Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2023, 16:19:25
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Ce m-a surpins legat de astea cu gandirea "pozitiva" e ca au aderat la conceptul asta oameni cu studii, din clasa de mijloc, care teoretic sunt formati sa aiba un soi de gandire critica, nu asa sa inghita totul pe nemestecate.
Din pacate gandirea critica este o arma failibila si inselatoare la fel ca toate armele de care dispune mintea omeneasca. Clasa educata este supusa unei avalanse de propagande, exista ceva pentru fiecare. Biserica ne-a fost data sa ne apere: cum plecam din ea, cum ratacim. Oamenii cu studii mereu au avut o mare slabiciune pentru slava desarata: multi se mandresc cu inteligenta sau educatia lor si tin la un statut social. Cu alte cuvinte, danseaza dupa cum li se canta, si cantecul se schimba mereu. Iar aia care se cred sceptici si imuni la propaganda... Satana este aici dinaintea noastra, mandria ii deschide larg portile sa-si faca de cap. Cum ai zis si tu, o multitudine de fatete, orice om o sa cada cand nu-L are pe Dumnezeu.
Vechi 20.09.2023, 09:06:16
ALARIC ALARIC is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Din pacate gandirea critica este o arma failibila si inselatoare la fel ca toate armele de care dispune mintea omeneasca. Clasa educata este supusa unei avalanse de propagande, exista ceva pentru fiecare. din ea, Biserica ne-a fost data sa ne apere: cum plecam cum ratacim. Oamenii cu studii mereu au avut o mare slabiciune pentru slava desarata: multi se mandresc cu inteligenta sau educatia lor si tin la un statut social. Cu alte cuvinte, danseaza dupa cum li se canta, si cantecul se schimba mereu. Iar aia care se cred sceptici si imuni la propaganda... Satana este aici dinaintea noastra, mandria ii deschide larg portile sa-si faca de cap. Cum ai zis si tu, o multitudine de fatete, orice om o sa cada cand nu-L are pe Dumnezeu.
Are si gandirea rolul ei, sigur te referi atunci cand omul se bazeaza exclusiv pe propia-i gandire ignorand experienta milenara a Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2023, 11:07:10
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Are si gandirea rolul ei, sigur te referi atunci cand omul se bazeaza exclusiv pe propia-i gandire ignorand experienta milenara a Bisericii.
Gandirea este esentiala si trebuie folosita neaparat ca ne-a dat-o Dumnezeu cu un rost, dar da, nu e suficienta. Educatia in zilele astea pe asta insista: pe dezvoltarea gandirii critice, mizand pe faptul ca asta te protejeaza de tot. Sau cel putin educatia din zilele trecute, acum educatia insista pe un profil psihologic de om obedient. Si gandirea si ascultarea sunt bune, dar fara Dumnezeu omul nu este pregatit pentru viata ce-l asteapta aici si dupa.
Vechi 20.09.2023, 21:36:54
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
... Satana este aici dinaintea noastra...
Gandeste critic sau necritic, cum vrei tu, ca sa realizezi ca omul este satana deoarece daca n-ar exista om ar fi pace vesnica. Deci n-are cum sa fie dinainte.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 21.09.2023, 10:37:45
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
daca n-ar exista om ar fi pace vesnica.
Daca n-ar exista omul ar ramane animalele sa se manance si sa se omoare intre ele pana sunt eradicate de-un meteorit sau arse de vii de soare. Pacea vesnica nu exista in lumea asta. Cat despre prima parte din ce-ai zis... este ceva grav. Omul e facut dupa chipul Lui Dumnezeu, deci gandurile alea vin dintr-un loc intunecat si se duc tot acolo. Nu e bine.
Vechi 22.09.2023, 05:31:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Pacea vesnica nu exista in lumea asta.
Asa este, din cauza omului.

Citat:
Cat despre prima parte din ce-ai zis... este ceva grav. Omul e facut dupa chipul Lui Dumnezeu, deci gandurile alea vin dintr-un loc intunecat si se duc tot acolo. Nu e bine.
Gandurile alea vin din inima omului, altfel ele nu exista, omul le debiteaza fiindca vin din firea lui trupeasca, care-i asemenea cu a unei fiare salbatice.
Omul este facut dupa chipul lui Dumnezeu si este capabil de asemanare, dar el nu vrea sa fie asemenea, ci numai prin lucrarea inevitabila a Duhului Sfant (prin botezul Duhului Sfant) el este convertit, evolueaza si apoi vrea.
Reply With Quote
Vechi 22.09.2023, 11:32:35
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa este, din cauza omului.

Gandurile alea vin din inima omului, altfel ele nu exista, omul le debiteaza fiindca vin din firea lui trupeasca, care-i asemenea cu a unei fiare salbatice.
Omul este facut dupa chipul lui Dumnezeu si este capabil de asemanare, dar el nu vrea sa fie asemenea, ci numai prin lucrarea inevitabila a Duhului Sfant (prin botezul Duhului Sfant) el este convertit, evolueaza si apoi vrea.
Eu ti-am mai zis tie. Tu ai o conceptie gnostica asupra lumii. Nu vreu sa ma las ispitit sa cred ca pot sa te ajut eu care n-am vreun har sau lucrare. Ce pot sa-ti spun este ca ce spui nu este ortodox. E pacat sa fii in atat intuneric sa crezi ca tu esti satana, sa nu mai distingi binele din om. E o viziune complet intunecata asupra creatiei si deci despre creator. Mai bine faci cum propunea Iorest in alt thread in alt context: sa te duci la manastiri sa vorbesti cu oameni cu har care sa te ajute. Nu stiu ce poate fi facut pe un forum.
Vechi 22.09.2023, 19:01:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu ai o conceptie gnostica asupra lumii...
Ce-i aia? De unde stii?
Explica-m, te rog, ca nu-nteleg!
Reply With Quote
Vechi 23.09.2023, 12:04:44
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce-i aia? De unde stii?
Explica-m, te rog, ca nu-nteleg!
E o familie de eresuri din biserica timpurie. Daca nu-i stii, mai bine, nu pierzi nimic. Poti mai degraba sa citesti Confesiunile de Fericitul Augustin caci el a fost gnostic (maniheist) si scrie despre ei si impotriva lor in cartea lui.
Vechi 24.10.2023, 18:03:57
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
eu care n-am vreun har sau lucrare
Într-adevăr, ești pe nicăieri.
Doar bați toba fără să spui nimic, n-ai niciun har!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
erezie, manifestare, pagan, satanic