Citat:
În prealabil postat de RappY
1. Preotul i-a zis: "Să înapoiezi fecioara pe care ai luat-o din Templul Domnului!". Atunci Iosif izbucni în plâns. Iar preotul continuă: "Am să vă dau să beÈi apa încercării Domnului, căci doar aÈa vor ieÈi la lumină păcatele voastre".
2. Apoi preotul i-a dat să bea lui Iosif Èi l-a trimis în munÈi. Dar acesta se întoarse teafăr Èi sănătos. După aceea i-a dat să bea Mariei Èi a trimis-o în munÈi. Dar Èi Maria se întoarse teafără de acolo. Tot poporul era uimit văzând că nici unul nu păcătuise.
3. Atunci preotul luă cuvântul Èi zise: "Dacă Domnul n-a putut să scoată la iveală păcatele voastre, cum o să vă judec eu!?". Èi i-a lăsat să plece acasă. Astfel Iosif o luă pe Maria Èi plecară amândoi spre casă mulÈumind Èi slăvind pe Dumnezeul lui Israel.
|
Proba apei este un fel de "detector deminciuni", insa mai aproape de o "ruleta ruseasca" si consta in trimiterea celui testat cu o cana in care sa aduca apa din codrii muntilor si astfel sa se demonstreze ca n-a mintit daca se intoarce sanatos fara sa fie atacat de fiare salbatice, care altfel l-ar sfasia daca a mintit.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
|