![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci de ce Mantuitorul cand le vorbea norodului de nenumarate incepea cu Este scris?
2 Timotei 3:16 – "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire," Iisus i-a mustrat pe carturari si farisei cand s-au luat de El si ucenicii Sai ca nu au respectat datina parintilor lor Matei 15 1-3 Matei 15:1 – "Atunci, niște farisei și niște cărturari din Ierusalim au venit la Isus și I-au zis:" Matei 15:2 – "„Pentru ce calcă ucenicii Tăi datina bătrânilor? Căci nu-și spală mâinile când mănâncă.” Matei 15:3 – "Drept răspuns, El le-a zis: „Dar voi de ce călcați porunca lui Dumnezeu în folosul datinei voastre?" Marcu 7:9 – "El le-a mai zis: „Ați desființat frumos porunca lui Dumnezeu ca să țineți datina voastră." Iar protestantii aia ti au adus tie Biblia pt a o putea o citi frate. Ei au tradus-o intr-o limba moderna si accesibila lumii. Biblia ortodoxa a fost doar copiata de la protestanti, mai informeaza te si tu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi că grecii de fapt au vreo 80% din Biblie, majoritatea cetăților pe unde trimite epistole apostolul Pavel sunt din zona elenistică, până și Vechiul Testament versiunea Septuaginta a fost tradusă original în greacă. Deci episcopii și lumea elenistică din Asia Mică ți-au oferit ție Biblia întreagă în secolul IV, că au păstrat epistolele Pauline și scrierile în greacă, nu protestanții în secolul 16. Oare de ce grecii nu trec la neoprotestantism nici măcar când emigrează în Statele Unite, nu te-ai întrebat, îi înveți pe ei Biblia când pe pământul lor le-a propovăduit apostolul Pavel ?
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 09.01.2024 at 00:23:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: dar de Biblii in limba romana scrise cu alfabet slav (slavon) ai auzit? Pana la diaconul Coresi ce fel de Biblii circulau pe terotoriul tarii? Cele copiate de la protestanti? Dar cartile lipsa din bibliile voastre protestante (cum ar fi cartile Macabeilor), ortodocsii de unde le-au copiat?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Vorbim de veacul al XVI-lea dacă vorbim de limba română, nu Alexandru cel Bun, Țepeș, Ștefan cel Mare... Maxim aveam poate Faptele Apostolilor sau vreo Evanghelie la sfârșitul secolului XV, dar nu o Biblie. Situația era că aveam biblii în slavonă, iar călugării și episcopii știau slavonă, deci aveam biblii bineînțeles. În limba română am avut mai târziu și e adevărat că protestanții au încarcat să forțeze „traduceri” în limba română dar pe motive prozelitiste: voiau să fure români din Biserica Ortodoxă la ereziile lor și-i ademeneau cu biblii false (ca și acum). De aceea era și o reticență față de bibliile în limba română la început căci erau asociate cu mișcările prozelisite calvine (luteranii adică sașii nu făceau așa mult prozelitism). Faptul că la noi au întârziat traducerile în română nu e o rușine, ierarhia și stareții știau Scriptura și ne învățau și pe noi mai bine decât au învățat vreodata protestanții ceva singuri. Obsesia asta cu cititul Scripturii singur este o idee trufașă străină credinței, primii creștini nu aveau o Scriptură pusă cap-la-cap, învățau prin clerici la fel ca românii. Iar pe lângă asta, este clar că Biblia în sine a fost aleasă și făcută de Biserica Ortodoxă, îndrumată de Duhul Sfânt, din care BOR e numai o parte. Noi suntem ortodocși, avem Biblia de la început, și românii nu au modificat niciodata nimic, doar am păstrat credința apostolică pe care am primit-o de la Sf. Andrei și am prețuit-o de la bun început din primul veac. Nu e bine să se facă concesii ereticilor prin acceptarea unor linii de argumentare greșite.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Prietene eu ți-am explicat frumos pe înțelesul oricui, dar văd că vorbesc cu pereții.
|
||||
|
||||
![]()
Domnule, va rataciti, texte sacre crestine au fost scrise inca de la inceput pe placutzele de aur dacice turnata apoi de regele Carol al II-lea in plumb ca sa se pastreze dovada ca românii sunt un popor de mare cultura si adanca intelepciune cu o frumoasa traditie testamentara cunoscuta oral si stransa la batranul satului in texte scrise direct pe haina, pe camase, pe port, pe casa, pe toate zidurile si gardurile sale, in toata viatza interioara si inconjuratoare...
Deci fara sa ne buricim, noi am avut in Transilvania biblii scrise in romaneste dar au fost confiscate de imperiu si arse si facute disparute... am avut Biblii romanesti cu alfabet chirilic in Moldova dar au fost confiscate de boierii slugarnici la straini, am avut Biblii crestin-ortodoxe scrise in limba latina in regat dar au fost pradate si confiscate si arse de turci, am avut biblii romanesti scrise in greaca si slavona in Dobrogea dar au fost nimicite de ocupanti, de fanarioti si de tzaristii care au furat tot si au dus la ei tot tezaurul Credintei ca sa ne scoata niste oameni de nimic, fara credinta, niste apatrizi, niste venetici care cica noi le-am ocupat lor pamanturile. Nu-i credeti... aici e leaganul culturii crestine al umanitatii... fiti demni si marturisiti-va credinta avand radacini drepte pana in inima lui David si a Lui Mesia-Dumnezeu!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bisericesc și academic a atins cele mai înalte distincții oferite pentru un preot profesor deși s-a născut într-un simplu sat din Hunedoara. Și-a iubit neamul și credința și a muncit toată viața înspre apărarea demnității românești. Tu ca de obicei îți expui doar aberațiile tâmpite, din ignoranță, rea-voință, posedare drăcească, sau ce probleme oi avea tu sufletește și mental.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dreptate. In privinta Bibliei Ortodoxe scrisa in limba romana cu alfabet slavon (late edit: din ce am inteles, limba de acum sute de ani care se vorbea la noi in tara, era scrisa cu litere slavone, dar nu stiu de ce), am vazut in Maramures, am mers intr-o vara si am vizitat manastirile. Bibliile Ortodoxe acestea vechi de sute de ani sunt puse in vitrina la manastiri. De exemplu la Manastirea Rohia gasesti Biblia Ortodoxa cu scris slavon, si la alte manastiri la fel.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 11.01.2024 at 16:25:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 11.01.2024 at 16:36:25. |
|