Citat:
În prealabil postat de Iorest
și de când a dus cărți românești în Transnistria, (...)
|
Este o minciună, un fals că Simion ar fi dus cărți românești sau că el ar fi fost vreodată la românii din Transnistria. Chiar și eu am crezut inițial că și-ar fi început „cariera internațională” în „Transnistria”, însă în realitate el nu a fost niciodată acolo, cel puțin nu la românii de acolo și nu la datele precizate în mod mincinos chiar de însuși Simion.
Potrivit mențiunilor mincinoase ale lui Simion pe pagina de „Wiki”,
Citat:
În 2006 ajunge la Tiraspol la liceul „Lucian Blaga”, una dintre cele opt școli de limba română din regiunea transnistreană pentru a duce o donație copiilor și a le face o vizită românilor din zonă.
|
În realitate, au fost doi „camarazi” de-ai lui Simion în „Transnistria” în 2006, unul fiind acel Cristian David, care ajunsese la o vreme chiar secretar general al așa-zisului „partid” AUR, iar celălalt a fost cel care a participat împreună cu Simion la o emisiune a lui Doru Braia prin jurul anului 2012; însă șarlatanul Simion nu s-a dat înapoi de la a-și „apropria” necuvenit fapte de-ale altora, nu degeaba mai fiind cunoscut și drept Georgică „Ciordales”.
„Poveste din Tiraspol („Transnistria”)” - David Cristian, aprilie 2006
Mai mult,
impostura și mîrșăvia lui Simion, dar și a altor „camarazi de AUR” de-ai lui, s-a văzut și din 2020 încoace, practic Simion și AUR nefăcînd nimic sau mai nimic pentru românii de acolo, și în general pentru românii din Moldova de Est, de peste Prut, din locurile politice și parlamentare pe care au ajuns, chiar și așa băgați de Sistem pe ușa din dos în parlament. Nu doar că
au exclus total tematica unionistă, despre care Simion prostea oamenii cum că pentru ea „și-ar fi jertfit tinerețea”,
din programul de guvernare al „partidului” AUR, nu doar că
au băgat românimea din acea Moldovă la paușal între „românii de pretutindeni”, dar chiar din funcțiile politice și parlamentare, pe care au fost cocoțați profund viciat / fraudulos pentru a confisca în mod ilegitim „patriotismul” etc., nu au făcut mai nimic sau nimic, cel puțin nu am auzit să fi făcut ceva, în afară de câteva plimbări cvasi-turistice peste Prut ale unor AURiști, în rest
nu am auzit despre niciun proiect legislativ, despre nicio zbatere sau dezbatere, nimic despre „luarea sub tutelă” a Moldovei Răsăritene de către extremiștii, antiromânii de la conducerea „Ucrainei”, și așa mai departe.
Și evident, o culme a mîrșăviei și imposturii lui Simion a fost acea tentativă de eroizare a acestui escroc, de care el și acum se folosește în stilul său pervers, anume cea legată de interdicția primită din partea „Ucrainei”, deși el nu a fost aproape niciodată în „Ucraina”, și în niciun caz nu a fost în zonele Cernăuților, Storojinețului etc., singura excursie cvasi-turistică a lui Simion, pe care am văzut-o documentată, fiind cea din 2011 de la Hagi Curda (în „Bugeac”) despre care am și făcut mențiuni în postarea dinainte. Mai mult, interdicția din partea „Ucrainei”, spre deosebire de minciuni sau erori răspândite de unii prin presă, a avut loc după ce Simion a fost băgat cu japca în Parlament (cândva parcă prin 2021), nu în perioada așa-ziselor lui „campanii civice patriotice”.