Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2024, 18:59:00
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Doamne Ajuta,

Multumesc de raspunsul pe care l-am citit si apreciat imediat.

Ai dreptate, privind din unghiul asta cei trei care l-au vizitat pe Avraam si Sara este doar una din numarul nelimitat de ipostaze numerice, aparitii si prezente fizice si/sau auditive in care se poate manifesta divinitatea in lumea materiala rationala in care am ales sa ne dezvoltam in aceasta prima etapa.

Ex: Cei doi ingeri veniti sa-l avertizeze pe Lot, Lupta lui Iacov cu un inger, samd.

Lumea stiintifica, cea a adevaratilor oameni de stiinta crestini, defineste si au dovedita Treimea ca fiind formata din axioma fundamentala a Treimii prin ceea ce noi marturisim:
"In numele Talalui , a Fiului si a Sfantului Duh"

Fiul fiind manifestarea obiectului in Rational, Tatal, Creatorul, ratiunea suprema si Duhul Sfint, Izvoratorul si Dadatorul tuturor celor din lumea Irationala, cea in care legile lumii rationale nu mai pot fi aplicate.

Practic prin aceata lege fundamentala a Treimii, Creatorul ne-a facut un cadou prin care realizam ca lumea nu a putut fi facuta prin Cuvant in afara sau fara Ratiune.

Sistemul de masurare folosit de noi aici, cel metric, imperial,samd, nu poate fi aplicat lumii irationale sau a lumilor inifinite care pot fi create in irational.

Ca urmare este datoria noastra sa "luam cu asalt Imparatia lui Dumnezeu". Asta-i menirea noastra si pe asta trebuie sa ne focalizam in continuare noi si generatiile care vor urma.
Alta nu exista.
Universul cunoasterii materiale condus de mamona este pe terminate. Materialismul este limitat iar ce vedem acum ca se intampla in lume, fara precedent in istorie, este ultima zbatere, sunt ultimele LED-uri adaugate la telefoanele smart, ultimele aripioare la masini, etc. Absolut nimic fundamental nu a mai fost descoperit de apropximativ de 100 de ani.

Multitudinea de Dumnezei din traditia iudaica amintita de tine cred ca se datoreaza faptului ca ne este imposibil de insusit, ghidati de sistemele de simetrie, cantitativ, metric sa patrundem in felul asta in lumea abundentei nelimitate din Irational. Trebuie sa invatam sa trecem Pagul catre Irational si toate ni se vor deschide si releva.
Hristos ne-a aratat Calea si Metoda de a naviga lumea asta si de a accesa alte lumi unde nimic nu este imposibil.
"În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea."
T
Deci clar se poate. El ni se adreseaza direct noua, vietuitorilor din acest univers limitat nu ingerilor.
Ca urmare, cu ajutorul lui Dumnezeu trebuie doar sa-l urmam, sa-l imitam, si cumva, urmand legile lasate de El, sa reusim sa ne eliberam de acest sistem social-economic care se naruie sub ochii nostri( sefi, mamona si propietatea privata generatore a violentei) si sa gasim metode de accesare a IRATIONALULUI Dumnezeiesc care "ne asteapta"

mai vorbim...

Last edited by cozia; 02.06.2024 at 19:05:11.
Reply With Quote