![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai sunt muuulte versete care sustin aceeasi patima ascunsa in casatorie. Totusi, ca sa inchei cat de cat frumos acest post, adaug un link despre puritatea unei cununii: https://www.crestinortodox.ro/forum/...nat#post664615
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 31.01.2024 at 06:36:29. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Biblia e clară: în căsătorie relațiile intime sunt sfinte în căsătorie. Punct. Poatele alea cu "căsătoria albă" e sfântă, "relațiile intime în căsătorie sunt murdare" și alte astfel de deviații eretice propovăduite pe după colt, sunt de la satana. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. Călugăria (celibatul, abstinenta sexuala) care e grea. 2. Căsătoria, unde ai voie desfrâul dar sa fie cu scopul pentru făcut copii. In plus la noi sunt anumite zile pentru căsătoriți unde ai voie desfrâul, adică doar Marți și Joia. Luni e ziua Sfinților Ingeri, Miercurile (Începutul Patimilor lui Iisus) și Vinerile (Sfânta Cruce) sunt de post, clar nu ai voie aici, Sâmbătă e zi de pomenire a morților, sau se zice Sâmbătă mortilor, iar Duminica pentru că e ziua Domnului , de odihna. Deci doar Marți și Joi. Și mie mi s-au părut ciudat când am aflat că există și asemenea restricții pe zile, cu desfrâul. Am citit undeva dar am uitat de cartea aceea. Cred că "Pelerinul" scris de un părinte, am uitat cum se numea.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunteți cu capu', babaieti! Voi nu aveți nimic de-a face cu ortodoxia, sunteți pe câmpii. Adevărații ortodocsi nu au voie la pacat in nicio zi. Dar voi nu aveti de unde sa stiti decat tot felul de invataturi deocheate de prin canalizarile pretins ortodoxe. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pai da mai, doar ce am pomenit călugăria, cei care nu au voie la păcat o zi . Dar dumneata sunteti însurat, nu aveti copii? Cu ce faceti copii, nu prin desfrâu? Sau faceti copii prin fertilizare in vitro (asexual)? A face copii e sfânt. Taina Căsătoriei asta E la ORTODOXI, trebuie sa mergi sa ti se facă slujba la biserica. Preotul prin slujba cere Harul Domnului, iar Dumnezeu binecuvanteaza mirii. Ceea ce înseamnă că mirii au voie să facă desfrânare doar între ei doi pentru făcut copii, nu sa se însele unu pe altu cu alti parteneri. Domnul binecuvântează legăturile trupesti dintre cei doi, dar si sufletesti, asta trebuie sa vina si de la ei. Degeaba unii se însoară doar pentru bani de exemplu, daca ei nu se iubesc, aceia nu prea vor primi Duhul Sfant si relatiile se strica repede. Nu sunt eu cu capul, acel preot călugăr spunea treabă asta. Sunt multe lucruri foarte exigente pe care le-am citit si pot fi adevarate, de fapt sunt adevarate. Calea Ortodoxiei e foarte grea pentru ca este Adevarata, comparativ cu anumite denominatii sectare din America care cred ca, doar daca crezi in Iisus si nu faci fapte bune, vei intra in Rai. Nu e asa de usor. E foarte greu drumul catre Sus! De exemplu: - pentru un an de zile esti oprit de la Împărtăsanie daca faci Malahie. Pentru 20 de ani esti oprit de la Împărtăsanie daca faci sodomie, etc. , mai multe lucruri am citit acolo in "Pelerinul Roman", dar nu s-a mentionat faptul ca fiecare om are greutatea lui, sau depinde cata ravna are sa se pocaiasca, ca poate nu asteapta 1 an de zile sa se impartaseasca iar, ci primeste canon de 40 - 80 de zile , de exemplu la malahie, si imediat in 2-3 luni se impartaseste daca isi indeplineste Canonul, nu asteapta 1 an de zile. Dar cu conditia sa nu mai repeti pacatul, bineinteles.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 02.02.2024 at 11:40:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Tie, la 16 ani cat probabil ai împlinit luna trecuta, ti se pare ca doar "desfrâul de distractie" este păcat. Dar te înseli, orice desfrau este pacat si in crestinism nu exista desfranare sfanta. Aia e doar in capu' tau.
Adutule, eu am copii mai mari decat tine. NU, nu prin desfrau. Îi facem asa cum a randuit Dumnezeu insusi, prin relatii sexuale sfinte, in cadrul casatoriei. Citat:
Citat:
Dar esti si tu vinovat daca-i crezi bazaconiile. Sper totusi ca spui minciuni, nu cred ca exista calugari care indeamna lumea sa se desfaneze. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu stiu ce intelegi cand iti zic de desfranare. Nu a indemnat nici un calugar la desfranare, asta ai inteles tu. Am zis ca desfranarea la distractie este pacat, si se numeste CURVIE (mai ales celor care sunt in afara casatoriei). Nu vorbesc de curvii, vorbesc de nastere de prunci. Cum vrei sa se perpetueze specia umana daca nu prin relatie sexuala? Poate eu nu am folosit cuvantul cum trebuie de ai inteles altceva, cand am zis "desfranare", dar eu m-am referit la relatii sexuale pentru nastere de prunci.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 02.02.2024 at 13:52:26. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sper ca ai inteles ideea la ce m-am referit, facand exceptia de cuvantul "desfrau", ca tot de sex e vorba. Na am folosit cuvantul "sex" in loc de "desfrau"....ai inteles ce am zis aici in toate comentariile din threadul asta pana la urma?
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 02.02.2024 at 14:36:07. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt invataturi dracesti. Nu ai cum sa fii crestin si sa-ti planifici zile cu desfrau si zile fara desfrau. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Versetele alea multe sunt din Biblia Satanică a lu Anton LaVey, mai Demetrius. In Biblia crestina nu exista nici un verset care să-ți spună că relațiile sexuale în familia creștină reprezinta un pacat. Dar chiar niciunul. |
![]() |
| Tags |
| betie, desfranare, familie, repros |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare | costa1988sv | Intrebari utilizatori | 9 | 21.12.2012 18:35:48 |
| Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
| Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
| (totul) Despre desfranare | NeInocentiu | Generalitati | 184 | 31.08.2011 22:18:33 |
| Ce intelegeti prin.......... | mara2008 | Nunta | 12 | 30.06.2010 07:27:25 |
|
|