusalim. 8. Am strâns aur și argint și număr mare de regi și de satrapi; am adus cântăreți și cântărețe și desfătarea fiilor anului mi-am agonisit: o prințesă și alte prințese. 9. Am fost mare și am întrecut pe toți cei ce au trăit înaintea mea în Ierusalim și înțelepciunea a rămas cu mine. ... 11. Apoi m-am uitat cu luare aminte la toate lucrurile pe care le-au făcut mâinile mele și la truda cu care m-am trudit ca să le săvârșesc și iată, totul este deșertăciune și vânare de vânt și fără nici un folos sub soare. 12. Și mi-am întors privirea să văd înțelepciunea, nebunia și prostia. Căci ce poate să facă un om de rând peste ceea ce a făcut un rege? 13. Atunci m-am încredințat că înțelepciunea are întâietate asupra nebuniei tot atât cât are lumina asupra întunericului. 14. Înțeleptul are ochii în cap, iar nebunul merge întru întuneric. Dar am cunoscut și eu că aceeași soartă vor avea toți. 15. Deci am zis în inima mea: "Aceeași soartă ca și cel nebun avea-voi și eu; atunci la ce îmi folosește înțelepciunea?" Și am zis în mintea mea că și aceasta este deșertăciune. 16. Căci pomenirea celui înțelept ca și a celui nebun nu este veșnică, fiindcă în zilele ce vor veni amândoi vor fi uitați; atunci înțeleptul moare ca și nebunul. 17. Drept aceea am urât viața, căci rele sunt cele ce se fac sub soare; și totul este deșertăciune și vânare de vânt. 18. Și am urât toată munca pe care am muncit-o sub soare, ... 20. Și am început să mă las deznădejdii pentru toată munca cea de sub soare, 21. Căci un om care a pus în lucrul lui înțelepciune și știință și a avut izbândă, îl împarte cu cel care n-a lucrat. Și aceasta aste deșertăciune și un rău nespus de mare. 22. Oare, ce-i rămâne omului din toată munca lui și din grija inimii lui cu care s-a trudit sub soare? 23. Toate zilele lui nu sunt decât suferință și îndeletnicirea lui nu-i decât necaz; nici chiar noaptea n-are odihnă inima lui. Și aceasta este deșertăciune! 24. Nimic nu este mai bun pentru om decât să mănânce și să bea și să-și desfăteze sufletul cu mulțumirea din munca sa. Și am văzut că și aceasta vine numai din mâna lui Dumnezeu. 25. Cine poate oare să mănânce și să bea fără să mulțumească Lui? 26. Omului care este bun înaintea lui Dumnezeu, Dumnezeu îi dă înțelepciune, știință și bucurie, iar păcătosului îi dă sarcina să adune și să strângă pentru a da celui ce este bun în fața lui Dumnezeu. Și aceasta este deșertăciune și vinare de vânt! 1. Pentru orice lucru este o clipă prielnică și vreme pentru orice îndeletnicire de sub cer. 2. Vreme este să... 9. Care este folosul celui ce lucrează întru osteneala pe care o ia asupră-și? 10. Am văzut zbuciumul pe care l-a dat Dumnezeu fiilor oamenilor, ca să se zbuciume. 11. Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase și la timpul lor; El a pus în inima lor și veșnicia, dar fără ca omul să poată înțelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârșit. 12. Atunci mi-am dat cu socoteala că nu este fericire decât să te bucuri și să trăiești bine în timpul vieții tale. ..... 16. Dar am mai văzut sub soare că în locul dreptății este fărădelegea și în locul celui cucernic, cel nelegiuit. 17. Și am gândit în inima mea: "Dumnezeu va judeca pe cel drept ca și pe cel nelegiuit", căci este vreme pentru orice punere la cale și pentru orice faptă. 18. și am zis iar în inima mea despre fiii oamenilor: "Dumnezeu a orânduit să-i încerce, ca ei să-și dea seama că nu sunt decât dobitoace". 19. Căci soarta omului și soarta dobitocului este aceeași: precum moare unul, moare și celălalt și toți au un singur duh de viată, iar omul nu are nimic mai mult decât dobitocul. Și totul este deșertăciune! 20. Amândoi merg în același loc: amândoi au ieșit din pulbere și amândoi în pulbere se întorc. 21. Cine știe dacă duhul omului se urcă în sus și duhul dobitocului se coboară în jos către pământ? 22. Și mi-am dat seama că nimic nu este mai de preț pentru om decât să se bucure de lucrurile sale, că aceasta este partea lui, fiindcă cine îi va da lui putere să mai vadă ceea ce se va întâmpla în urma lui? 1. Și iarăși am luat aminte la toate silniciile care se săvârșesc sub soare. Și iată lacrimile celor apăsați și nimeni nu era care să-i mângâie, iar în mâna celor silnici toată asuprirea și nici un mângâietor nu se găsea! 2. Și am fericit pe cei ce au murit în vremi străvechi mai mult decât pe cei vii care sunt acum în viață. 3. Iar mai fericit și decât unii și decât alții este cel ce n-a venit pe lume, cel care n-a văzut faptele cele rele care se săvârșesc sub soare. 4. Și am văzut că toată strădania și toată izbânda omului la lucru nu este decât pizma unuia față de altul. Și aceasta este deșertăciune și vânare de vânt! 5. Nebunul stă cu mâinile în sân și își mănâncă singur timpul zicând: 6. "Mai de preț este un pumn plin de odihnă decât doi pumni plini de trudă și de vânare de vânt". 7. Și iarăși am văzut o nepotrivire sub soare: 8. Este câte un om care este stingher și care nu are nici copil, nici frate și totuși lucrul nu-l mai sfârșește și ochii lui nu se mai satură de bogăție. Dar vine o vreme când zice: "Pentru cine m-am trudit și am lipsit sufletul meu de traiul cel bun?" Și aceasta este deșertăciune și rea îndeletnicire. 9. Mai fericiți sunt doi laolaltă decât unul, fiindcă au răsplată bună pentru munca lor; 10. Căci dacă unul cade, îl scoală tovarășul lui. Dar vai de cel singur care cade și nu este cel de-al doilea ca să-l ridice! 11. Asemenea când doi se culcă se încălzesc, iar unul cum s-ar putea încălzi? 12. Și dacă unul este luat fără de veste, cel de-al doilea sare pentru el; căci sfoara pusă în trei nu se rupe degrabă. 13. Mai de preț este un copil sărman și înțelept decât un rege bătrân și nebun, care nu mai este în stare să asculte de sfaturi; 14. Căci el poate să iasă din închisoare ca să domnească, deși s-a născut sărac în țara celuilalt. 15. Văzut-am pe toți cei vii care merg sub soare îmbulzindu-se lângă tânărul care va sta în locul regelui ca moștenitor. 16. Și nu se mai sfârșea poporul în fruntea căruia era; totuși urmașii lui nu se vor bucura de el. Și aceasta este deșertăciune și vânare de vânt. 17. Ia seama la picioarele tale când te duci în templul Domnului. Dacă te apropii să asculți este mai bine, decât să aduci jertfa nebunilor, căci ei nu știu decât să facă rău.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 07.02.2023 at 12:53:53. |
|