Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2024, 17:27:29
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
Poate vorbesc aiurea dar din ce am citit , în Vechiul testament e menționată o ,,scoala a prorocilor ". De asta întrebam, oare ei ce studiau ?
Da, s-ar prea putea să fie vorba de vreo mănăstire. Acolo nu s-ar studia ca la școală, poate s-ar trăi în rugăciune permanentă urmărind orice sentiment ce ar putea fi interpretat ca răspuns al lui Dumnezeu sub supravegherea continuă a starețului sau a mai multor virtuoși, cu care se împărtășește orice gând pentru a-l curăța de orice ”parazitare”.

Și astăzi se pune accent pe astfel de ”răspunsuri” primite de călugări cu totul deosebiți, după rugăciuni prelungite către Dumnezeu. Știu că și patriarhul BOR a cerut de la călugări încercați un astfel de răspuns de la Dumnezeu.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 14.06.2024, 19:17:25
alexHurley98 alexHurley98 is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2023
Implicit

Chiar sunt curios, mai exista mănăstiri unde se încearcă aceasta comuniune cu Dumnezeu? Și când a cerut acel răspuns de la călugări, chiar sunt curios.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2024, 07:01:48
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexHurley98 Vezi mesajul
Chiar sunt curios, mai exista mănăstiri unde se încearcă aceasta comuniune cu Dumnezeu? Și când a cerut acel răspuns de la călugări, chiar sunt curios.
Eu cred că în toate mănăstirile se încearcă așa ceva că doar acesta este rolul lor, să intre în comuniune cu Dumnezeu și să propovăduiască Cuvântul și Voia Lui.

Nu mai țin minte când a cerut patriarhul acel răspuns și nici ce anume răspuns a cerut fiindcă mie nu mi se părea un lucru ieșit din comun, ci chiar foarte rezonabilă această cerință, însă parcă era mai înainte de sinodul din Creta.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
harisma, profetie