Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2023, 18:55:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Nu merge neapărat așa, oricum nu știu câți au vîrsta și vechimea lui Streza. Dar nu merge neapărat așa, ți-am mai zis că argumentația de tipul „toți eram comuniști, deci toți eram vinovați, deci nimeni nu este vinovat” nu ține, adică faptul că poate nici alții nu inspiră prea multe ca persoane, asta nu l-ar disculpa pe „domnu Streza” de la faptul că lumea nu îl caută, pe el în mod special. ”.
De unde știi matale că nu-l caută oamenii pe ÎPS Streza, lucrezi la biroul de audiențe ?

Mi se pare oarecum logic să nu spovedească ierarhul pe toată lumea sau să le facă slujbe speciale, fiindcă are de gestionat probleme de Mega -Administrație, sunt sute de angajați minim în subordine plus personalul neclerical care ia salariu tot din Biserică, fiecare cu familiile lui, la preoți mai mediază ierarhii și crize de familie să nu se ajungă la divorț, carierele din mediul clerical țin și de o anumită conduită.

Chiar nu aș vrea să am pe cap ce are un ierarh de gestionat administrativ, nu mi se pare că te poți trage de șireturi cu ierarhul.

E limpede de ce anumiți duhovnici sunt mai iubiți în popor decât ierarhul, pt că duhovnicul pansează răni sufletești prin spovedanie, face slujbe particulare pt diferite nevoi, masluri, e alături de om la necaz și la bucurie cununie și botez, iar ierarhul e chemat să se îngrijească și să asigure anumite condiții de trai unor preoți, fără de are activitatea s-ar bloca sau s-ar restrânge mult.