Citat:
În prealabil postat de catalin2
Nu am vazut pana acum al doilea pasaj
|
Păi eu ți l-am tot arătat, am tot vorbit despre el, ce să-ți fac dacă nu citești la ce răspunzi?
Citat:
daca nu a spus in sens metaforic e o mare eroare.
|
Ei, de-acum te contrazici cu manualul dogmatic ortodox, iar eu cred manualul, nu pe oricine de pe un forum.
Citat:
Chiar si unii sfinti au sustinut lucruri gresite, cum e cel mai cunoscut caz, Fer. Augustin.
|
Aici nu e vorba de un lucru susținut individual de un om, e vorba de un manual aprobat de BOR.
Citat:
Cred ca lucrarea data de tine e scrisa de parintele lui, pr. Ioan Ica sr., (...) , si e un manual pentru seminarii.
|
Păi crezi bine, fiindcă este exact ce am scris și eu.
Citat:
Eu am dat citate din crez, catehism si sfant ortodox, care spun clar acelasi lucru. Tu ce alegi sa crezi, ce spune invatatura ortodoxa sau ce spun un preot sau teolog
|
Nu pui sincer întrebarea, întrebarea corectă este astfel: ce aleg să cred, ce interpretează un anonim de pe un forum pe internet din învățătura ortodoxă sau un manual aprobat de BOR?
Citat:
Pentru ca e un lucru fara inteles, cine afirma acest lucru nu intelege ce inseamna nasterea, ce natura au Persoanele Sfintei Treimi.
|
Sau, mai probabil: tu nu înțelegi ce se spune și interpretezi greșit despre ce se vorbește la fel cum ți-a luat o lună jumătate să înțelegi că te contrazice un citat postat de mine pe 25 februarie și reamintit de câteva ori.
Citat:
Doar in budism si religiile orientale apare nasterea succesiva, reincarnarea.
|
Dragă, nimeni nu susține așa ceva. Problema e că tu nu înțelegi ideea comunicată și atât.