Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Istoria bisericii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2025, 14:18:50
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Opinii realiste despre boicotul lanțurilor de supermarketuri

https://www.youtube.com/shorts/DhIcO8mEx4Q

Minunea reducerii prețurilor, care e prețul real și cât e profitul maximizat nesimțit ?

https://www.youtube.com/shorts/_PIkGe2wz-I

Last edited by Iorest; 10.02.2025 at 14:24:46.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2025, 15:46:12
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Opinii realiste despre boicotul lanțurilor de supermarketuri

https://www.youtube.com/shorts/DhIcO8mEx4Q

Minunea reducerii prețurilor, care e prețul real și cât e profitul maximizat nesimțit ?

https://www.youtube.com/shorts/_PIkGe2wz-I
În vest nu I lasa sa exagereze cu preturile. Relația stat-propietar de SMkt include politicile de asistenta sociala complexa, nu doar welfare bănesc.
La noi nu prea se observa asta.

Deasemenea odată cu scumpirea carburanților este mai profitabil sa vinzi mai puțin dar mai scump, sa reduci volumul recipientelor păstrând insa același preț, ...artificii de gen.
Vechi 10.02.2025, 15:48:25
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Cel mai înțelept zic eu este sa verificam prețul raportat la gramaj, la kg care apare scris minuscul în coltul etichetei.
Vechi 11.02.2025, 00:42:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Cel mai înțelept zic eu este sa verificam prețul raportat la gramaj, la kg care apare scris minuscul în coltul etichetei.
Cel mai înțelept ar fi să nu cumpărăm decât articole hrănitoare și atât, cheltuielile compulsive pe care le fac românii afectați de sechelele fomistului din comunism nu trebuie transmise și la viitoarele generații.

Într-o țară cu epidemie de obezitate să suprataxezi sălile de fitness, dar să plângi de se rupe cămașa pe tine de grija supermarketurilor nesimțite care țin angajații peste program și nu le plătesc orele suplimentare trebuie să fii absolut cretin sau ticălos care ia bani pt lobby mascat.

Din cauza supermarketurilor se calcă și ziua de Duminică, e păcat să faci comerț în timpul Sfintei Liturghii, tot patronatele astea fură și din timpul liber al angajaților, dacă vreo 248 de zile lucrătoare pe an tu stai între 10 și 30 de minute în plus, fiindcă publicul român nu e disciplinat să nu abuzeze să stea în magazin până în buza orei de închidere, fă și tu un calcul cât te fură supermarketul de viață din viața ta.

Iar supermarketurile să vândă doar mâncare și maxim produse de igienă și curățenie, nu mobilă, produse auto, electrocasnice, haine, cosmetice, mâncare de câini, truse de unelte și bricolaj aici e concurență neloială practicată în special de Lidl și Kaufland față de magazinele care au licență pe o nișă de genul.

Din cauza Lidl și Kaufland lumea cumpără chinezisme la suprapreț, au băgat produsele lor la preț de dumping și au distrus alte afaceri.

Nu uit că Lidl vinde miere cu proveniență non-UE adică amestecătură toxică în care nu știi cât e miere, cât e produs contrafăcut și tot Lidl vindea zahăr din Ucraina la care nu puteai verifica cât e de contaminat și trasabilitatea producției și îți distrugea piața locală.

Last edited by Iorest; 11.02.2025 at 00:49:37.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2025, 11:03:25
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Din cauza supermarketurilor se calcă și ziua de Duminică, e păcat să faci comerț în timpul Sfintei Liturghii [...]
Ori asta, ori lipsa de credință. Mai ales duminca dimineața, văd oameni cu cărucioare luând troleibuzul ca să meargă la piața agroalimentară chiar mai mult decât la Lidl. Dacă, în schimb, cei mai mulți s-ar duce la biserică, magazinele s-ar închide de la sine.

Pe de altă parte, și eu sunt de părere că dacă totul ar fi închis duminica, această zi și-ar redobândi prestigiul de "zi altfel" – pentru unii sărbătoare, pentru alții măcar de odihnă.

Însă credința nu va spori dacă interzici ispita; din contră, ea are nevoie de tentații pe care să le refuze, ca să se contureze prin delimitare și să se întărească în bine. Ele sunt și un turnesol al stării noastre duhovnicești; fără ele n-am ști cât de prost stăm. Talibanii, spre exemplu, interzicând tot, au devenit oare mai buni? Am mari îndoieli. În schimb, și-au dat motive să-și închipuie că da.

P.S. Apropo de minciunile lui C.G. la care te rugam să iei aminte, Iorest, pentru că propagarea lor va aduce mult rău, iată două grave:
1) "Supermarketurile declară profit zero" (adevărul: au declarat cca 2 miliarde lei profit pe 2023, verificabil pe Termene.ro);
2) Tot ele nu vând produse românești. Adevărul, conform unor surse oficiale: cca 70% din produsele din supermarket ar fi românești. Prin urmare, boicotarea SM îi lovește mai ales pe aceștia.

Acum eu te întreb dacă tu crezi că de naiv face el astfel de afirmații, ori din dragoste pentru poporul român.

Last edited by CristianR; 11.02.2025 at 12:01:10.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2025, 14:14:54
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Ori asta, ori lipsa de credință. Mai ales duminca dimineața, văd oameni cu cărucioare luând troleibuzul ca să meargă la piața agroalimentară chiar mai mult decât la Lidl. Dacă, în schimb, cei mai mulți s-ar duce la biserică, magazinele s-ar închide de la sine.
Nu cred că s-ar închide, gândește-te că au scăzut gurile de hrănit din România, fiind în fiecare an tot mai puțini, dar magazinele se multiplică an de an, nu-i satură Dumnezeu pe patroni de lăcomia lor.

Nu e nicio diferență între supermarketuri și sălile de jocuri de noroc care și alea sunt deschise non-stop unele, cumpărăturile compulsive, inutile sunt tot o dependență.

Mă uitam acum pe programul Lidl orele 7-22 - 15 ore deschis magazinul care nu e un magazin depozit de tip Metro sau Selgros de unde se aprovizionează industria horeca și micii comercianți, în ce țară se mai întâmplă așa ceva, eu nu cred că acceptă nicio țară așa o exploatare.

Citat:
Pe de altă parte, și eu sunt de părere că dacă totul ar fi închis duminica, această zi și-ar redobândi prestigiul de "zi altfel" – pentru unii sărbătoare, pentru alții măcar de odihnă.
Momentan nu se întrevede nimic deși în Germania, Austria, Polonia, Grecia, Spania și Italia cel puțin nu sunt deschise supermarketurile Duminica.
Oamenii care lucrează în acele supermarketuri din Occident, sunt mai respectați decât românii din țară care iau și salarii mai mici stau și la un program mai mare.

Citat:
Însă credința nu va spori dacă interzici ispita; din contră, ea are nevoie de tentații pe care să le refuze, ca să se contureze prin delimitare și să se întărească în bine. Ele sunt și un turnesol al stării noastre duhovnicești; fără ele n-am ști cât de prost stăm. Talibanii, spre exemplu, interzicând tot, au devenit oare mai buni? Am mari îndoieli. În schimb, și-au dat motive să-și închipuie că da.
Aici e vorba de exploatarea angajaților, de puterea de negociere data prea mare patronatelor deși în alte țări sindicatele și drepturile de muncă sunt mai respectate.

Nu poți să devii o țară bananieră în materie de respectul față de angajați cu motivul că a fost foamete cândva, că trebuie să recuperezi deficitul, din 2000 de când a început exploatarea supermarketurilor nu se trăiește nu știu ce mai bine, dar nu a evoluat cu nimic dreptul angajatului.

Citat:
P.S. Apropo de minciunile lui C.G. la care te rugam să iei aminte, Iorest, pentru că propagarea lor va aduce mult rău, iată două grave:
1) "Supermarketurile declară profit zero" (adevărul: au declarat cca 2 miliarde lei profit pe 2023, verificabil pe Termene.ro);
2) Tot ele nu vând produse românești. Adevărul, conform unor surse oficiale: cca 70% din produsele din supermarket ar fi românești. Prin urmare, boicotarea SM îi lovește mai ales pe aceștia.

Acum eu te întreb dacă tu crezi că de naiv face el astfel de afirmații, ori din dragoste pentru poporul român.
Eu cred că toate supermarketurile declară profit mai puțin decât realizează, deoarece exagerează cu pierderile care se scad din încasări și cred că majoritatea fură din timpul angajaților neplătiți, profită de un timp mult mai mare cât stau deschise față de alte țări, 15 ore în Ro, Duminica muncită - pe ăștia dacă nu vii cu legi peste ei, nu-i oprești.

Lista COMPANIILOR STRĂINE din România cu cifre de afaceri uriașe care au raportat la final de an profit brut ZERO și, implicit, pierderi

⛔Retailul zbârnâie, comerțul și distribuția, idem, dar… ZERO impozit pe profit, fiind oficial pe pierdere:

PROFI ROM FOOD SRL: cifră de afaceri 11.660.657.559 lei, profit 0, pierdere brută 257.775.507 lei

ROMANIA HYPERMARCHE SA (CORA): cifră de afaceri 1.513.108.057 lei, profit 0, pierdere - 33.787.149 lei / 2023: cifră de afaceri 1.384.705.937 lei, profit 0, pierderi - 67.091.496

UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE: cifră de afaceri 1.106.102.018 lei, profit 0, pierdere brută 64.865.225 lei

HAVI LOGISTICS SRL: cifră de afaceri 1.045.011.293 lei, profit 0, pierdere brută 8.260.665

SUPECO INVESTMENT SRL: cifră de afaceri 751.739.410 lei, profit 0, pierdere 5.509.765 lei

PUREFERT BALKANS SRL (comerț cu ridicata al produselor chimice): cifră de afaceri 735.579.818 lei, profit 0, pierdere brută 27.700.487 lei

Dacă te uiți acolo pe tot linkul, cele mai nesimțite sunt firmele cu capital austriac și cele din domeniul energiei cu niște prețuri astronomice la gaz-curent.

Doi la mână e plin de mere din Polonia și art agricole din Polonia în supermarketuri, cel puțin în Lidl, roșii din Turcia șamd.

50-70% la sută din marfa unui magazin îngrașă sau provoacă boli gastro - dulciuri, cipsuri, mezeluri cancerigene, sucuri - alea freeway sunt cele mai penale, energizante, alcool, țigări, șamd, tocmai că trebuie taxate mai mult supermarketurile.

Last edited by Iorest; 11.02.2025 at 14:20:28.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2025, 15:03:03
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Bine, dar dacă vrem să fim corecți ar trebui să privim întregul tablou, nu selectiv doar pe cele care raportează profit zero. Pe de o parte, cele mai reprezentative supermarketuri sunt Lidl, Kaufland, Carrefour (cu profituri declarate pe 2023 de aprox. 2 miliarde de lei), în timp ce Cora nu mai există, fiind preluată de Carrefour. Apoi, nu ne uităm la firmele românești care declară profit zero ori chiar pierderi, respectiv la marile companii de stat care practică evaziunea fiscală. Dar e mai ușor să cultivăm xenofobia, pentru că e mai convenabil să-i găsim vinovați pe alții – nu doar pentru păcatele lor (incontestabile), ci și pentru ale noastre. Și nu asta am auzit duminică la Pilda vameșului și a fariseului.
Vechi 10.02.2025, 16:02:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
În vest nu I lasa sa exagereze cu preturile. Relația stat-propietar de SMkt include politicile de asistenta sociala complexa, nu doar welfare bănesc.
La noi nu prea se observa asta.

Deasemenea odată cu scumpirea carburanților este mai profitabil sa vinzi mai puțin dar mai scump, sa reduci volumul recipientelor păstrând insa același preț, ...artificii de gen.

Încă o opinie bună pe subiect despre profit:

https://www.youtube.com/watch?v=eRzrSTrVe7w

Nu e doar chestiunea de profit, unii maschează profitul în pierderi - declară că au schimbat x becuri arse, că au avut distrugeri, furturi, articole sparte, deschise și mâncate la raft de x miliarde, că au avut mentenanța la aparatul de cafea de la intrare, la vitrinele frigorifice, la cutiile de valori, la toalete de x milioane, șamd.
Că au avut marfă stricată sau donată de mai mult, că au făcut retehnologizări cu case fără casier, că-i costă x ori sistemul de supraveghere și paza, că s-au distrus elemente de mobilier din parcare, că i-a costat curățenia, aparatul de reciclat SGR

Deci șmecheria e că sunt exagerate pierderile magazinului ca să se declare mai puțin profit și să se ia impozit mai puțin, proștii cred că dacă se taie bon fiscal gata asta e tot.

Last edited by Iorest; 10.02.2025 at 16:05:25.
Reply With Quote
Răspunde