Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2024, 21:36:57
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Primul tanc Abrams distrus de ruși.

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_...rainenilor.htm

Se pare că la Avdiivka a fost făcut praf, semn că au aruncat cu disperare forță în luptă ucrainenii și tot au fost snopiți.
Vechi 27.02.2024, 09:22:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Primul tanc Abrams distrus de ruși.

https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_...rainenilor.htm

Se pare că la Avdiivka a fost făcut praf, semn că au aruncat cu disperare forță în luptă ucrainenii și tot au fost snopiți.
tancurile Abrams sunt bune, dar in campurile de lupta de la Hollywood. In cel din Ucraina, s-a vazut si se vor mai vedea...daca nu vor fi retrase pentru a nu sifona si mai mult "invincibilitatea" acestor "zei americani" ai razboiului
Vechi 27.02.2024, 20:05:32
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
tancurile Abrams sunt bune, dar in campurile de lupta de la Hollywood. In cel din Ucraina, s-a vazut si se vor mai vedea...daca nu vor fi retrase pentru a nu sifona si mai mult "invincibilitatea" acestor "zei americani" ai razboiului
În 2023 rușii au capturat tancuri leopard și vehicule Bradley:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/...craina-2384139

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți, și prezintă imagini video drept dovadă, că a capturat, pentru prima oară pe frontul din Ucraina, tancuri Leopard de fabricație germană și vehicule de luptă Bradley de fabricație americană, livrate Kievului de către Occident în vederea unei contraofensive, relatează Reuters și AFP, potrivit Agerpres. „Tancuri Leopard și vehicule de luptă de infanterie Bradley. Acum acestea sunt trofeele noastre”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-o postare pe Telegram, însoțindu-și mesajul cu o înregistrare video filmată cu telefonul mobil, care arată mai multe vehicule militare avariate.

________

Deci care e treaba, tot ce capturează rușii ajunge în laboratoare rusești, chinezești și poate și în Iran și ei descompun tot modul de procesare, caută punctele slabe, analizează aliajele și vor reuși să producă armament la cost eficient, mult mai ieftin decât americanii.

Punctul doi e că toate ajutoarele astea au costat milioane de euro și miliarde și au sărăcit PIBurile țărilor donatoare.

Punctul trei e că Rusia se învață cu tehnica NATO de ultimă generație și dispare avantajul elementului surpriză.

Și vine unul ca și cătălin2 și mă trage de mânecă că de ce spun domnle că aruncăm cu bani într-o gaură neagră în Ucraina.
Vechi 01.03.2024, 17:39:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Și vine unul ca și cătălin2 și mă trage de mânecă că de ce spun domnle că aruncăm cu bani într-o gaură neagră în Ucraina.
Eu te-am tras de maneca pentru ca mi s-a parut ca tu tii cu rusii. Lipsa ajutorului pentru Ucraina ar insemna ca rusii sa ii macelareasca dupa cum vor ei, nu vor mai avea rachete sa opreasca bombardarea oraselor. Pana si Macron, care era campionul discutiilor cu Putin, s-a convins ca nu ai ce negocia cu un terorist, el se opreste doar daca ii vorbesti pe limba lui.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2024, 20:00:36
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu te-am tras de maneca pentru ca mi s-a parut ca tu tii cu rusii. Lipsa ajutorului pentru Ucraina ar insemna ca rusii sa ii macelareasca dupa cum vor ei, nu vor mai avea rachete sa opreasca bombardarea oraselor. Pana si Macron, care era campionul discutiilor cu Putin, s-a convins ca nu ai ce negocia cu un terorist, el se opreste doar daca ii vorbesti pe limba lui.
Timpul le va lamuri pe toate.
Deocamdata trebuie cu toata seriozitatea si mare ingrijorare sa ne gindim in ce categorie de umanoizi suntem plasati de catre wef-isti nu la ce cafteli au loc intre neamurile proaste de peste gard.
Si anume ce suntem noi, utili sau inutili? Acolo-i jalea sinistra care se pregateste si care se va revarsa peste noi toti. Atunci avem nevoie sa fim mai uniti ca intotdeauna. Acolo sa-l vad pe Simion!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2024, 23:22:19
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ucrainenii au profitat până acum din două părți și de gaz rusesc și de moștenirea industrială sovietică și de ajutoare de la UE în timp ce instaurau un naționalism intolerant de grotă, din ăla cum proiectează un manipulator ordinar ca papahagi pe suveraniștii de la noi - acea intoleranță asimilaționistă se manifestă în Ucraina, bisericile sunt preluate de bande cu forța, limbile minorităților sunt restrânse în învățământul lor de stat, istoria lui Alexandru cel Bun și a altor domnitori se șterge cum să susții așa ceva ?

Ce câștigi tu dacă nu cade Ucraina, poate se eliberează și Bucovina și Herța și alte ținuturi de sub ei, își declară autonomie și devin ca niște cantoane elvețiene și zone tampon.

De ce să susțin un stat care ne era ostil și avea în doctrina lor militară că noi o să-i atacăm ?

De ce să falimentezi România și Polonia ca să profite oligarhii lor care puseseră mâna pe resursele strategice și să-și mențină puterea și averile ?

Last edited by Iorest; 01.03.2024 at 23:25:15.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2024, 09:41:43
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

https://r3media.ro/bor-biserica-orto...arii-britanii/

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis, în ședința din 29 februarie, „binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”, informează un comunicat al instituției, citat de agenția Basilica.

Cu alte cuvinte, etnicii români din Ucraina se vor putea reveni la Biserica Ortodoxă Română, de care au fost privați în 1944 de URSS și apoi de statul ucrainean, de după 1991.

Momentan, majoritatea etnicilor români aparțin de Biserica Ortodoxă Ucraineană, care aparține formal de Patriarhia Moscovei.

Recent, episcopul Epifanie al Bisericii Ortodoxe din Ucraina – structură pe care BOR nu o recunoaște, însă – a „invitat” etnicii români să adere la instituția sa.

Un studiu realizat în 2022 arăta că majoritatea românilor din Ucraina vor ca BOR să înființeze biserici în zonele în care ei locuiesc.

La finalul lui 2023, secretarul de stat pentru Culte, Ciprian Olinici, a vorbit despre înființarea unei Biserici Ortodoxe Române în Ucraina.

Tot atunci, Vlad Cubreacov, politician și expert în problematica românilor de pretutindeni, a anunțat că are informații că multe parohii românești din Ucraina vor trece în subordinea Bisericii Ortodoxe Române.

___

Interesant e că Patriarhia Română, alături de Sfântul Sinod sunt singurele instituții care se pregătesc pentru a îndruma românii din Ukr.
Vechi 05.03.2024, 10:42:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Tot atunci, Vlad Cubreacov, politician și expert în problematica românilor de pretutindeni, a anunțat că are informații că multe parohii românești din Ucraina vor trece în subordinea Bisericii Ortodoxe Române.
Doamne ajuta!
Vechi 06.03.2024, 20:00:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ucrainenii au profitat până acum din două părți și de gaz rusesc și de moștenirea industrială sovietică și de ajutoare de la UE în timp ce instaurau un naționalism intolerant de grotă, din ăla cum proiectează un manipulator ordinar ca papahagi pe suveraniștii de la noi - acea intoleranță asimilaționistă se manifestă în Ucraina, bisericile sunt preluate de bande cu forța, limbile minorităților sunt restrânse în învățământul lor de stat, istoria lui Alexandru cel Bun și a altor domnitori se șterge cum să susții așa ceva ?

Ce câștigi tu dacă nu cade Ucraina, poate se eliberează și Bucovina și Herța și alte ținuturi de sub ei, își declară autonomie și devin ca niște cantoane elvețiene și zone tampon.

De ce să susțin un stat care ne era ostil și avea în doctrina lor militară că noi o să-i atacăm ?

De ce să falimentezi România și Polonia ca să profite oligarhii lor care puseseră mâna pe resursele strategice și să-și mențină puterea și averile ?
Aici vorbim de un dictator care e un criminal psihopat si care, dupa ce si-a omorat toti opozantii la el in tara (se spune ca au fost 20 pana acum), si-a planificat sa atace si alte tari, in special cele care au fost ocupate de bolsevici. Cred ca nu stii, in Rusia se declara ortodocsi doar 41% din populatie, in timp ce in Ucraina procentul este de 72%. Ierarhii romani din Ucraina nu vor sa revina la BO Romana, ei nu doar ca nu vor sa plece de sub autoritatea rusa, dar fac si propaganda prorusa. Chiar si ierarhii din Republica Moldova care apartin de Patriarhia Rusiei au spus ca nu vor trece la BOR nici daca vor ramane singuri si cer ajutorul Moscovei impotriva prozelitismului BOR.
Se pare ca tu crezi in visul utopic al lui Sosoaca. In teritoriile luate de comunisti (de rusi, nu de ucraineni) de la noi sunt doar 20% romani. Cine sa declare autonomia, ucrainenii de acolo? Rusii omoara civili, nu e doar o confruntare armata, noi empatizam cu populatia. Ucrainenii sunt asemanatori genetic cu noi, nu cu rusii. Cultura Cucuteni s-a extins de la noi pana la Kiev, ei au adopat o limba slava, cum si noi am adoptat o limba romanica.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2024, 20:34:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici vorbim de un dictator care e un criminal psihopat si care, dupa ce si-a omorat toti opozantii la el in tara (se spune ca au fost 20 pana acum), si-a planificat sa atace si alte tari, in special cele care au fost ocupate de bolsevici.
Gândește-te că și americanii ar fi reacționat dacă Rusia sau China încercau să folosească Mexicul pt destabilizarea Los Angeles, care apropo era Los Anhelos și a fost luat cu japca de la mexicani.

Ai văzut că se pregăteau de război la criza rachetelor din Cuba, deci aici și americanii au agitat partea asta de Europă și nu înțeleg exact miza, Ucraina în prezent e mai redusă ca populație și se zice că ar putea pierde până la 40% din teritoriu, plus că vor fi nevoie de Miliarde de dolari pt reconstrucție și industrie nu va mai avea pt că vor avea grijă rușii să o pună pe butuci, deja le-au tăiat accesul la Marea Azov când au luat Mariupolul.

Citat:
Cred ca nu stii, in Rusia se declara ortodocsi doar 41% din populatie, in timp ce in Ucraina procentul este de 72%.
Dar ține cont că majoritatea celor care se declară ortodocși sunt în sfera de influență rusă unde e peste 55% populație vorbitoare de rusă deci în acea parte de țară nu la Lvov la graniță cu Polska.

Citat:
Ierarhii romani din Ucraina nu vor sa revina la BO Romana, ei nu doar ca nu vor sa plece de sub autoritatea rusa, dar fac si propaganda prorusa. Chiar si ierarhii din Republica Moldova care apartin de Patriarhia Rusiei au spus ca nu vor trece la BOR nici daca vor ramane singuri si cer ajutorul Moscovei impotriva prozelitismului BOR.
Asta rămâne de văzut, problema e că B.O.R. e pe stil nou și mulți nu vor să schimbe calendarul, asta e dacă niște hohenzollerni trădători și guvernul PNL au introdus cu bâta jandarmeriei calendarul nou, în timp s-a mărit falia.

Citat:
Se pare ca tu crezi in visul utopic al lui Sosoaca. In teritoriile luate de comunisti (de rusi, nu de ucraineni) de la noi sunt doar 20% romani. Cine sa declare autonomia, ucrainenii de acolo? Rusii omoara civili, nu e doar o confruntare armata, noi empatizam cu populatia. Ucrainenii sunt asemanatori genetic cu noi, nu cu rusii. Cultura Cucuteni s-a extins de la noi pana la Kiev, ei au adopat o limba slava, cum si noi am adoptat o limba romanica.
În primul rând B.O.R și aici e meritul P.F. Daniel e singura instituție care pregătește un proiect pt îngrijirea românilor din comunitățile istorice, aici e un lucru demn de apreciere, presa s-a concentrat doar pe cancanurile cu domnul Bănescu, pe când asta era adevărata știre.

Eu mă delimitez de Șoșoacă, nu o votez e o capcană electorală manevrată de PNL-PSD ca să tragă cât mai multe procente de sub AUR și ele să se redistribuie când nu va trece pragul tot la PNL-PSD-USR-UDMR și AUR să nu ia 25-30% cât e votul suveranist.

Am apreciat că avea cuvintele la ea, dar nu mi-a plăcut că a încercat să canibalizeze AUR partidul care i-a dat șansa să fie senator, oricum 70-80% din votanții SOS vor merge spre AUR în turul 2 la prezidențiale și o parte vor veni alături de AUR la Parlamentare dacă nu trece pragul la europarlamentare pt că dă semnalul de prăbușire.