![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu mă gândisem la Internet, dar ținând cont de interesul de care se bucură virtualul din partea oamenilor, nu mă încumet să-l elimin. Eu mă gândisem la propovăduirea directă către fiecare om, sau la chemarea la Dumnezeu ”adresată” fiecărui om (precum la nunta fiului de împărat) și la fiecare altfel de adresare/apelare/chemare măruntă cât un bob de muștar, ce-ar putea fi inclusă în noțiunea lărgită de propovăduire și pe care nu numai o dată(ci de mai multe ori) omul o refuză/respinge/ignoră (ca pe niște spam-uri) fără să conștientizeze și fără să bănuiască nici măcar despre ce-i vorba. Dpmdv, (2Tes2,11-12) este în curs de desfășurare încă. Nu Dumnezeu ne-a trimis amăgirea(zic eu), ci El ne-a trimis mai înainte învățătura ca noi să o adoptăm, iar la cercetarea Lui să demonstrăm că am învățat-o; orice lucrare de învățare se încheie cu examenul de trecere la nivelul următor și aici apare amăgirea ca noi să dovedim tăria învățăturii. Nu o numesc amăgire, ci întărire si apropiere de fericirea veșnică. Amăgirea mai poate veni oricând sub alt chip.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 15.03.2024 at 03:33:10. |
|
|