![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Preotii mai inainte de a fi preoti sunt oameni, si ei pot gresi la fel de usor ca oricare dintre noi, si ei au slabiciuni, si ei pot fi vulnerabili . Da si mie mi sa- intamplat ca un preot ,ba chiar si calugar sa aiba o atitudine putin neobijnuita fata de mine dar am raspuns cu smerenie si rabdare si am evitat sa ma mai intalnesc cu acesta fata in fata.Nu trebuie sa judecam , cel mai bine este sa evitam sa se intample asa ceva , sa nu dam ocazia sau sa ispitim un slujitor al Domnului pt ca atunci vina va fi a noastra.......a femeilor.Sa va reamintesc tinuta in Sf. Biserica, stimate Doamne si domnisoare, poate ati uitat,spre rusinea mea rar reusesc sa intrunesc toate articolele vestimentare a.i. sa corespunda cu o tinuta adecvata asa cum urmeaza: fusta lunga, haina, vesmant care sa nu arate formele si sa tipe pe noi,haine obijnuite care sa nu atraga privirile in Biserica dar care sa fie de bun gust in acelasi timp, batic care sa acopere parul, nefardata, nemachiata,nerujata, fara unghii vopsite in culori stridente. Sf. Biserica este loc de reculegere si de rugaciune si acolo cred ca nu conteaza ca o doamna este mai prost imbracata decat cealata.Toti suntem goi si egali in fata lui Dumnezeu.
Iertare si Bunul Dumnezeu sa va ajute si sa va apere de toate nedreptatile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
hainele de bun gust, oricat ar fi de decente tot atrag atentia; hainele care nu atrag atentia, sau o atrag in mod neplacut, sunt cele dezlanate, nespalate, in culori tipatoare, etc. in alta ordine de idei, fusta lunga si baticul pe cap sunt obligatorii numai la calugarite. |
|
|||
|
|||
![]()
1 Corinteni 11
4. Orice bărbat care se roagă sau prooroceste, având capul acoperit, necinsteste capul său. 5. Iar [color=red]orice femeie care se roagă sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul[/color]; căci tot una este ca si cum ar fi rasă. 6. [color=red]Căci dacă o femeie nu-si pune văl pe cap, atunci să se si tundă[/color]. Iar dacă este lucru de rusine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-si pună văl. 7. Căci bărbatul nu trebuie să-si acopere capul, fiind chip si slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. 8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. 9. Si pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10. De aceea si [color=red]femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru ingeri.[/color] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca daca un preot spune asta , noi nu trebuie sa contrazicem.Ce ar insemna daca preotii sau oamenii de litere s-ar amesteca intr-un domeniu care nu este al lor ,de ex.informatica sau mai greu de atins proiectarea asistata de calculator ? Daca nu vrem sa purtam ceva pe cap ,asta e problema fiecaruia ,dar sa nu scriem ca asta e bine pt.toata lumea pentru ca unele tinere care citesc s-ar putea sa o ia ca pe un lucru adevarat si demn de urmat. Si asa credinta in randul tinerilor este foarte slaba si nu o spun din auzite. |
|
||||
|
||||
![]()
Intru totul de acort cu cele scrise de tine draga Anita, cu un singur amendament sa zic asa. Tineretul spre bucuria tuturor, a inceput sa se indrepte in numar din ce in ce mai mare spre Biserica Ortodoxa. Iata si acest forum crestin ortodox este accesat de foarte multi tineri. Asa ca imi pare rau dar Anita, ma bucur sa constat contrariul celor afirmate de tine, cu scuzele de rigoare.
|
|
|||
|
|||
![]()
anita et co., sunt atatia alti preoti buni care nu fac caz de purtarea baticului, fustelor lungi, samd. deci, sa nu generalizam cum ca acestea sunt obligatorii ptr mirence in ziua de azi. cine vrea sa le poarte, f. bine. cine nu, nu-i mai sariti in cap, asta era ideea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine nu se simte bine in biserica fara batic si fusta lunga, sa le poarte. Cine nu se simte bine cu ele, atunci sa poarte alte haine decente si sa se simta bine, si asta fara sa judeci pe celelalte. Ce mare branza. Asa de simplu. Numai sa se mearga la biserica, si sa inveti ceva de acolo, asta e importnat. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa revenim la calugar...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am vazut si nu am auzit vreunul sa spuna asta.Ei sunt multumiti ca mergem oricum la biserica. Am zis altceva ,daca noi vrem sa venim asa la biserica ,descoperite , sa nu mai indemnam pe altele la asa ceva.Nu se cuvine sa lansam noi reguli de mers la biserica ,nu ne e dat noua sa facem asta. Cat despre tineri ,sunt extrem de putini cei care merg la biserica in raport cu numarul mare de tineri care nu merg. M-ar bucura sa fie mai multi ,dar ma uit in jurul meu si chiar preotul care este profesor la un colegiu din oras ,de altfel colegiu cu copii foarte bine pregatiti constata asta cu amaraciune. Ispitele sunt prea mari .Din pacate nici noi nu am fost prea atasati de biserica in tinerete si asta se vede in copiii nostri. |
|