![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ii urmaresc mereu discursurile cu foarte mare atentie. Nu l-am auzit niciodata sa faca o salata din religie. Nu a facut nici o aluzie la vre-un Mall Religios asa cum o fac altii. Sa nu uitam ca: El ne cunoaste viitorul nostru( si al lor!) al tuturor in detaliu pe urmatorii 50 de ani, poate pe o perioada si mai lunga, ca pe o insiruire de evenimente care vor urma si daca el,( Dumnezeu stie, au mai fost cazuri in istorie) in inima lui a avut o revelatie( tinuta tot in taina) si s-a convins ca ortodoxia este Calea catre Mantuirea reala nu cea imaginara a altora..., sunt sanse multe ca tot in mare taina tinuta sub 10 lacate si peceti, omul la Mt. Ahtos, sa fi trecut la ortodoxie, mai stii? Nu vom stii niciodata( dar eu am o presimtire), conversie care nu necesita trimbitare, ci poate sa fie tinuta doar intre Dumnezeu, el si Duhovnicul sau si nimeni altcineva. Am vazut intr-un interviu ca avea in camera sa citeva icoane clar ortodoxe foarte frumoase. De ce le-al tine daca nu pentru rugaciuni? Ca doar au arta, Slava Domnului, pe alese daca este sa puna pe pereti. Ce alt motiv ar mai avea sa apeleze la Parintele Efrem daca nu erau amandoi pe aceeasi pagina. Zic si eu...Cu ce l-ar putea ajuta Parintele daca ar fi in lumi paralele? PS N-am reusit sa o sterg postarea anterioara. Last edited by cozia; 22.02.2024 at 04:44:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde știm că regele britanic nu umblă și prin alte religii la diferiți inițiați ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Banuiesc ca il pun sa citeasca, sa recite (in engleza), asa cum am facut-o mai toti pe aici si mai facem ocazional. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pt un eterodox se fac mai multe concesii văd. Eu nu cred în teorii de genul ortodox în taină, că-l beștelește establishmentul protestant dacă trece, oricum ăia ar știi dacă a trecut în taină, e un om care umblă prin două luntrii ar vrea și cu beneficiile ortodoxiei dar și să nu-și pericliteze confortul. Nu văd ce ar mai avea de pierdut la vârsta lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Protestantii daca-i cunosti oricum ne privesc ca pe niste vechituri care se tin de ritualuri, dupa ei, imaginate. Tin mereu sa ne mentioneze ca nu studiem evangheliile, ca nu le cunoastem asa cum le cunosc ei. Vestul ne-a studiat indeaproape, inclusiv modul ingenios securist, de a fi ortodox in ascuns. Am fost tara cea mai observata si testata pe noi de stapanii banilor pentru tot ce vine ACUM peste EI, peste tot UE-ul si anume: - taierea curentului, benzina pe cartela - circulatia limitata bazata pe numere "cu sot-fara-sot" - lipsa dramatica a caldurii in apartamente - oprirea apei la robinet - precaritatea hainelor - lipsa spalarii, a sapunului - Uriasul capitol al lipsurilor alimentare( create de jigodiile din virf)!!!( nu mai intru in detalii) - Obligativitatea de a avea un servici, prins intr-o ocupatie aprobata, altfel CANAL scria pe tine! Si asa mai departe... Pentru care panaramele PCRiste primeau comisioane in vest(carduri) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
WEF-ul are nevoie de suportul religiei, a bisericii, a manastirilor. Motivul real in contextul globalizarii nu-l cunoastem, inca ne scapa, dar cu siguranta este bine definit acolo in planul care se deruleaza.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 12.05.2024 at 20:07:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și ți-am zis este perenialist, de-aia e interesat de religii, inclusiv de Islam. Iar Ortodoxia are cea mai mare credibilitate printre „tradiționaliști spirituali”, asta e evident pentru oricine. Tu n-ai o înțelegere elementară a cuvintelor, rămâi la nihilismele tale de adolescent emotiv blocat în pubertate.
|
|||
|
|||
![]()
M-am gindit la aspectul asta. Evident ca nu la asta am facut referire ci la faptul ca ei in universul lor de factura pur iudaica-a-imparatul-lumesc fac planuri pe zeci si sute de ani referitor la noi la toti. De exemplu sub-proiectul-test urss tot de factura iudaica suta la suta a rezistat ~70 de ani insa a scapat din mana la un moment dat. Le-a trebuit inca citeva decenii buna pina au recladit controlul total( prin racolari a tradatorilor) si incetarea proiectului odata cu semnarea intelegerii de la Malta din 89.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ioan Ianolie: „În temnițe s-a realizat maxima confruntare dintre Dumnezeu și satana. Acolo erau evidente duhurile, acolo nu mai erau posibile dulcegăriile și jumătățile de măsură. Temnițele au scos la iveală forța creștinismului, care este capabilă să învingă acest veac.”
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi eu unul nu o sa reusesc niciodata sa-i inteleg pe deplin pe cei detinuti la Pitesti. Prin felul meu de a fi ma regasesc foarte bine in sfaturile sfinte a Mantuitorului catre Apostoli. Uite, prin citeva citate care le port in minte( or mai fi si altele) - Fiti blanzi ca porumbeii, dar precauti precum serpii!( Nu va lasati prinsi!) Lagat de a nu fi prins: - Incearca sa "cazi" la pace cu cel ce are pretentii de la tine...pentru a nu ajunge in temnita, unde vei sta pina nu "iti platesti ultimul banut" pe care-l datorezi" - Daca vedeti ca ceva "pute", nu este in regula, in "oraselele" pe unde "trageti" daca nu sunteti acceptati, scuturati-va sandalele la intrare si taiati-o de acolo... Toate spuse pentru cei care sunt pe faza au urechi de auzit si ochi de vazut, pentru a nu permite ostirii nemernice a imparatului lumesc sa puna laba scirboasa pe voi. Daca sa zicem, ca ne-am afla in anii 48-58, ar fi de preferat sa rabdam si sa acceptam umilintele si greutatile ca salahor intr-un depou, la descarcat vagoane citiva ani, pe rolul de Mr. NIMENI. Ca in filmul ala de cowboy "What's your name son? My name is nobody" Si stai in pozitia asta smerita pina trece vijelia nemernicilor calai, pentru ca nimic nu tine la nesfirsit, iar Dumnezeu vede staruinta ta, si are grija de tine. Vorba aia oameni cu Har( Ilie, David) au fost trimisi in pustie pentru a nu fi prinsi si nimiciti. Hristos disparea din multime cind se imputea treaba " deoarece inca nu venise timpul"... Hristos a descurajat zelotismul, iesitul cu "pieptul inainte in fata tancurilor". Asta ce mai este? Last edited by cozia; 28.02.2024 at 03:01:44. |
|