Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2023, 17:18:38
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
De ce au dat aprobare fara sa cerceteze nimic inainte? De ce sunt asa usor de pacalit? Nu e treaba lor sa cerceteze afirmatiile facute inainte de a-i lasa sa filmeze intr-o manastire? Daca vor sa lupte impotriva asa-zisului neomarxism, unde este vigilenta? S-au trezit dupa ce deja a fost criticat de altii? Greseala a fost facuta deja, filmarea a fost facuta cu aprobarea lor. Foarte rau! Aici ii dau dreptate lui David ca nici eu nu sunt convins de aceasta asa-zisa scrisoare deschisa.
Nu pricep deocamdată semnificația valorii acelor filmări de la mănăstire, atât cât li s-a îngăduit, că am înțeles că și acolo a fost destul de limitat; iar la mănăstirea Prislop nu au primit aprobare să filmeze. Oricum nu am văzut filmul și nu știu ce s-a filmat acolo și în ce fel ar afecta.

Însă în ceea ce privește nivelul la care s-a ajuns în dialog, regizorul Al. Solomon a precizat foarte clar că a vorbit, nu știu ce, dar a vorbit direct cu IPS Streza. „Am vorbit cu mitropolitul Transilvaniei, domnu Streza..” Deci povești dintr-ăstea că a aprobat „Arhiepiscopia”, dar cică nu se știe cine ar fi la mijloc, nu merg, mie îmi este clar că aprobarea a fost primită direct sau indirect de la „domnu Streza”, că așa îl numește pe IPS.

Oricum filmul cred că s-ar fi făcut și fără filmări în incinta mănăstirii, cât or fi durat acele filmări. Interesant că IPS Streza nu precizează nimic din ce a vorbit „dumnealui” sau eventual diverși consilieri, unii care probabil se cred niște „mitropoliți mai mici”, cu regizorul respectiv atunci când s-au purtat acele discuții.

Al. Solomon, la TIFF: „Am reușit să fac un interviu cu mitropolitul Transilvaniei, domnu Streza..”
Reply With Quote